ΣΙΝΕ

Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Δικαστικός επιμελητής, επιχειρηματίας και στρατιωτικός σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας

Ένα ακόμα κύκλωμα διακίνησης υλικού παιδικής πορνογραφίας εξάρθρωσε
η ΕΛ.ΑΣ.. Ανάμεσα στα οκτώ άτομα που συνελήφθησαν βρίσκεται ένας στρατιωτικός, ένας δικαστικός επιμελητής, ένας επιχειρηματίας και ένας συνταξιούχος, ενώ ήδη έχουν δοθεί στη δημοσιότητα τα στοιχείων τριών εξ΄ αυτών. Ο όγκος του υλικού που βρέθηκε στην κατοχή τους, πάντως, κάνει την Αστυνομία να μιλά για «μανιακούς» του είδους...

Η ΕΛ.ΑΣ. Οδηγήθηκε στη σύλληψη των οκτώ ατόμων μετά από ευρεία επιχείρηση με την κωδική ονομασία GRIDLOCK, σε Αττική, Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο, όπου είχε απλώσει τα πλοκάμια του το κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας μέσω Ιντερνετ.
Ο όγκος του υλικού που βρέθηκε στην κατοχή τους και κατασχέθηκε είναι τεράστιος και αντιστοιχεί σε 5.000 ταινίες.
Η ΕΛ.ΑΣ. Πέρασε χειροπέδες σε οκτώ άτομα, ηλικίας από 25 έως 71 ετών, ανάμεσα στους οποίους, σύμφωνα με το newsit.gr βρίσκεται ένας δικαστικός επιμελητής στη Χαλκίδα, ένας επιχειρηματίας στη Ρόδο, ένας συνταξιούχος 71 ετών στη Θεσπρωτία. Ηδη δυο από αυτούς προφυλακίστηκαν.
Οι τέσσερις συνελήφθησαν στην Αττική και από ένας σε Δράμα, Χαλκίδα, Ικαρία και Ρόδο. Συνολικά έχουν σχηματιστεί 10 δικογραφίες.
Μετά από σχετική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, η Αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τα ονόματα τριών από τους συλληφθέντες. Οι δυο είναι άνεργοι και ο άλλος ιδιωτικός υπάλληλος.
Πρόκειται για τους:
  • Παρασκευόπουλο Αντώνιο του Ανδρέα και της Ελένης, ο οποίος γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα και κατοικεί στο Αιγάλεω Αττικής. Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της πορνογραφίας ανηλίκων, κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου, που δεν έχει συμπληρώσει το 15ο έτος της ηλικίας του κατ' εξακολούθηση.
  • Σταυράκη Ιωάννη του Αντωνίου και της Αικατερίνης, ο οποίος γεννήθηκε το 1982 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση και κατά συνήθεια και με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.
  • Καλλιτιώτη Κωνσταντίνο του Πέτρου και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε το 1960 στην Αρκαδία και κατοικεί στην Αθήνα. Του ασκήθηκε ποινική δίωξη για την αξιόποινη πράξη της κατοχής και διανομής υλικού παιδικής πορνογραφίας με τη χρήση διαδικτύου τελεσθείσα κατ' εξακολούθηση με τη χρησιμοποίηση ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 15 έτη.
Η Αστυνομία ζητά από τους πολίτες που πιθανόν να έχουν οποιαδήποτε πληροφορία, να επικοινωνήσουν (με εξασφαλισμένο το απόρρητο της επικοινωνίας) είτε μέσω των τηλεφωνικών αριθμών 11012,             210-6476464                  210-6476000      , είτε μέσω των e-mail 11012@hellenicpolice.gr και ccu@cybercrimeunit.gov.gr.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: