ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Άντρες εναντίον γυναικών: Ποιός αντέχει πιο πολύ στο κρύο;

Τελικά δόθηκε η απάντηση στο ποιος είναι πιο ανθεκτικός στο κρύο, οι άντρες ή οι γυναίκες.
Μέχρι τώρα τα επιστημονικά ευρήματα για το συγκεκριμένο θέμα δεν ήταν ξεκάθαρα και έτσι πραγματοποιήθηκε σχετική έρευνα η οποία μελέτησε 219 εθελοντές όλων των ηλικιών και το αποτέλεσμα ήταν πραγματικά πρωτοφανές:... Διαπιστώθηκε ότι η μέση σωματική θερμοκρασία των γυναικών ήταν κάπως υψηλότερη από ό,τι των ανδρών (36,5° έναντι 36,3° Κελσίου), ωστόσο οι γυναίκες είχαν πιο κρύα χέρια (30,6° έναντι 32,2° Κελσίου).
Η «δυσαρμονία» αυτή ενδέχεται να υποδηλώνει ότι οι γυναίκες έχουν αυξημένη ικανότητα συντήρησης της σωματικής θερμότητας, ώστε να προστατεύονται καλύτερα τα ζωτικά τους όργανα όμως οι επιστήμονες εξηγούν, ότι εν τέλει το φύλο δεν αποτελεί εν τέλει καθοριστικό παράγοντα για την ανθεκτικότητα του ατόμου στο κρύο.
Εν τούτοις, η μειωμένη ροή αίματος (άρα και η μειωμένη θερμοκρασία) στα άκρα των γυναικών θα μπορούσε επίσης να σημαίνει ότι κρυώνουν περισσότερο, παρόλο που η μελέτη δεν έδειξε κάτι τέτοιο.
Ανάλογα ευρήματα είχαν και μελέτες κατά τις οποίες άνδρες και γυναίκες βυθίστηκαν σε κρύο νερό. Η αντίδραση του σώματος στο κρύο διαπιστώθηκε ότι εξαρτάται κυρίως από το μέγεθος και το σωματικό λίπος, και όχι από το φύλο.
Παράλληλα την κατάσταση περιπλέκουν και άλλες μελέτες οι οποίοι έχουν δείξει πως η αντίδραση των γυναικών στο κρύο μπορεί να παρουσιάζει διακυμάνσεις ανάλογα με τις φάσεις του έμμηνου κύκλου, κατά τον οποίο μεταβάλλεται η θερμοκρασία του γυναικείου σώματος.
Λαμβάνοντας υπόψιν λοιπόν ότι η αντοχή στο κρύο τεκμηριωμένα εξαρτάται από πλήθος παραγόντων (όπως η διατροφή, το επίπεδο της φυσικής δραστηριότητας, η κλιμακτήριος, το κάπνισμα, ακόμα και η κόπωση) οι ειδικοί δεν μπορούν να είναι βέβαιοι ότι τελικά παίζει ρόλο το φύλο.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: