ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ίδρυση περιφερειακού υποκαταστήματος ΟΓΑ στη Δυτική Μακεδονία

Ο βουλευτής Γρεβενών Τιμολέων Κοψαχείλης και οι άλλοι βουλευτές της Ν.Δ. Δυτικής Μακεδονίας κατέθεσαν ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ. Ιωάννη Βρούτση. Θέμα της ερώτησης: «Ίδρυση Υποκαταστήματος ΟΓΑ στην Δυτική Μακεδονία».

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του νόμου 4169/61 προβλέπεται η ίδρυση περιφερειακών υποκαταστημάτων του ΟΓΑ στις έδρες των Διοικητικών Περιφερειών της χώρας. Σήμερα, έπειτα από σχετικά προεδρικά διατάγματα, λειτουργούν υποκαταστήματα στις 7 από τις 13 προβλεπόμενες περιφέρειες.
Για την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας, η ίδρυση ενός υποκαταστήματος είναι απαραίτητη, λόγω του μεγάλου ποσοστού αγροτών και κτηνοτρόφων. Το δυσπρόσιτο των περιοχών, οι δύσκολες καιρικές συνθήκες τους χειμερινούς μήνες και το υψηλό κόστος των μετακινήσεων καθιστούν απαγορευτική για τους συνταξιούχους και ασφαλισμένους την μετακίνηση στην Αθήνα.
Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει δεσμευθεί ότι θα παραχωρήσει κτίριο για τη στέγαση του Περιφερειακού Υποκαταστήματος και θα καλύψει τα λειτουργικά έξοδα ώστε να μην προκύψει επιπλέον δαπάνη για τον Οργανισμό.
Ερωτήθηκε ο Υπουργός γιατί δεν έχει ιδρυθεί ακόμη περιφερειακό υποκατάστημα του ΟΓΑ στη Δυτική Μακεδονία. Επίσης, εάν είναι διατεθειμένο το Υπουργείο να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ίδρυση του υποκαταστήματος ΟΓΑ στην Κοζάνη.


Γραφείο Τύπου
Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών
Τιμολέοντα Κοψαχείλη



ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)   
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: