ΣΙΝΕ

Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2012

"Ανάσα" για τους αγρότες πριν τις γιορτές!!!

Χριστουγεννιάτικο «δώρο» 1,1 δισ. ευρώ για 670.000 αγρότες ετοιμάζει ο ΟΠΕΚΕΠΕ με την εξόφληση της ενιαίας ενίσχυσης πριν από τις γιορτές.
Ηδη άλλωστε από τις 25 Οκτωβρίου το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης έχει κάνει γνωστό ότι... ξεκίνησε την πίστωση της προκαταβολής (50%) της ενιαίας ενίσχυσης, συνολικού ύψους 1,1 δισ. ευρώ, στους λογαριασμούς των δικαιούχων, ενώ μετά και την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τους χάρτες των αναδασωτέων εκτάσεων, όλα συγκλίνουν στο ότι η καταβολή του υπόλοιπου 50% της ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, ύψους 1,1 δισ. ευρώ, θα προγραμματιστεί πριν από τις γιορτές τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Από πλευράς υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης συνεχίζονται οι προβλεπόμενοι αναγκαίοι από τον κοινοτικό κανονισμό έλεγχοι, ώστε η πληρωμή των ποσών της ενιαίας ενίσχυσης να καταβληθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων, να πληροί τις απαιτήσεις της κοινοτικής νομοθεσίας, με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα. Πάντως, υπάρχει σημαντικός αριθμός παραγωγών που παραμένουν απλήρωτοι λόγω της μη έγκαιρης «ψηφιοποίησης- ταυτοποίησης» των αγροτεμαχίων από τις κατά τόπους Ενώσεις. Ωστόσο, οι περιπτώσεις αυτές αναμένεται να τακτοποιηθούν οικονομικά πριν από τα Χριστούγεννα, λαμβάνοντας το 100% της ενιαίας ενίσχυσης, αφού βέβαια ολοκληρωθούν οι διαδικασίες ψηφιοποίησης. Στο μεταξύ, θετική ήταν η απάντηση της Κομισιόν στα αιτήματα που έθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη στήριξη των Ελλήνων κτηνοτρόφων. Μεταξύ άλλων δίνεται δυνατότητα για ειδική ενίσχυση των κτηνοτρόφων από εθνικούς πόρους, προκειμένου να διευκολυνθούν στην αγορά ζωοτροφών. Μάλιστα, το ποσό που υπάρχει στη διάθεση των εθνικών αρχών και ανέρχεται στα 75 εκατ. ευρώ για την προσεχή τριετία ενδέχεται να αυξηθεί σε πάνω από 25 εκατ. ευρώ για τη φετινή χρονιά.

seleo.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: