ΣΙΝΕ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

Αποχώρησαν οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις από το Αφγανιστάν


Tέλος η παρουσία ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, μετά από δέκα χρόνια.
Με την αποχώρηση του Τάγματος Ειδικής Σύνθεσης Αφγανιστάν από την Καμπούλ, η παρουσία της οποίας, ξεκίνησε στις ...17 Φεβρουαρίου 2002, με την τοποθέτηση 15 Αξιωματικών και 34 Υπαξιωματικών της Ελληνικής Δύναμης Αφγανιστάν (ΕΛΔΑΦ), ολοκληρώθηκε ένας κύκλος 33 αποστολών (συνολικά πάνω από 3.000 στελέχη), με χρονική διάρκεια παραμονής από 3 έως 6 μήνες.
Παράλληλα, μαζί με τα επαναπατρισθέντα στελέχη επέστρεψε όλο το υλικό και τα μέσα που υπήρχαν στο Αφγανιστάν, ενώ σύμφωνα με τους υπολογισμούς του υπουργείου, η εξοικονόμηση χρημάτων ανέρχεται στα 6.800.000 ευρώ σε σχέση με το 2011 και στα 7.700.000 ευρώ σε σχέση με το 2010.
Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο Αφγανιστάν, τόσο η ΕΛΔΑΦ όσο και το ΤΕΣΑΦ, εκτέλεσαν έργα κατασκευής – ανακατασκευής και βελτίωσης των υποδομών στην πόλη της Καμπούλ, καθώς επίσης και του αεροδρομίου. Επιπρόσθετα, συμμετείχαν στην εκπαίδευση Αφγανών στρατιωτών και στη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας.
Ιδιαίτερα σημαντική, κατά τη διάρκεια της παρουσίας των ελληνικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν, ήταν η υποστήριξη που παρείχε το 299 Κινητό Χειρουργικό Νοσοκομείο Εκστρατείας που αναπτύχθηκε στις 26 Ιουλίου 2005 στην Καμπούλ.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: