ΣΙΝΕ

Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Κώστας Σταφυλίδης: «Δεν υπάρχουν βεντέτες στην Εθνική!»!!!

Ο... βενιαμίν του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος, Κώστας Σταφυλίδης, μοιράζεται με το gazzetta.gr πως έζησε το ντεμπούτο
του στην Εθνική ομάδα κόντρα στην Ιρλανδία και εξηγεί γιατί ένιωσε σαν να παίζει στον ΠΑΟΚ!
Σε 17 ημέρες, θα συμπληρώσει τα 19 του χρόνια και θα έχει να υπερηφανεύεται ότι,... στο ενεργητικό του έχει ήδη μία συμμετοχή στην Εθνική ανδρών!
Το περασμένο καλοκαίρι ήταν βασικό στέλεχος του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κάτω των 19 ετών, που κατέκτησε την 2η θέση στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Εσθονίας. Οι εμφανίσεις του προκάλεσαν το έντονο ενδιαφέρον της Μπάγερ Λεβερκούζεν, η οποία έσπευσε να τον “καπαρώσει” πριν ανέβει κι άλλο η τιμή του.
Ο γερμανικός σύλλογος κατέβαλλε στον ΠΑΟΚ το ποσό του 1,5 εκατομμυρίου Ευρώ και τον άφησε για φέτος ως “δανεικό” στον “δικέφαλο του Βορρά”. Ο λόγος για τον Θεσσαλονικιό αριστερό οπισθοφύλακας, Κώστα Σταφυλίδη, που υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο (με συνολικές αποδοχές 2,2 εκατομμύρια Ευρώ) με τις “ασπιρίνες” και χθες, κόντρα στο νικηφόρο (1-0) φιλικό παιχνίδι της Εθνικής ανδρών με την Ιρλανδία στο Δουβλίνο, συμπεριελήφθη στην ενδεκάδα που επέλεξε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, αφήνοντας πολύ καλές εντυπώσεις στα 82 λεπτά που αγωνίστηκε.
Το gazzetta.gr επικοινώνησε μαζί του και σας παρουσιάζει τις εντυπώσεις του από το ντεμπούτο του με την “γαλανόλευκη” φανέλα...
- Πως “έζησες” αυτή την πρώτη σου συμμετοχή στην Εθνική ανδρών, στο φιλικό παιχνίδι με την Ιρλανδία... Ήταν ένα παιδικό όνειρο που έγινε πραγματικότητα;
«Η πρόσκληση στην Εθνική ομάδα, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για την ανδρών, αποτελεί για μένα τεράστια τιμή και φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο στο στήθος, αισθάνθηκα πολύ περήφανος γιατί αυτή η πρώτη συμμετοχή ήρθε σε πολύ νεαρή ηλικία...Χαίρομαι πολύ που ο αγώνας είχε θετική εξέλιξη για μας και θέλω να ευχαριστήσω πολύ τους συμπαίκτες μου για την πολύτιμη ψυχολογική βοήθεια που μου παρείχαν πριν και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού...»

- Στη διάρκεια της προθέρμανσης, διακρίναμε κάποια στιγμή τον Παπαδόπουλο να σε αγκαλιάζει και να σου δίνει ένα φιλί στο κεφάλι, θέλοντας, προφανώς να τονώσει την ψυχολογία σου πριν από τη σέντρα.

Όλη η ομάδα με βοήθησε, δεν ήταν μόνο ο Κυριάκος, όλα τα παιδιά ήταν πολύ κοντά, μου έδωσαν τις απαραίτητες συμβουλές και μ' έκαναν να αισθανθώ όπως έπρεπε, για να απελευθερωθώ από το ...όποιο άγχος της πρώτης συμμετοχής! Πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος που το ματς κύλησε όπως έπρεπε...»

- Θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί τελείως διαφορετικά, όμως, αν στην φάση του πρώτου λεπτού ο διαιτητής είχε καταλογίσει το πέναλτι στο χέρι που έκανες, σε μία άτυχη στιγμή... Σε επηρέασε καθόλου η φάση αυτή;

«Από τη στιγμή που το πέναλτι δεν δόθηκε, διέγραψα τελείως την φάση από τη σκέψη μου και ξεπέρασα πολύ γρήγορα το αρχικό σοκ...»

- Ο Φερνάντο Σάντος δεν συνηθίζει να αναφέρεται στους διακριθέντες από κάθε παιχνίδι, αλλά στο χθεσινό ματς έκανε μία εξαίρεση και έκανε ειδική μνεία για την πολύ καλή απόδοση που είχαν οι δύο πρωτοεμφανιζόμενοι, εσύ και ο Ταχτσίδης.

«Δεν το ήξερα και χαίρομαι πολύ που το ακούω... Τον ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη κι ελπίζω να έχω κι άλλες ευκαιρίες για να τον δικαιώσω σε βάθος χρόνου».

- Τι σου έκανε μεγαλύτερη εντύπωση από την πρώτη σου συμμετοχή σε αποστολή της Εθνικής ανδρών;
«Το πολύ παρεϊστικο κλίμα που επικρατεί και η απλότητα όλων των λεγόμενων “παλιών” διεθνών παικτών! Είναι πολύ φίλοι όλοι μεταξύ τους, απολαμβάνουν τις αποστολές στους διεθνείς αγώνες και περνούν όμορφα, ξεφεύγοντας λίγο από τις ομάδες τους!

Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι αγκαλιάζουν και αποδέχονται πλήρως όλους τους πρωτάρηδες και με τον τρόπο τους, τους κάνουν να νιώθουν ότι βρίσκονται χρόνια στην Εθνική ομάδα... Προσωπικά, βοηθήθηκα πολύ αυτή την κατάσταση που συνάντησα και εξεπλάγην από το ότι κανένας από τους συμπαίκτες μου που παίζουν σε μεγάλες ομάδες του εξωτερικού, δεν έχει συμπεριφορά βεντέτας»

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)   
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: