ΣΙΝΕ

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2012

Ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ. Ποιοι διαγράφηκαν

Ραγδαίες αναμένονται στο εξής οι εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ που μετρά ήδη μείον έξι βουλευτές, μετά την άμεση διαγραφή όσων δεν πειθάρχησαν με την κομματική γραμμή υπέρ της ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για τα μέτρα από τον Ευάγγελο Βενιζέλο. Είχαν προηγηθεί πολλές πιέσεις εκ μέρους βουλευτών καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, προκειμένου ο... πρόεδρος να μην οπισθοχωρήσει από την αρχική του επιλογή να... «χωρίσουν οι δρόμοι τους» με όσους δεν ψηφίσουν υπέρ, καθώς διαφορετικά δεν θα ψήφιζαν ούτε οι ίδιοι.
Με τον κίνδυνο της «τριχοτόμησής» του προ των πυλών, αφού ο κατ' εξοχήν εκφραστής της «λαϊκής πτέρυγας» του κόμματος, Κώστας Σκανδαλίδης, βρίσκεται ήδη εκτός της «πράσινης» ΚΟ και στον βαθμό που θα χαράξει ξεχωριστή πορεία από αυτό ο «μεταρρυθμιστής» Ανδρέας Λοβέρδος, το αμέσως επόμενο διάστημα, ο κ. Βενιζέλος θα επιχειρήσει να ενδυναμωθεί στην ηγεσία του κόμματος. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του, αναμένεται να ανακοινώσει αλλαγές, από την αντικατάσταση του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, ως τα «οργανωτικά» του κόμματος που θα πρέπει να ρυθμιστούν άμεσα στην πορεία του κόμματος προς το συνέδριό του, που έχει ανακοινωθεί για τον προσεχή Φεβρουάριο και την συμμετοχή του με πολιτικά στελέχη πια στην κυβέρνηση.

Ποιοι διαγράφηκαν
Εκτός από τον Κώστα Σκανδαλίδη, που επέλεξε να απέχει από την ψηφοφορία, εξηγώντας με ανακοίνωσή του τους λόγους, από την «πράσινη» ΚΟ διαγράφηκαν άμεσα αργά χθες τη νύχτα οι κ.κ. Μιχάλης Κασσής και Θόδωρος Παραστατίδης που καταψήφισαν τα μέτρα και η Άντζελα Γκερέκου, ο Γιάννης Κουτσούκος και ο Μάρκος Μπόλαρης που δήλωσαν «παρών».

Η ΚΟ ομάδα του κόμματος μετρά έτσι 27 βουλευτές, ενώ πολιτικά, το μεγαλύτερο βάρος συγκεντρώνει η απομάκρυνση από αυτό του Κώστα Σκανδαλίδη, ιστορικού στελέχους του κόμματος και με μεγάλα ερείσματα στην ευρύτερη Κεντροαριστερά.

Με ανακοίνωσή του μάλιστα κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, ο πρώην υπουργός μιλούσε για «κατάφωρη παραβίαση της προγραμματικής συμφωνίας» των τριών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ζητώντας τον επανακαθορισμό της σχέσης του ΠΑΣΟΚ με αυτήν. Δήλωνε πάντως ως αυτονόητο εκ μέρους του το «ναι» επί της γενικής αρχής του προϋπολογισμού που ψηφίζεται την Κυριακή, καθώς συνιστά πολιτική ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Την ίδια ώρα, τη δυσαρέσκειά του για τη διαγραφή του εξέφρασε βγαίνοντας από τη Βουλή ο - απολύτου επιρροής του βουλευτής - Γιάννης Κουτσούκος, σημειώνοντας ότι το έχει υπηρετήσει από το 1974 και πως δεν πήγε σε αυτό όταν «μοίραζαν καρέκλες». «Αυτή την ιστορία δεν μπορεί να τη διαγράψει κανείς», είπε, προσθέτοντας πως θα αγωνιστεί για να ξαναβρεί το ΠΑΣΟΚ την ψυχή του.

Real.grΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: