ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Απεβίωσε ο ποιητής Μίμης Σουλιώτης

 
Σε ηλικία 63 ετών πέθανε χθες το βράδυ, σε κλινική της Θεσσαλονίκης όπου νοσηλευόταν, ο ποιητής, πανεπιστημιακός και συγγραφέας Μίμης Σουλιώτης.
Γεννημένος το 1949 με καταγωγή από την Πελοπόννησο και το Μοναστήρι της πρώην Γιουγκοσλαβίας, είχε σπουδάσει Φιλολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Θεσσαλονίκης. Συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές σχετικά με...
τη Βυζαντινή Φιλολογία στη Βουδαπέστη, ενώ εκπόνησε και Διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Είχε επιλέξει να ζει στη Φλώρινα και ήταν Aναπληρωτής Kαθηγητής του Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής Φλώρινας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και υπεύθυνος της βιβλιοθήκης του. Στη Φλώρινα, στο πλαίσιο του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, οργάνωσε και το πρώτο πιλοτικό πρόγραμμα δημιουργικής γραφής στα αγγλοσαξονικά πρότυπα με δίδακτρα και πολλούς καλεσμένους, ενώ ήταν και ιδρυτής του «Βαλκανικού Ασύλου Ποίησης» στις Πρέσπες.

Συμμετείχε στην έκδοση του περιοδικού «Τραμ» και ήταν υπεύθυνος της σειράς «Ανθολόγος Ερμής» στις εκδόσεις «Ερμής», αλλά και ιδρυτικό μέλος της Ένωσης Συγγραφέων Δυτικής Μακεδονίας και μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων.

Eίχε εκδώσει τις ποιητικές συλλογές «Σβούρα» (Τραμ, 1972), «Ποιήματα εν παρόδω» (Τραμ, 1974), «Βαθιά επιφάνεια» ( Κέδρος 1992), «Αβγά μάταια» (Ερμής, 1998), «Περί ποιητικής» (Ερμής, 1999), «Υγρά» (Ερμής, 2000), «Ήλιος στην σκοτία» (Ερμής, 2001), «Παλιές ηλικίες» (Ερμής, 2002). Τελευταία ποιητική του συλλογή ήταν η «Κύπρον, ιν ντηντ» (Μεταίχμιο, 2011).

Η κηδεία του θα γίνει αύριο, στις 3 το μεσημέρι, από τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Παντελεήμονα στη Φλώρινα.

seleo.gr/
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: