ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Τρία άτομα συνελήφθησαν για τη ληστεία στο μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας

Εξελίξεις στην υπόθεση της κλοπής αντικειμένων από το μουσείο της Αρχαίας Ολυμπίας, τον περασμένο Φεβρουάριο.
Όπως έγινε γνωστό το Σάββατο, τρία άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία, τα οποία φέρονται να είχαν στην κατοχή τους αντικείμενο που είχε αφαιρεθεί από το μουσείο και... διαπραγματεύονταν την πώλησή του.
Οι Αρχές εντόπισαν και άλλα αντικείμενα από το μουσείο, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.
Η ληστεία είχε γίνει στις 17 Φεβρουαρίου. Δύο άνδρες εισέβαλαν στο μουσείο με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και υπό την απειλή όπλων ακινητοποίησαν τη φύλακα, την οποία μάλιστα έδεσαν σε καρέκλα και φίμωσαν.
Aρχικά, οι δράστες ζήτησαν από τη φύλακα να τους πει πού φυλάσσονταν τα χρυσά στεφάνια. Η φύλακας τους είπε ότι στο μουσείο δεν φυλάσσονται τέτοια αντικείμενα.
Στη συνέχεια, έσπασαν προθήκες του μουσείου και -σύμφωνα με την αστυνομία- αφαίρεσαν χάλκινα και πήλινα αντικείμενα, καθώς και ένα χρυσό δακτυλίδι, και εν συνεχεία διέφυγαν.
Συνολικά οι ληστές αφαίρεσαν περίπου 65 με 70 αντικείμενα.
Το περιστατικό στην Ολυμπία είχε φέρει και πάλι στο προσκήνιο τη συζήτηση για το πόσο «ανοχύρωτα» είναι, εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού και σύγχρονων συστημάτων ασφαλείας, πολλά μουσεία της χώρας.








in.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: