ΣΙΝΕ

Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2012

Εγώ είμαι η χρυσή κληρονόμος


Απρόσμενη ανατροπή, μετά την ξαφνική εμφάνιση μιας μυστηριώδους χρυσής κληρονόμου, παίρνει η πολύκροτη υπόθεση της αμύθητης κληρονομιάς του Eλληνα Κροίσου Γιώργου Αδαμόπουλου. Δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια μετά τον ξαφνικό και μυστηριώδη θάνατό του, μια 53χρονη γυναίκα εμφανίζεται ως...
κόρη του, ζητά να γίνει εκταφή και τεστ DNA και διεκδικεί «ό,τι της ανήκει». Δηλαδή, μια περιουσία που ανέρχεται ούτε λίγο ούτε πολύ στο 1 δισ. ευρώ, μία έπαυλη στο Κεφαλάρι της Κηφισιάς, ένα πολυτελές ρετιρέ σε μια από τις πιο ακριβές περιοχές της Αθήνας, ένα κατάστημα 400 τ.μ., καθώς και δεκάδες λογαριασμούς σε Ελλάδα, Ελβετία, Λονδίνο και Αλεξάνδρεια, αλλά και ράβδους χρυσού και ομόλογα!
«Είμαι η κόρη του Γιώργου Αδαμόπουλου. Εχω αδιάσειστα στοιχεία στα χέρια μου που αποδεικνύουν ότι είμαι το παιδί του», δηλώνει κατηγορηματικά στην «Εsprersso» η Ελληνοκύπρια Ιωάννα και αποκαλύπτει: «Η μητέρα μου, Μαρία, είχε γνωρίσει τον πατέρα μου κατά τη διάρκεια ενός επαγγελματικού ταξιδιού του. Είχαν συνάψει σχέση για αρκετό διάστημα, αλλά χώρισαν, καθώς ο Γιώργος Αδαμόπουλος έπρεπε να φύγει από την Κύπρο και να γυρίσει στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου, όπου και δραστηριοποιούνταν επαγγελματικά. Οταν εκείνος έφυγε, η μητέρα μου διαπίστωσε ότι είχε μείνει έγκυος. Οσο όμως και αν έψαξε, δεν μπόρεσε να τον βρει. Αναγκάστηκε, λοιπόν, να φύγει από την Κύπρο και να έρθει στην Αυστραλία για να αποφύγει η οικογένειά της το σκάνδαλο. Οταν γεννήθηκα εγώ, προσπάθησε να είναι για μένα και μάνα και πατέρας. Και τα κατάφερε. Ομως ποτέ δεν θέλησε να μου πει ποιος ήταν ο πατέρας μου».
 Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται η Ιωάννα, η αποκάλυψη που της άλλαξε τη ζωή ήρθε πριν από περίπου 11 χρόνια. «Η μητέρα μου λίγο πριν ξεψυχήσει θέλησε να μου πει το μυστικό που έκρυβε τόσα χρόνια. Μου διηγήθηκε την ιστορρία της και μου αποκάλυψε ότι ο πατέρας μου είναι ο Γιώργος Αδαμόπουλος, ένας πλούσιος έμπορος που ζούσε στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου», λέει και έπειτα μας περιγράφει όλες τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει όλα αυτά τα χρόνια για να βρει τις ρίζες της.
«Αρχικά έπαθα σοκ, αλλά μετά θέλησα να ψάξω να τον βρω. Να δω ποιος είναι. Τον αναζήτησα στην Αλεξάνδρεια, αλλά ανακάλυψα ότι είχε πεθάνει. Κανείς, όμως, δεν γνώριζε πού ήταν η τελευταία του κατοικία, πού είχε θαφτεί. Ηθελα να ξέρω πού είναι, έστω για να επισκεφτώ τον τάφο του. Απογοητεύτηκα… Τα παράτησα, αλλά ξαφνικά η ελπίδα φώλιασε και πάλι στην καρδιά μου», λέει η Ιωάννα και συνεχίζει: «Πριν λίγο καιρό έπεσε στα χέρια μου ένα ελληνικό περιοδικό που είχε αφιέρωμα στον Γιώργο Αδαμόπουλο. Τον φτωχό Ελληνα που ξεκίνησε από το μηδέν και κατάφερε να γίνει ένας από τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον κόσμο. Μόλις είδα τη φωτογραφία του, τρελάθηκα… Διάβασα το δημοσίευμα και όλα όσα ανέφερε γι’ αυτόν και αμέσως συνειδητοποίησα ότι ήταν ο πατέρας μου».
Η Ιωάννα, χωρίς να χάσει χρόνο, ήρθε σε επαφή με τον γνωστό ιδιωτικό ερευνητή Σωκράτη Στρατή, ο οποίος χρόνια τώρα είχε αναλάβει να βρει τους κληρονόμους της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Αδαμόπουλου. Ο Ελληνας Κροίσος ήταν άκληρος και η πιο κοντινή συγγενής του ήταν η κόρη της αδελφής του, η Δέσποινα Βελισσαρίου- Αδαμοπούλου. Ο ντέντεκτιβ την είχε εντοπίσει και την είχε ενημερώσει για τη χρυσή κληρονομιά του θείου της. Ομως, λίγες ημέρες αργότερα η ίδια εξαφανίστηκε από προσώπου γης και μέχρι και σήμερα κανείς δεν γνωρίζει πού είναι… Ετσι, η περιουσία του Ελληνα Κροίσου προοριζόταν να περάσει στο ελληνικό Δημόσιο.
«Τα στοιχεία που έχω στα χέρια μου δεν αφήνουν καμία αμφιβολία ότι εγώ είμαι η κόρη του Γιώργου Αδαμόπουλου. Το μόνο που θέλω, είναι αυτό να αποδειχτεί και τυπικά», σημείωσε η Ιωάννα και πρόσθεσε: «Εμαθα ότι ο πατέρας μου είναι θαμμένος στο νεκροταφείο του Ζωγράφου, στην Αθήνα. Θα ζητήσω να γίνει εκταφή και να υποβληθώ σε τεστ DNA για να αποδείξω τα λεγόμενά μου. Θέλω όλα να γίνουν νόμιμα».
Η ίδια έχει δώσει ήδη εντολή στον Σωκράτη Στρατή να κινήσει όλες τις διαδικασίες προκειμένου να γίνει η εκταφή της σορού του Ελληνα Κροίσου.

Η εξέταση DNA και η εξαφάνιση της ανιψιάς του«Η περίπτωση αυτή της Ιωάννας έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς τα στοιχεία που μου παρουσίασε και τα γεγονότα που της εξιστόρησε η μητέρα της είναι σοβαρά. Υποστηρίζει ότι είναι η κόρη του βαθύπλουτου επιχειρηματία. Τη διαβεβαίωσα πως θα ερευνήσω την υπόθεση με μεγάλη προσοχή για να αποδειχθεί του λόγου του αληθές. Φυσικά, υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει και εξέταση DNA» σημείωσε ο Σωκράτης Στρατής και πρόσθεσε: «Ασχολούμαι με τον εντοπισμό των κληρονόμων του Γιώργου Αδαμόπουλου εδώ και χρόνια. Μέχρι να αποδειχτεί ότι η Ιωάννα είναι η κόρη του, η ανιψιά του Δέσποινα Βελισσαρίου-Αδαμοπούλου είναι η μοναδική και, συνεπώς, η νόμιμη κληρονόμος της τεράστιας περιουσίας».
Οπως μας αποκάλυψε ο ίδιος, η Δέσποινα Βελισσαρίου-Αδαμοπούλου είχε εντοπιστεί και ενημερωθεί για την κληρονομιά πριν από περίπου δύο χρόνια. Ομως, έπειτα τα ίχνη της χάθηκαν. Οι συγγενείς της, που δήλωσαν ακόμη και την εξαφάνισή της, εκτιμούσαν ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή της για να μην αποδεχτεί την κληρονομιά. «Μετά από εκτενείς έρευνες, κατάφερα τελικά να την εντοπίσω πριν από λίγο καιρό στα Σκόπια, όπου έχει καταφύγει» αναφέρει ο ντετέκτιβ. «Δεν θέλησε να μου πει πολλά, παρά μόνο ότι δεν αποδέχεται την κληρονομιά και ότι επιθυμεί τα πάντα να περάσουν στο κράτος». 
Το «περίεργο» ατύχημα και το αδίστακτο κύκλωμα Ο 74χρονος εφοπλιστής, που δεν είχε καταφέρει ποτέ να αποκτήσει δική του οικογένεια, το 1994 και ενώ βρισκόταν στην Αλεξάνδρεια της Αιγύπτου έπεσε -κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες- από τη σκάλα του σπιτιού του και τραυματίστηκε σοβαρά. Τότε ένας στενός του φίλος του πρότεινε να έρθει στην Ελλάδα, σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, προκειμένου να μπορέσει να ξεπεράσει το πρόβλημα και να θεραπευθεί. Οταν ήρθε στην Ελλάδα μεταφέρθηκε αμέσως στην ιδιωτική κλινική, όπου όμως δύο ημέρες αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή. Μάλιστα, στη ληξιαρχική πράξη θανάτου αναφέρεται ότι το μοιραίο επήλθε από σηπτικό σοκ.
«Ηταν ένα “περίεργο” ατύχημα, ένας “περίεργος” θάνατος και μια “περίεργη” κηδεία. Ο Γιώργος Αδαμόπουλος μεταφέρθηκε στην Ελλάδα κάτω από άκρα μυστικότητα, καθώς δεν είχε ενημερωθεί κανείς από τους συγγενείς του στην Πελοπόννησο και θάφτηκε στο νεκροταφείο Ζωγράφου, πάλι χωρίς κανείς να το γνωρίζει» σημείωσε ο Σωκράτης Στρατής και πρόσθεσε: «Για εννέα ολόκληρα χρόνια όλοι πίστευαν ότι ήταν καλά στην Αίγυπτο, όπου ζούσε, και ότι δεν ερχόταν πια στην Ελλάδα, λόγω του μεγάλου φόρτου εργασίας που είχε. Το 2003 έλαβα όμως μια ανώνυμη επιστολή στην οποία αναφερόταν ότι ήταν νεκρός και ότι τα μέλη ενός ολόκληρου κυκλώματος διαχειρίζονταν την περιουσία του. Από την έρευνα προέκυψε ότι συγκεκριμένα άτομα, που έχουν παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη, εμφάνιζαν τον μακαρίτη ζωντανό. Είχαν βάλει στο χέρι την περιουσία, εισέπρατταν -και μάλιστα όλα αυτά τα χρόνια έκαναν και φορολογική δήλωση στο όνομά του-, χωρίς ωστόσο να πληρώνουν τον φόρο που προέκυπτε. Πρόκειται για αδίστακτα άτομα, τα οποία είναι υπεράνω πάσης υποψίας: δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ιδιοκτήτες γραφείων τελετών».
Λόγω αυτής της εξέλιξης, αλλά και του ότι η ανιψιά του επιχειρηματία έσπευσε να εξαφανιστεί από την Ελλάδα και να αποποιηθεί της χρυσής κληρονομιάς, ο φόβος έχει κυριεύσει και την Ιωάννα. Για τον λόγο αυτό, η ίδια μας ζήτησε να μη δημοσιοποιήσουμε τα πλήρη στοιχεία της (βρίσκονται στη διάθεση της εφημερίδας). «Αρχικά, το μόνο που θέλω είναι να αποδειχτεί ότι είμαι η κόρη του. Το παιδί που είχε αποκτήσει εν αγνοία του. Μετά θα δούμε πώς θα αντιμετωπίσω όλα τα υπόλοιπα» κατέληξε η 53χρονη.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ 
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: