ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Αποτελέσματα και βαθμολογίες από τα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Κοζάνης

Ισόπαλο 2-2 έληξε το ντέρμπι του Φούφα ανάμεσα στο Μακεδονικό και την Άρδασσα με αποτέλεσμα η Α.Ε.Π. Καραγιαννίων να μείνει μόνη πρώτη μια εβδομάδα πριν το ντέρμπι με την 2η στην έδρα της. Το παιχνίδι στο Φούφα ήταν συναρπαστικό με τους γηπεδούχους να προηγούνται 2-0 αλλά τους φιλοξενούμενους να απαντούν και να μένουν αήττητοι στο πρωτάθλημα. Στην Ασβεστόπετρα ο Ερμής αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2 με τον ΠΑΟΚ Κοίλων ενώ στην 3η θέση πέρασε η Α.Ε. Κοζάνης που κέρδισε την Εράτυρα με 3-1. Στην Πτολεμαΐδα τη Κυριακή και στο παιχνίδι που έκλεισε την αγωνιστική Εορδαϊκός και Περδίκας έμειναν στο 1-1. Το ματς σημαδεύτηκε από 3 αποβολές, 2 διακοπές και πολύ ένταση από τα σφυρίγματα του κ. Μαρόπουλου.
Τα αποτελέσματα:
ΑΣ Βελβεντό – Ακαδημία Σιάτιστας 2-0
ΦΣ Εθνικός Βατερού – ΑλιάκμωνΑιανής 1-1
Ερμής Ασβεστόπετρας – ΠΑΟ Κοίλων 2-2
Εορδαϊκός – ΑΕ Περδίκκα 1-1
ΑΕ Κοζάνης – Αναγέννηση Εράτυρας 3-1
Κοζάνη 2004 – ΑΕ Ελίμειας 1-1
Μακεδονικός Φούφα - Μ. Αλ. Άρδασσας 2-2
Απόλλων Ακρινής – Τιτάν Σερβίων 2-1
Ρεπό: ΑΕΠ Καραγιαννίων

Η Βαθμολογία
1.Α.Ε.Π. Καραγιαννίων 31
2.Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας 29
3.Α.Ε. Κοζάνης 22
4.Μακεδονικός Φούφα 21
5.Α.Ε. Ελίμειας 21
6.Α.Σ. Εορδαϊκός 2007 19
7.Εθνικός Βατερού 15
8.Α.Ε. Περδίκα 15
9.Α.Σ. Βελβεντό 14
10.Ερμής Ασβεστόπετρας 14
11.Ακαδημία Ποδοσφ. Σιάτιστας 13
12.Αλιάκμων Αιανής 13
13.Τιτάν Σερβίων 9
14.Αναγέννηση Εράτυρας 9
15.ΠΑΟΚ Κοίλων 8
16.Απόλλων 2010 Ακρινής 7
17.Κοζάνη 2004 4

Έχουν κάνει το ρεπό τους ο Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας, ΤιτάνΣερβίων, Κοζάνη 2004 Α.Ε. Κοζάνης, Ερμής Ασβεστόπετρας, Βελβεντό, ΠΑΟΚ Κοίλων, Αναγέννηση Εράτυρας, Ελίμεια, Ακρινή, Μακεδονικός Φούφα και Α.Ε.Π. Καραγιαννίων.

ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΣΤΟ ΦΟΥΦΑ
Ένα καταπληκτικό παιχνίδι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι 500 περίπου φίλαθλοι (και από τις 2 ομάδες) που βρέθηκαν το Σάββατο στο γήπεδο του Φούφα.
Μακεδονικός και Άρδασσα αναδείχθηκαν ισόπαλοι με 2-2 με αποτέλεσμα ο πρώτος να μένει πιθανότατα εκτός διεκδίκησης του τίτλου ενώ η δεύτερη παρέμεινε δεύτερη 2 βαθμούς πίσω από τα Καραγιάννια, τα οποία υποδέχεται το Σάββατο στην έδρα της.
Ο αγώνας αν και ντέρμπι είχε πολλές φάσεις (ειδικά στο πρώτο ημίχρονο), 4 γκολ και γενικά κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των φιλάθλων μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.
Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0 στο 60ο λεπτό, αλλά στη συνέχεια έριξαν το ρυθμό τους, κάτι που τελικά το πλήρωσαν.
Από την άλλη η Άρδασσα που έδειξε ότι δίκαια βρίσκεται ψηλά στην βαθμολογία, κατέθεσε τεράστια ψυχικά αποθέματα όταν έμεινε πίσω στο σκορ και με κορυφαίο και σκόρερ τον Θεοδουλίδη κατάφερε να πάρει έστω το βαθμό.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Καραπορναλίδη (Παπαδόπουλος- Λαμπριανίδης) που έδειξε κίτρινες στους Σιδηρόπουλο, Κοτζαφίλιο, Κουρκουτμάνο, Σερέτη, Σιδηρόπουλο.
Φάσεις και γκολ
Καταιγιστικός ήταν ο ρυθμός του αγώνα στο πρώτο 20λεπτο στο οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ δημιουργήθηκαν και χάθηκαν 7 σπουδαίες ευκαιρίες.
Μόλις στο 1ο λεπτό ο Κουτσομήτρος γύρισε απρόσεκτα τη μπάλα προς τα πίσω ο Μαρκόπουλος βρέθηκε μόνος απέναντι στον Μπερμπερίδη ο οποίος όμως τον νίκησε.
Στο 4ο ο Δημητριάδης έκανε έξυπνη κάθετη πάσα στο Μαυροματίδη που στη κίνηση πλάσαρε πάνω από το Σακαρίδη που έκανε άστοχη έξοδο αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
Στο 6ο ο Μαυροματίδης με κάθετη πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Θεοδουλίδη με το Σακαρίδη αλλά τη τελευταία στιγμή ο Πανάκης με σωτήριο τάκλιν αποσόβησε τα χειρότερα. Αμέσως μετά σέντρα του Σιδηρόπουλου κεφαλιά του Μαρκόπουλου η μπάλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι και στο 11ο ο Θεοδουλίδης έκανε ένα αδύναμο σουτ, ο Σακαρίδης έχασε τη μπάλα αλλά στη συνέχεια απέκρουσε σωτήρια το πλασέ του Δημητριάδη.
Στο 12ο ο Μαρκόπουλος μπήκε από αριστερά την κατάλληλη στιγμή έδωσε στο Πουρλουκάκη που σούταρε αλλά ο Μπερμπερίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.
Στο 17ο ο Πανάκης εκτέλεσε φάουλ για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Μπερμπερίδης και στο 22ο έγινε το 1-0. Ο Σιδηρόπουλος σέντραρε από δεξιά το πρώτο σουτ του Πουρλουκάκη βρήκε πάνω στο Σερέτη αλλά το δεύτερο πήγε στα δίχτυα για να ανοίξει έτσι το σκορ.
Τελευταία φάση στο πρώτο ημίχρονο ένα φάουλ του Σερσέμη στο 34ο που απέκρουσε ο Σακαρίδης.
Στην επανάληψη είχαμε λιγότερες φάσεις αλλά 3 γκολ. Στο 59ο ο Κουρκουτμάνος εκτέλεσε φάουλ η άμυνα της Άρδασσας αδράνησε και ο Πανάκης από κοντά έκανε το 2-0.
Αυτό το γκολ ξύπνησε τους φιλοξενούμενους που βγήκαν μπροστά και στο 66ο ο Μαυροματίδης έδωσε στο Θεοδουλίδη που με δυνατό σουτ έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι (2-1).
Τέσσερα λεπτά μετά ίδια φάση με την προηγούμενη αλλά ο Σιδηρόπουλος έδιωξε τη τελευταία στιγμή (παρά λίγο να σημειώσει αυτογκόλ), αλλά στο 73ο ο Θεοδουλίδης μπήκε από δεξιά και με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε.
Στο 78ο τέλος οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάρουν ξανά το προβάδισμα όταν ο Κουρκουτμάνος μπήκε από δεξιά βρέθηκε απέναντι από το τερματοφύλακα αλλά αντί να δώσει στο Μαρκόπουλο ή το Ξυνάδα που ήταν ολομόναχοι μπροστά σε κενή εστία προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση σουτάροντας ψηλά άουτ.
Στο 90ο οι γηπεδούχοι άγγιξαν για μια ακόμα φορά το γκολ αλλά ο Ξυνάδας σε κενή εστία μπερδεύτηκε και χάθηκε η ευκαιρία.
Στις καθυστερήσεις ο Θεοδουλίδης ανατράπηκε μέσα στη περιοχή ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι αλλά στη συνέχεια είδε τον επόπτη που είχε σηκωμένη τη σημαία και πήρε πίσω την απόφαση του.
Μακεδονικός Φούφα: Σακαρίδης, Σιδηρόπουλος, Περιχανά, Κοτζαφίλιος, Πανάκης, Φαχαντίδης, Στεφανίδης (85ο Χάϊτας), Κουρκουτμάνος, Πουρλουκάκης (66ο Κεσκιλίδης Θ.), Μούκας (72ο Ξυνάδας), Μαρκόπουλος.
Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας:
Μπερμπερίδης, Κουτσομήτρος, Τσακαλίδης (65ο Μπακίδης), Σερέτης, Σιδηρόπουλος, Κωνσταντινίδης, Θεοδουλίδης, Σερσέμης, Δημητριάδης Χ. (91ο Δημητριάδης Γ.), Αμαραντίδης, Μαυροματίδης.

ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Ένταση, διακοπές, νεύρα, 2 διακοπές, 3 αποβολές και πολλές διαμαρτυρίες και από τις 2 ομάδες για τη διαιτησία του κ. Μαρόπουλου σημάδεψαν το άλλο ντέρμπι της Εορδαίας, ανάμεσα στον Εορδαϊκό και το Περδίκα που έληξε ισόπαλο 1-1.
Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται για την αποβολή του Συμεωνίδη στο 65ο (πρώτη κίτρινη στο 64ο!!!!) και οι φιλοξενούμενοι ότι δεν κρατήθηκε ούτε ένα λεπτό καθυστέρηση από τις 2 διακοπές και έχουν δίκιο.
Το παιχνίδι ήταν πολύ μέτριο μέχρι το 65ο και τίποτα δεν προμήνυε την εξέλιξη που θα είχε.
Στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι έχασαν 3 ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Πρώτα στο 35ο όταν ο Συμεωνίδης εκτέλεσε φάουλ αλλά το πλασέ του Ακριτίδη από κοντά πέρασε άουτ, στη συνέχεια με το σουτ του Μπουράκη που πέρασε ελάχιστα άουτ και τέλος στο 43ο όταν μετά από παράλληλη σέντρα του Νίκου, Χαϊτίδης και Συμεωνίδης δεν μπόρεσαν από κοντά να σκοράρουν.
Με το ξεκίνημα του β΄ μέρους ο Περδίκας έφτασε μια ανάσα από το γκολ αλλά το πλασέ του Κωνσταντινίδη από κοντά έφυγε άουτ και στο 55ο έγινε το 1-0. Ο Συμεωνίδης μπήκε από δεξιά, σέντραρε και ο Ι. Αρσενίδης στην προσπάθεια του να προλάβει τον Χαϊτίδη έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του.
Στο 61ο ο Περδίκας άγγιξε την ισοφάριση αλλά το σουτ του Κωνσταντινίδη αποκρούστηκε από το Α. Κοντογουλίδη και το δοκάρι.
Στο 65ο έγινε η φάση που έφερε τη πρώτη διακοπή. Ο Συμεωνίδης εκτέλεσε φάουλ και ο διαιτητής τον απέβαλε με 2η κίτρινη αφού δεν είχε σφυρίξει. Ο παίκτης του Εορδαϊκού υποστήριξε ότι άκουσε σφύριγμα και το παιχνίδι διακόπηκε για τουλάχιστον 6 λεπτά. Απόφαση σωστή κατά το γράμμα του νόμου αλλά μάλλον υπερβολική όταν ο ίδιος παίκτης έχει δεχθεί πριν ένα λεπτό κίτρινη.
Όπως ήταν φυσικό στη συνέχεια οι φιλοξενούμενοι πήραν τον έλεγχο του αγώνα και αφού στο 71ο ο Δαλκερανίδης μόνος απέναντι στον Αποστόλου καθυστέρησε και κόπηκε στο 80ο έγινε το 1-1.
Ο Γεωργιάδης σούταρε ο Κοντογουλίδης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Τσιντός το εκτέλεσε και ο Γεωργιάδης με κεφαλιά ισοφάρισε.
Στο 90ο Αδαμίδης και Παπαδόπουλος διαπληκτίστηκαν με αποτέλεσμα να υπάρχει νέα διακοπή. Μετά από 5 λεπτά διακοπής ο διαιτητής τους απέβαλε και τους 2 και μετά από 1 λεπτό σφύριξε τη λήξη. Κάτι που προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες που υποστήριζαν ότι υπάρχουν πολλές καθυστερήσεις και όπως γράψαμε πιο πάνω έχουν δίκιο.
Τουλάχιστον κακή η διαιτησία του κ. Μαρόπουλου χωρίς κανένα πρόβλημα οι βοηθοί Γεωργιάδης και Σουλίδης.
Εορδαϊκός: Κοντογουλίδης Α., Αδαμίδης, Τσαγκαλίδης, Λιάμης (63ο Δαλκερανίδης), Νίκου, Κοντογουλίδης Δ., Συμεωνίδης, Σουγιουλτζής, Χαϊτίδης, Μπουράκης, Ακριτίδης.
Περδίκας: Αποστόλου, Αρσενίδης Α., Λόφτσαλης Α., Καζαντζίδης, Φολτόπουλος (38ο Λόφτσαλης Β. 76ο Νικολαΐδης), Τσιντός, Αρσενίδης Ι., Γεωργιάδης, Παρτάλης (46ο Βλάχος), Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος.

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε.Π.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ (9η Αγωνιστική)
Α΄ Όμιλος
Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΕΑΠΟΛΗΣ ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΣΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ

Ασταμάτητη δείχνει η Ακαδημία Ποδοσφαίρου Νεάπολης η οποία κερδίζοντας το ντέρμπι κορυφής την Γαλατινή αποσπάστηκε στη βαθμολογία. Στην 2η θέση πλέον βρίσκεται η Ελάτη που κέρδισε 1-0 τον Ανθότοπο.
Τα αποτελέσματα:
Μακεδονικός Σιάτιστας – Δόξα Μικροκάστρου 3-0
Ερμής Πλατανορέματος – Αναγέννηση Λιβαδερού 4-1
Έλατος Ελάτης – ΕΑΣ Ανθότοπου 1-0
Δόξα Μεσιανής – ΑΕ Κρανιδίων 0-2
Δόξα Ροδιανής – ΑΟ Τρανοβάλτου 5-1
Ακαδημία Βοΐου – ΑΜΣ Γαλατινής 1-0
Απόλλων Αυλών Πρόοδος Μεταξά 3-0

Η βαθμολογία
1.Ακαδημία Ποδοσφ. Βοΐου Η Ένωση 25
2.Έλατος Ελάτης 20
3.Α.Μ.Σ. Γαλατινής 19
4.Ε.Α.Σ. Ανθότοπου 15
5.Ερμής Πλατανορεύματος 17
6.Δόξα Ροδιανής 16
7.Μακεδονικός Σιάτιστας 15
8.Απόλλων Αυλών 14
9.Α.Ε. Κρανιδίων 11
10.Δόξα Μεσιανής 10
11.Πρόοδος Μεταξά 7
12.Δόξα Μικροκάστρου 7
13.Αναγέννηση Λιβαδερού 4
14.Α.Ο. Τρανοβάλτου 0

Β΄ Όμιλος
ΠΡΩΤΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΒΑΘΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ

Οι Ακρίτες Κοζάνης ήταν η πρώτη ομάδα που έκοψε βαθμούς από την πρωτοπόρο Αναγέννηση Πτολεμαΐδας με το παιχνίδι να λήγει ισόπαλο 0-0. Φυσικά οι φιλοξενούμενοι είναι καθαρά πρώτοι, απλά έχασαν το απόλυτο.
Στη 2η θέση διατηρήθηκε το Πρωτοχώρι που κέρδισε με 4-0 το Κλείτος.

Τα αποτελέσματα:
Ακρίτες Κοζάνης – Αναγέννηση Πτολ/δας 0-0
Βέρμιο Καρυοχωρίου – Ελπίδες ΑΕ Κοζάνης 1-0
Δαναοί Κοζάνης – Ηρακλής Κρυόβρυσης 0-2
Άρης Μαυροπηγής – Ατρόμητος Πτολ/δας 2-1
Κένταυρος Πρωτοχωρίου – Αστραπή Κλείτου 4-0
ΑΣ Καρυδίτσας – Πολυνίκης Πτολ/δας 0-8
Μ. Αλ. Χαραυγής – ΑΣ Ποντοκώμης 3-3

Η βαθμολογία
1.Αναγέννηση Πτολεμαΐδας 25
2.Κένταυρος Πρωτοχωρίου 20
3.Πολυνίκης 18
4.Ηρακλής Κρυόβρυσης 17
5.Άρης Μαυροπηγής 14
6.Ατρόμητος Πτολεμαΐδας 14
7.Ακρίτες Κοζάνης 12
8.Φ.Σ. Αστραπή Κλείτου 11
9.Βέρμιο Καρυοχωρίου 10
10.Μέγας Αλέξ. Χαραυγής 9
11.Α.Σ. Ποντοκώμης 9
12.Δαναοί 2004 Κοζάνης 8
13.Α.Σ. Καρυδίτσας 4
14.Ελπίδες Α.Ε. Κοζάνης 1

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ (7η Αγωνιστική)
ΤΡΕΝΟ Η ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Τρένο χωρίς σταματημό είναι η Αγία Παρασκευή η οποία κερδίζοντας με 5-3 στο Δρέπανο, διατήρησε τη διαφορά των 7 βαθμών από το Μικρόβαλτο (2-0 την Άνω Κώμη) και Λευκοπηγή (2-1 στη Λευκόβρυση).

Τα αποτελέσματα:
Δόξα Λευκόβρυσης-Μέγας Αλέξανδρος Λευκοπηγής 1-2
Άρης Καλονερίου-Αναγέννηση Ανατολικού 2-4
Αίας Μικροβάλτου-Α.Ε. Άνω Κώμης 2-0
Δράση Τσοτυλίου-Κεραυνός Πετρανών 1-3
Ηρακλής Δρεπάνου-Μ.Α.Π.Σ. Αγίας Παρασκευής 3-5

Η βαθμολογία
1.Μ.Α.Π.Σ. Αγίας Παρασκευής 21
2.Αίας Μικροβάλτου 14
3.Μέγας Αλέξ. Λευκοπηγής 14
4.Δόξα Λευκόβρυσης 10
5.Αναγέννηση Ανατολικού 10
6.Δράση Τσοτυλίου 9
7.Κεραυνός Πετρανών 9
8.Ηρακλής Δρεπάνου 6
9.Α.Ε. Άνω Κώμης 4
10.Άρης Καλονερίου 3

eordaia.org
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: