ΣΙΝΕ

Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου 2014

Ο πίνακας με τις ενδείξεις Ε στα τρόφιμα. Ποια είναι επικίνδυνα!!!

Όλοι μας γνωρίζουμε την προσθήκη των συντηρητικών ουσιών στα τρόφιμα τα γνωστά Ε.
Χωρίς αυτές τις ουσίες είναι αδύνατον να συντηρηθούν τρόφιμα και ποτά.
Μερικά από αυτά έχουν πλέον σταματήσει να χρησιμοποιούνται μιας και αποδείχθηκαν εξαιρετικά επικίνδυνα ως και καρκινογόνα.
Αυτά είναι:

ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ :
Ε123, Ε249, Ε250, Ε251, Ε252.
Συντηρητικές και χρωστικές ουσίες που είναι ύποπτες και εξετάζονται είναι:
ΠΙΘΑΝΑ ΚΑΡΚΙΝΟΓΟΝΑ:
Ε127, Ε123, Ε153, Ε154, Ε407.
Συντηρητικά που χρησιμοποιούνται και προκαλούν προβλήματα σε άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς και σε άτομα που πάσχουν από νεφρική ανεπάρκεια είναι:
Ε173, Ε261, Ε336, Ε510, Ε518, Ε541, Ε622, Ε627 – 631.
Συντηρητικά που δεν πρέπει να καταναλώνονται από άτομα που πάσχουν από χρόνιες αλλεργίες...
Ε117, Ε430, Ε627, Ε631, Ε635.
Συντηρητικά που δεν πρέπει να καταναλώνονται από παιδιά.
Ε102, Ε104, Ε107, Ε110, Ε112, Ε122, Ε123, Ε124, Ε127, Ε128, Ε131, Ε132, Ε150, Ε151, Ε154, Ε155, Ε160, Ε210, Ε211, Ε212, Ε213, Ε214, Ε215, Ε216, Ε217, Ε218, Ε220, Ε219, Ε221, Ε222, Ε223, Ε224, Ε225, Ε226, Ε227, Ε249, Ε250, Ε252, Ε310, Ε311, Ε312, Ε320, Ε321, Ε622, Ε623, Ε627, Ε631, Ε6235.
Ομάδες συντηρητικών - χρωστικών
Από Ε100 έως Ε199 (χρωστικές)
Από Ε200 έως Ε299 (συντηρητικά)
Από Ε300 έως Ε399 (αντιοξειδωτικά)
Από Ε400 έως Ε599 (γαλακτοματοποιητές, σταθεροποιητές, πυκνωτικά, πηκτικά κ.α.)
Από Ε620 έως Ε637 (ενισχυτικά γεύσης και αρώματος)
Από Ε900 έως Ε999 (γλυκαντικές ύλες, βελτιωτικά αλεύρων)
Από Ε1401 έως Ε1442 (τροποποιημένα άμυλα)
ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: