ΣΙΝΕ

Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Μεταμεσονύκτια προβολή….. του έργου του Δήμου.

Αλήστου μνήμης εποχές ζήσαμε τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.  Μετά από μία επεισοδιακή συνεδρίαση, στην οποία μας δημιουργήθηκαν πολλά περισσότερα ερωτηματικά παρά απαντήσεις σχετικά με το επίμαχο θέμα του δρόμου Γρεβενά – Βασιλίτσα, από τον Δήμαρχο και...
Πρόεδρο της ΑΝ.ΓΡΕ., καταλήξαμε σε μία πραξικοπηματική ενέργεια του Προέδρου, με την ανοχή και παρότρυνση των συμβούλων της πλειοψηφίας, καταστρατήγησης του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο κανονισμός λειτουργία του Δ.Σ. συντάχθηκε για να υπάρχει σύστημα διακυβέρνησης και όχι αναρχία.  Σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ. 7 του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα Καλλικράτης) το Δημοτικό Συμβούλιο έχει δικαίωμα να αποφασίζει για θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης που κρίνονται κατεπείγοντα, πριν από την έναρξη της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.
            Ο Πρόεδρος και οι Σύμβουλοι της πλειοψηφίας λοιπόν έκριναν ότι, το ανωτέρω θέμα είναι κατεπείγον και έπρεπε να συζητηθεί αξημέρωτα, στις 1:30 π.μ. Επίσης το κατεπείγον του θέματος φαίνεται καθαρά από την ταχύτητα του Προέδρου για σύγκληση Δημοτικού Συμβουλίου, άμεσα, μέσα σε 43 ημέρες (Πρόκληση για άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου από τη Μείζονα Αντιπολίτευση στις 19 Σεπτεμβρίου 2012 και πραγματοποίηση αυτής μόλις στις 1 Νοεμβρίου 2012).
Οι Σύμβουλοι της Μείζονος Αντιπολίτευσης του Δήμου Γρεβενών, καταγγέλλουμε τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για καταστρατήγηση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, προσβάλλοντας τη νοημοσύνη τόσο των παρευρισκομένων στην αίθουσα όσο και των πολιτών του Δήμου Γρεβενών.
            Όλα αυτά επί της διαδικασίας. Όσο αναφορά την ουσία του θέματος που συζητήθηκε και τα αναπάντητα ερωτήματα αυτής, θα επανέλθουμε….

                                                            Ο Επικεφαλής της Μείζονος
                                                                    Αντιπολίτευσης
                                                                  Ζήσης   Δημήτριος



ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: