ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Παγκόσμια Ημέρα σήμερα για τα Δικαιώματα του Παιδιού!!!

Με ένα υπέροχο - πολύχρωμο doodle η Google τιμά την σημερινή ημέρα: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού, σήμερα 20 Νοεμβρίου καθώς σαν σήμερα 20 Νοεμβρίου του 1989 υιοθετήθηκε από τη ...
Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Με αφορμή τη  Παγκόσμια Ημέρα Ενάντια στην Παιδική Κακοποίηση, τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα «Το χαμόγελο του παιδιού» προκαλούν ανησυχία.
Σύμφωνα με την Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή SOS 1056 του Οργανισμού, από τις 691 περιπτώσεις κακοποίησης ανηλίκων που έφτασαν ως καταγγελίες και προωθήθηκαν στις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, οι 366 αφορούσαν πολύ σοβαρά περιστατικά βίας, με τα περισσότερα μάλιστα από αυτά σε βάρος παιδιών ηλικίας 1 έως 12 ετών.
Πέρυσι άγγιξαν τις 711, ενώ φέτος μειώθηκαν ελάχιστα στις 691. Ο λόγος για τις περιπτώσεις της Χριστίνας, του Βασίλη και εκατοντάδων άλλων ανηλίκων της διπλανής πόρτας, που έπεσαν θύματα κακοποίησης μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, φανερώνοντας, ακόμα μια χρονιά, ότι το φαινόμενο δεν έχει αντιμετωπιστεί δραστικά στη χώρα μας.
Διεθνώς, ερευνητές εκτιμούν ότι τουλάχιστον ένα στα πέντε κορίτσια και ένα στα δέκα αγόρια θα γίνει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης πριν ακόμη φτάσει την ηλικία των 18, ενώ μόνο μία στις τρεις υποθέσεις θα δηλωθεί. Τουλάχιστον 1,8 εκατομμύρια παιδιά οδηγούνται στη σεξουαλική εκμετάλλευση.
«Κάθε μορφή βίας είναι απαράδεκτη και αποκρουστική, αλλά η βία που ασκείται σε βάρος παιδιών είναι κυριολεκτικά αδιανόητη», αναφέρει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ενάντια στην παιδική κακοποίηση.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τονίζει ότι «για το κοινωνικό μας πολιτισμό έχει τεράστια σημασία η προστασία των παιδιών που υπήρξαν θύματα παιδικής κακοποίησης. Σε καιρούς δύσκολους όπως οι σημερινοί, τέτοιου είδους φαινόμενα αντιμετωπίζουν έξαρση και για το λόγο αυτό απαιτείται αυξημένη εγρήγορση από την πλευρά της Πολιτείας και όλων των φορέων που μπορούν να βοηθήσουν».
«Η ποιότητα του κοινωνικού κράτους κρίνεται κάθε φορά στην προσφορά του πρωτίστως προς τις πλέον αδύναμες ομάδες του πληθυσμού. Σε μια μέρα όπως η σημερινή, ας αναλογιστούμε πόσα χρωστάμε στα παιδιά που βίωσαν και βιώνουν την ανθρώπινη αγριότητα σε μια ηλικία που χρειάζονται όσο τίποτα άλλο συναισθηματική ασφάλεια», καταλήγει ο Κάρολος Παπούλιας.

Η Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Παιδιού, που αποτελεί το πλέον αποδεκτό κείμενο για τα ανθρώπινα δικαιώματα παγκοσμίως, υιοθετήθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ στις 20 Νοεμβρίου του 1989. Την έχουν επικυρώσει όλα τα κράτη του κόσμου, εκτός των ΗΠΑ και της Σομαλίας (η χώρα μας την επικύρωσε στις 2 Δεκεμβρίου 1992 με τον νόμο 2101), και τα 54 άρθρα της καλύπτουν όλα τα δικαιώματα των παιδιών που χωρίζονται σε 4 τομείς: Δικαιώματα Επιβίωσης, Ανάπτυξης, Προστασίας και Δικαιώματα Συμμετοχής.
madata.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: