ΣΙΝΕ

Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012

Επικίνδυνα τα... ποπ κόρν για τον οργανισμό!


Η συχνή κατανάλωση διακετύλιου, ενός τεχνητού αρώματος βουτύρου που προστίθεται στις συσκευασίες ποπ κορν για φούρνους μικροκυμάτων, στις μαργαρίνες αλλά και σε άλλα διατροφικά προϊόντα για να προσδώσει την ψευδαίσθηση γεύσης και... μυρωδιάς φρέσκου βουτύρου, ενδέχεται να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, ακόμη και θάνατο!
Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου Ασθενειών και Πρόληψης ακόμη και σύντομα χρονικά διαστήματα έκθεσης στο διακετύλιο μπορούν να προξενήσουν βαριά αποφρακτική βρογχιολίτιδα, μία προϊούσα πνευμονική βλάβη που σε ορισμένους εργαζόμενους σε εργοστάσια παρασκευής τέτοιοων προϊόντων καταλήγει σε μη αναστρέψιμη καταστροφή των πνευμόων αλλά και σε θάνατο. Τον περασμένο μήνα σε δικαστήριο του Κολοράντο εκδικάστηκε αποζημίωση περίπου 7,2 εκ δολαρίων σε ένα αμερικανό πολίτη που κατανάλωνε περίπου δύο σακουλάκια ποπ κορν καθημερινά για δέκα χρόνια και έπαθε σοβαρή βλάβη στους πνεύμονες, που αποδόθηκε στην εισπνοή του τεχνητού αρωματικού του βουτύρου που υπήρχε στη συσκευασία.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!) 

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: