ΣΙΝΕ

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.: Όχι στη δόση του θανάτου από τα δάνεια της Τρόικας!

Ανεξαρτησία από τη θηλιά των Μνημονίων-Έξοδος από ευρώ-ΕΕ
Ο σκυλοκαβγάς ανάμεσα σε ΕΕ-Γερμανία από τη μία και ΔΝΤ από την άλλη δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια σύγκρουση για τη μοιρασιά από τη λεηλασίατου κόσμου της εργασίας και των δημόσιων υποδομών και του πλούτου της χώρας. Και οι δυο πλευρές επιχειρούν,...
μέσα στα πλαίσια της καπιταλιστικής κρίσης που βουλιάζει το οικοδόμημα των αγορών διεθνώς, να αποφύγουν κόστη και να εξασφαλίσουν κέρδη. Κέρδη που προκύπτουν από το αίμα των λαών.
Η δόση που αναμένει η συγκυβέρνηση των συνενόχων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η οποία θα πάει σχεδόν 100% σε τράπεζες και δανειστές, είναι μια ακόμη θανατηφόρα δόση για το λαό. Μετά από τρία απανωτά Μνημόνια, το τίμημα για να δοθεί η δόση είναι το καθεστώς επιτροπείας, δηλαδή η απόλυτη εξουσία της ΕΕ και του ΔΝΤ στα ζητήματα της διάθεσης των οικονομικών πόρων και ο στραγγαλισμός κάθε δαπάνης για τις ανάγκες της κοινωνίας στο όνομα της εξυπηρέτησης του χρέους.
Αυτό θα επιχειρήσει η κυβέρνηση Σαμαρά να εμφανίσει σαν δήθεν επιτυχία: την κατάλυση κάθε έννοιας λαϊκής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας, μετά την ισοπέδωση των κοινωνικών δικαιωμάτων και των δημοκρατικών ελευθεριών. Είναι γελασμένοι οι προσκυνημένοι της Τρόικας ότι θα μπορέσουν να αξιοποιήσουν πολιτικά ή εκλογικά, εμφανίζοντάς την σαν θρίαμβο, την ολοκληρωτική παράδοση της κοινωνίας στο ευρωπαϊκό και ελληνικό κεφάλαιο. Η δόση αυτή θα είναι η αρχή του τέλους για την κυβέρνηση Σαμαρά και όλο το μνημονιακό καθεστώς της πείνας, της ανεργίας, των αυτοκτονιών και των ακραίου αυταρχισμού.
Κανένα μέλλον δεν υπάρχει μέσα στο οικονομικό στρατόπεδο συγκέντρωσης της ΕΕ και της ευρωζώνης που στήνεται με τα Μνημόνια από το ευρωπαϊκό κεφάλαιο. Δε χτίζεται ελπίδα με τα υλικά της καταστροφής.
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε κλιμάκωση και συντονισμό των εργατικών και κοινωνικών αγώνων, με στόχο την ανατροπή της κυβέρνησης και την κατάργηση όλων των μνημονίων, για να μπλοκαριστούν, να μην εφαρμοστούν τα νέα και τα παλιά άγρια αντιλαϊκά μέτρα.
Οι εργαζόμενοι, η κοινωνική πλειοψηφία μπορούν με ένα λαϊκό κίνημα ανατροπής για τη διαγραφή του χρέους, την έξοδο από ευρώ-ΕΕ και το ξήλωμα των Μνημόνιων να ανοίξουν το δρόμο για μια ελπιδοφόρα εποχή, όπου ο παραγόμενος πλούτος θα αξιοποιηθεί για να εξασφαλιστεί μια ανθρώπινη και δημιουργική ζωή για όλους, όπου η δημοκρατία δε θα είναι το ψευδεπίγραφο καθεστώς των τζακιών και των εκλεκτών του κεφαλαίου και της διαπλοκής. Αυτήν την κοινωνική προοπτική θα εξασφαλίσει η αντικαπιταλιστική ανατροπή της επίθεσης και η πορεία προς το σοσιαλισμό που θα καταργήσει την υποταγή της κοινωνίας στο καπιταλιστικό κέρδος.

ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α. Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή
www.antarsya.gr
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: