ΣΙΝΕ

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2012

Γνωστός Οικονομολόγος: «η μ@λ@κι@ σπάει καρύδια

Ποιος οικονομολόγος και παρολίγον υπουργός είναι αυτός;
Μια φοβερή ιστορία από την περίοδο της χούντας και με πρωταγωνιστή τον παρ ολίγον τσάρο της οικονομίας... Βασίλη Ράπανο έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Μετά από επιχείρηση τοποθέτησης εκρηκτικών μηχανισμών σε εννέα τράπεζες συλλαμβάνεται.
Ο Βασίλης Ράπανος, μεταξύ των άλλων, κατηγορείται και για «καταστροφή τεσσάρων τηλεφωνικών θαλάμων του ΟΤΕ στην περιοχή Καλλιθέας».
Η σύλληψη του Βασίλη Ράπανου έγινε το βράδυ της 23ης Οκτωβρίου 1969 στο Κουκάκι, έπειτα από κάρφωμα με τηλεφώνημα από το εξωτερικό, όπως προκύπτει από τα αρχεία του Γιώργου Ανωμερίτη. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν πρώτα στην Ασφάλεια, όπου ανακρίνονταν επί έξι ημέρες – χωρίς δικηγόρο εννοείται – και κατόπιν στο Διαρκές Στρατοδικείο Αθηνών.
Καταδικάζεται σε 8 χρόνια φυλακή. Αίγινα, Γεντί Κουλέ, Κορυδαλλός. Πέρασε στη φυλακή 4½ χρόνια από τη ζωή του. Θυμάται σαν να είναι σήμερα την ημέρα όπου οι γονείς του ήρθαν να τον δουν στο Γεντί Κουλέ.
«Μου είχαν φέρει προμήθειες. Μαζί με τα άλλα και μια σακούλα με καρύδια», διηγείται. «Γυρίζω στο κελί και μου λένε οι συγκρατούμενοι: «Πού είναι, ρε, οι τσάντες που σου έφεραν οι γονείς σου;» Πάω στον αρχιφύλακα και μου δίνει ένα σακουλάκι με καρυδόψιχα. Είχαν σπάσει τα καρύδια, μη βρούνε κανένα μήνυμα κρυμμένο. «Σου τα σπάσαμε, ρε Ράπανε», μου λέει ο αρχιφύλακας και του απαντάω: «Από σένα βγήκε η φράση «η μαλακία σπάει καρύδια»;»»

fimes.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: