ΣΙΝΕ

Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Δήμος Καστοριάς: Επετειακές Εκδηλώσεις


Πραγματοποιήθηκαν την π. Κυριακή 4 Νοεμβρίου από το Δήμαρχο Καστοριάς, κ. Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδη και τον Πρόεδρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, κ. Νικόλαο Μέρτζο, τα εγκαίνια της έκθεσης «Βαλκανικοί Πόλεμοι Βήμα - Βήμα» στο αρχοντικό Βέργου στην Καστοριά στο πλαίσιο του εορτασμού της συμπλήρωσης 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Καστοριάς, κκ. Σεραφείμ.

Η Εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών τιμώντας εμπράκτως την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης αλλά και την 100ή επέτειο από την έναρξη των Βαλκανικών Πολέμων παρουσιάζει τη μνημειώδη αυτή έκθεση σε συνεργασία με το Δήμο Καστοριάς έως τις 27 Νοεμβρίου στο αρχοντικό Βέργου. Η έκθεση αφηγείται εικονογραφικά όλη τη διαδρομή των Βαλκανικών Πολέμων σε φωτογραφίες, λιθογραφίες, ζωγραφικούς πίνακες, ιστορικά πρωτοσέλιδα εφημερίδων και βιβλία της εποχής εκείνης για πρώτη φορά στο κοινό.

Στην ομιλία τους τόσο ο Δήμαρχος Καστοριάς όσο και ο Πρόεδρος της ΕΜΣ υπογράμμισαν τη σημασία της έκθεσης αναφορικά με την απελευθέρωση της Μακεδονίας και το έργο το οποίο επιτελεί η Εταιρεία. Ο κ. Μέρτζος ξενάγησε τους παρευρισκομένους στη δίνη της ιστορίας μέσα από το φωτογραφικό υλικό της έκθεσης. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι του Δήμου Καστοριάς, φορέων και συλλόγων της περιοχής μας και πλήθος κόσμου.

Λειτουργία έκθεσης: καθημερινά 17:00-20:00 και το πρωί για μαθητές κατόπιν ραντεβού. Σαββατοκύριακα 10:00-15:00. Πληροφορίες στα τηλέφωνα: 2467022655 και 2467028999

Ο Δήμος Καστοριάς στο πλαίσιο του εορτασμού της 100ης επετείου από την απελευθέρωση της Καστοριάς από τον τουρκικό ζυγό , διοργανώνει την 15η Συνάντηση Χορωδιών , την Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2012 , και ώρα 20:00 , στο Μπαϊρακτάρειο Ωδείο .

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «ΑΡΜΟΝΙΑ» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο «ΑΘ.ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ» ενώ θα συμμετέχει και η νέα χορωδία Νεμέας «ΠΟΛΥΦΕΓΓΟΣ» . 


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: