ΣΙΝΕ

Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Ο νέος αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος

Το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας (ΚΥ.Σ.Ε.Α.) συνεδρίασε και επέλεξε για Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος τον Αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο.
Διαβάστε το βιογραφικό του νέου Αρχηγού:
O Αντιστράτηγος Π.Σ. Σωτήριος Γεωργακόπουλος, γεννήθηκε το 1954, στη Γαβαλού Αιτωλοακαρνανίας. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.
Το 1978, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα και το 1987 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με το βαθμό του Ανθυποπυραγού.
Κατά τη διάρκεια της θητείας του υπηρέτησε, στον 1ο και στον 4ο Π.Σ. Αθηνών, στην Πυροσβεστική Ακαδημία, στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, Δ/της στην ΠΥ Φλώρινας, Δ/της στο Α/Δ Ελευσίνας, Δ/της στον 9ο Π.Σ. Αθηνών και Υποδιοικητής στην Π.Υ. Μαρκοπούλου.
Το 2010 προήχθη στο βαθμό του Αρχιπυράρχου και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊστάμενου Α΄ Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων, στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος.Τον Ιανουάριο του 2011 προήχθη στο βαθμό του Υποστρατήγου και του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Προϊσταμένου Επιτελείου Α.Π.Σ.Τον Οκτώβριο του 2011 προήχθη στο βαθμό του Αντιστρατήγου και ανέλαβε τα καθήκοντα του Γενικού Επιθεωρητή Υπηρεσιών Νοτίου Ελλάδας.
Έλαβε μέρος στις επιχειρήσεις διάσωσης στους σεισμούς του Αιγίου, το 1995, και της Αττικής, το 1999, στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών του 2007, στην Ηλεία, και του 2009, στη Βορειοανατολική Αττική.
Επίσης, έλαβε μέρος στην κατάσβεση της πυρκαγιάς στα διυλιστήρια της «PETROLA» και των εγκαταστάσεων επεξεργασίας χημικών υλών της εταιρείας «ΧΥΜΑ».Κατά τη διάρκεια της καριέρας του στο Πυροσβεστικό Σώμα, προήχθη σε όλους τους βαθμούς κατ’ επιλογή και τιμήθηκε με πολλά μετάλλια και παράσημα, μεταξύ άλλων, με τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος του Φοίνικα, τον Ανώτερο Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος του Φοίνικα, το Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: