ΣΙΝΕ

Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012

Άρθρο-φωτιά του Spiegel: Μέρκελ και Σόιμπλε μπλοκάρουν τη λύση για την Ελλάδα

To γερμανικό περιοδικό Der Spiegel κατηγορεί ευθέως ότι για το αδιέξοδο της Ελλάδας ευθύνονται Μέρκελ και Σόιμπλε,ότι «μπλοκάρουν» τη λύση για την χώρα μας.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα με τίτλο «Η αυταπάτη του Βερολίνου εμποδίζει την στρατηγική για την Ελλάδα» στην ηλεκτρονική έκδοση του περιοδικού, οι Ευρωπαίοι εταίροι αρχίζουν να... χάνουν την υπομονή τους με τη γερμανική κυβέρνηση: «Καθ' οδόν προς τις γερμανικές εκλογές, το φθινόπωρο του 2013, το Βερολίνο μπλοκάρει μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα. Οι Γερμανοί ηγέτες δεν θέλουν να εξοργίσουν τους ψηφοφόρους τους, δίνοντας περισσότερα χρήματα στην Αθήνα, αλλά οι Ευρωπαίοι εταίροι τους χάνουν την υπομονή τους» αναφέρει το δημοσίευμα.
Το περιδικό κατονομάζει ως υπεύθυνο του νέου “ναυαγίου” του Eurogroup, τον κ. Σόιμπλε που “παρουσιάζει το πολιτικό χάος σαν στρατηγική και είναι αποφασισμένος να μην υπάρξει συνολική λύση και για το ελληνικό πρόβλημα και για την ευρω-κρίση, κάτι που ενοχλεί σφόδρα τους εταίρους της Γερμανίας».Το Spiegel τονίζει μάλιστα ότι Μέρκελ και Σόιμπλε λένε ψέματα στο γερμανικό λαό, εν όψει των βουλευτικών εκλογών του 2013.
Τέλος το γερμανικό περιοδικό σημειώνει ότι στην περίπτωση που το ΔΝΤ αποχωρήσει από το πρόγραμμα σωτηρίας της Ελλάδας, ουσιαστικά θα πρόκειται για ομολογία της αποτυχίας της Γερμανίας, η οποία θα κληθεί να πληρώσει περισσότερα χρήματα στην Ελλάδα.

blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: