ΣΙΝΕ

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων (video)

Βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με κατά τόπους έντονα φαινόμενα κυρίως στη Κεντρική Μακεδονία και την Ήπειρο, προβλέπει για σήμερα, Τρίτη 20 Νοεμβρίου, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από...
9 έως 14 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 17 στην Κεντρική Ελλάδα, από 16 έως 21 στη Νότια Ελλάδα, από 16 έως 20 στη Δυτική Ελλάδα και από 16 έως 21 βαθμούς Κελσίου στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις και στο υπόλοιπο Αιγαίο νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί και πρόσκαιρα στο Κεντρικό και Βόρειο Ιόνιο το πρωί θυελλώδεις.
Αναλυτικότερα
Αττική

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες πιθανόν ισχυρές προβλέπονται για την Αττική. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 19 βαθμούς Κελσίου. Νοτιοανατολικοί μέτριοι έως ισχυροί άνεμοι θα πνέουν στον Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό, αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.
Θεσσαλονίκη
Νεφώσεις με βροχές και στα δυτικά τμήματα του νομού καταιγίδες κατά περιόδους ισχυρές αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν ανατολικοί θυελλώδεις.
Μακεδονία, Θράκη
Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές της Μακεδονίας ίσως σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται. Τα φαινόμενα στη δυτική και κεντρική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα θαλάσσια τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα φτάνει μέχρι τους 12 βαθμούς.
Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες προβλέπονται. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, θα παρουσιάσουν σχετική ύφεση από το απόγευμα στα ηπειρωτικά και από το βράδυ στα νησιά του Ιονίου.
Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ και στο βόρειο Ιόνιο θα φτάνουν τοπικά τα 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στην Ήπειρο κατά τόπους θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Νεφώσεις με βροχές και κυρίως στα νότια καταιγίδες προβλέπονται. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ στα βόρεια και τοπικά 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.
Κυκλάδες, Κρήτη
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες προβλέπονται. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 19 βαθμούς Κελσίου και στη βόρεια Κρήτη μέχρι 22 βαθμούς Κελσίου.
Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και βαθμιαία καταιγίδες, κυρίως στις νοτιότερες περιοχές προβλέπονται. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι ανατολικοί 5 με 6 μποφόρ και στα νότια νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Zougla.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: