ΣΙΝΕ

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι φόροι του 2013 για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες


Ο λογαριασμός που φέρνουν οι νέοι φόροι εντός του 2013 είναι «αλμυρός» για μισθωτούς, συνταξιούχους και ελεύθερους επαγγελματίες.
Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο η κυβέρνηση στοχεύει σε...
έσοδα άνω των 2,3 δισ. ευρώ και από τις πρόσθετες επιβαρύνσεις γλιτώνουν μισθωτοί με εισόδημα έως 25.000 ευρώ τον χρόνο και επαγγελματίες που δηλώνουν πάνω από 55.000 ευρώ.
Βέβαια οι μισθωτοί από τον Ιανουάριο του νέου έτους θα δουν τα εισοδήματά τους να φθίνουν, ελέω της αυξημένης παρακράτησης φόρου, και θα περιμένουν μέχρι τον Αύγουστο για να λάβουν οικογενειακά επιδόματα εφόσον πληρούν τα εισοδηματικά κριτήρια.
Το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το «Έθνος» φέρνει αύξηση του φόρου στους τόκους των καταθέσεων από 10% σε 15% αναδρομικά από την 1η Δεκεμβρίου 2012, διπλή φορολόγηση των μετοχών από την 1η Απριλίου 2013 με την επιβολή φόρου υπεραξίας 20% και διατήρηση του φόρου στις πωλήσεις 0,2%, επιβολή φόρου 20% στην υπεραξία ακινήτων, κατάργηση της συντριπτικής πλειονότητας των φοροαπαλλαγών και μεγάλες επιβαρύνσεις για όσους έχουν εισοδήματα μόνο από ακίνητα.

picantiko
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: