ΣΙΝΕ

Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΤΟΥ ΚΑΖΑΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ 2013

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ
Μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης. Καταργεί το 12ο, τον 11ο και τον 10ο μισθό και «εξορθολογίζει» τις κρατικές δαπάνες, επανακτώντας την αξιοπιστία της στην ΕΕ. Παράλληλα, για ενίσχυση των εσόδων καλούνται οι κάτοχοι των...
ΙΧ αυτοκινήτων θα πληρώσουν τα τέλη των ετών 2014, 2015 και. 2016 έως τέλη του μήνα. Για όποιους δεν προλάβουν θα μπορούν να πληρώσουν και το Φεβρουάριο με μια μικρή προσαύξηση 190% .
Η δόση του δανείου φτάνει επιτέλους και διοργανώνεται στο Προεδρικό Μέγαρο πάρτυ, για την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας διεθνώς.


ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ
Αναδρομικά ζητούνται από πολύτεκνους και ανάπηρους, όλα τα προνοιακά επιδόματα, που είχαν λάβει από το 1998 και εντεύθεν. Για όσους αδυνατούν να αποπληρώσουν το σύνολο του ποσού, μπορούν να κάνουν ρύθμιση σε 12 μηνιαίες δόσεις με μικρή προσαύξηση 214%. Τη χώρα επισκέπτεται ο Τζορτζ Σόρος που καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Ανέργου, και την επιτύμβια στήλη των 3.500.000 ανέργων. Η « Ανάπτυξη» είναι καθ οδόν. Εθεάθη στην εθνική στο ύψος των Τεμπών, αλλά έχουν κλείσει τα Τέμπη για εργολαβικά έργα. Ωστόσο, αναμένεται δελτίο τύπου για την ημερομηνία άφιξης της (της «Ανάπτυξης ντε) στην Αθήνα.
ΜΑΡΤΙΟΣ
Τα πρώτα απτά δείγματα της σώφρονος και σωτήριας ταυτόχρονα, πολιτικής της τρικομματικής κυβέρνησης. Το ημερομίσθιο έχει φτάσει τα 11,5 ευρώ και δειλά-δειλά έρχονται οι πρώτες επενδύσεις στην Ελλάδα. Οι εργαζόμενοι των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, επιτέλους δικαιώνονται παίρνοντας έναντι, 32 ευρώ έκαστος, μετά την πώληση του κωπηλατικού οργάνου γυμναστικής του Γ.Α. (Χάρβαρντ) Παπανδρέου. Το υπόλοιπο ποσό για τα δεδουλευμένα θα το εισπράξουν με ομόλογα 60ετίας (μαζί με τους ομολογιούχους) του PSI.
Στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου παρελαύνουν ενώπιον των επισήμων Ράιχενμπαχ και Φούχτελ, τα σώματα των εισπρακτικών εταιριών, ενώ σε ειδική τελετή στο Μαξίμου επ ευκαιρία της επετείου τιμάται ο μόνος απόγονος του Μέτερνιχ, για τις άοκνες προσπάθειες του προγόνου του, που δικαιώθηκαν μετά από 182 χρόνια, όπου του απονέμεται το χρυσό «κλειδί» της χώρας.
ΑΠΡΙΛΙΟΣ
Αναστέλλονται εν όψει εορτών του Πάσχα οι κατασχέσεις 7.500.000 ακινήτων για χρέη των ιδιοκτητών τους προς τις τράπεζες και το δημόσιο. Οι Έλληνες σουβλίζουν τη…γαλοπούλα (για αμνοερίφια ούτε λόγος), ενώ βάφουν αυγά περδόμενοι, εφόσον δεν υπάρχουν χρήματα για αυθεντικές βαφές.
Μετά τα βραβεία Νόμπελ, η Ευρώπη σαρώνει και τα Όσκαρ, με την Τριλογία «Ελληνικό Μνημόνιο 1,2 και 3» ξεπερνά ακόμα και τον «Τιτανικό» του Τ. Κάμερον και τον αλήστου μνήμης «Μπεν Χουρ».
Τα πρώτα δείγματα στον ελληνικό τουρισμό είναι ενθαρρυντικά, (επιτυχία και εδώ), αφού τα πρώτα τσάρτερ από Μποτσουάνα, Τζιμπουτί και Ακτή Ελεφαντόδοντος καταφτάνουν. Για πρώτη φορά οι κάτοικοι της Μαύρης Ηπείρου θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν διακοπές με «ανταγωνιστικές» τιμές σε μια άκρως «ανταγωνιστική» χώρα με τη δική τους.
ΜΑΪΟΣ
Πρωτομαγιά του 2013 και για πρώτη φορά απ την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο του 1896, τιμώνται οι εργοδότες εκείνων των απαράδεκτων εργατών, που ήθελαν οκτάωρη εργασία-τρομάρα τους. Στην Ελλάδα του 2013 εργάζονται 14ωρο, άνευ αποδοχών με φορολογικό «τέλος μη αμειβόμενης εργασίας» 4500 ευρώ, ετησίως. Η απόφαση κρίθηκε επιβεβλημένη, ώστε να μπει τέλος στις στρεβλώσεις της ελληνικής αγοράς-εργασίας των τελευταίων ετών.
Οι Πανελλήνιες εξετάσεις ξεκινούν με το μάθημα της Έκθεσης-Έκφρασης και θέμα «οι ευεργετικές επιπτώσεις του Μνημονίου».
Έκτακτο τέλος επιβλήθηκε για το τέλος της Άνοιξης, αφού υπάρχουν διαφυγόντα κέρδη, λόγω διακοπής διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης. Για το τρίμηνο του θέρους θα καταβληθούν ως «τέλος» για το τέλος της Άνοιξης 2500 ευρώ (μόνο).
ΙΟΥΝΙΟΣ
Τα σχολεία κλείνουν και οι εκπαιδευτικοί-και των τριών βαθμίδων- επιτάσσονται στον τομέα καθαριότητας των Δήμων και τη Δασοπυρόσβεση, προκειμένου να καλύψουν τα κενά των «εφέδρων» και απολυμένων από ΟΤΑ και Πυροσβεστική.
Μετά τον Παπαντρέου «καθηγητή» στο Χάρβαρντ, το Νόμπελ στο Σαμαρά, δικαιωματικά ανακηρύσσεται ο Στουρνάρος «Αυτοκράτορας πασών των Ρωσιών, Άπω, Μέσης και Εγγύς Ανατολής».
Τα μπάνια του (Πακιστανικού και Αλβανικού εν Ελλάδι) λαού ξεκίνησαν.
Ο Λαυρεντιάδης νοσηλεύεται ταυτόχρονα στον «Ευαγγελισμό», το «Σωτηρία», το «Ωνάσειο» και το… «Ιασώ»!!! Ο Τσοχατζόπουλος αποφυλακίζεται με περιοριστικούς όρους και υποχρεωτική παρουσία κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα των Μαλδίβων Νήσων όπου αυτοεξορίζεται μετά της συζύγου του.
ΙΟΥΛΙΟΣ
Παρατεταμένος καύσωνας στο Λεκανοπέδιο, αλλά η χρήση κλιματιστικού φορολογείται αυτοτελώς με πάγιο τέλος 4500 ευρώ και δυνατότητα χρήσης των κλιματιστικών σε όσους έχουν ακόμα ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι ή την εργασία τους.
Η Action Aid και η Unisef αναλαμβάνουν προγράμματα Αναδοχής στην Ελλάδα, χρηματοδοτώντας τη σίτιση, την ένδυση και εκπαίδευση χιλιάδων παιδιών και απόρων της χώρας.
Ανασχηματισμός στην Κυβέρνηση με υπουργοποίηση του Αδώνιδος και του Μπίστη σε νευραλγικά πόστα, ώστε να τρέξουν τα προγράμματα fast track ξεπουλήματος και της βορειοδυτικής χώρας (η υπόλοιπη πωλήθηκε εγκαίρως).
ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ
Ανήμερα της Παναγίας, «γερμανικό» υποβρύχιο της πάλαι ποτέ Ελλάδας-απ αυτά που αγόρασε ο Άκης-τορπιλίζει στο λιμάνι της Τήνου, το αντιτορπιλικό «ΕΛΛ(ΑΔΑ)». Όλοι στη χώρα αντιλαμβάνονται πως σε λίγο αρχίζει ο «πόλεμος». Μετά και την τελευταία πρόκληση η έναρξη των εχθροπραξιών είναι θέμα λίγων ημερών το πολύ μηνών.
Αρχίζει το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής με φαβορί τον Παναθηναϊκό, την ΑΕΚ και αουτσάιντερ την Ηλιούπολη και τον Αστέρα Λεχαινών.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ
Αρχίζει το νέο σχολικό έτος με ελάχιστα κενά εκπαιδευτικών, μετά τη ρηξικέλευθη απόφαση του υπουργείου για αλληλοδιδακτικά σχολεία που οι μαθητές της Γ΄ Λυκείου θα διδάσκουν τους μαθητές της Β΄ Λυκείου κι αυτοί με τη σειρά τους αυτούς της Α΄ και ούτω καθεξής. Έτσι, εξοικονομούνται κονδύλια και μπαίνει επιτέλους τάξη στην ασυδοσία των εκπαιδευτικών και διδασκόντων στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση της χώρας. Καιρός ήταν να εξορθολογιστούν και εδώ τα πράγματα.
Καιρό τώρα το τραγούδι του Γ. Μαρκόπουλου «ΠΑΠΑΝΤΟΠ» στροβιλίζει στο μυαλό μου. Το ρεφραίν επιμένει με ρυθμό έντονο:
«ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΣ ΠΟΥ ΣΩΠΑΙΝΕΙ ΘΑ ΧΑΘΕΙ, ΘΑ ΧΑΘΕΙ»
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ
Παραδοσιακά ο μήνας των μεγάλων αποφάσεων.
Το 1912 η Θεσσαλονίκη το 1940 το «ΟΧΙ», το 2013 το «ΑΪ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ»…
ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ
Μετά από πολλά χρόνια, τελειώνουν οι «εκπομπές» του Πρετεντέρη, του Παπαχελά, αναστέλλεται η κυκλοφορία των εντύπων του συγκροτήματος Λαμπράκη, το «ξυστό» δεν ανήκει πια στον Κόκκαλη, οι δρόμοι και οι γέφυρες δεν κατασκευάζονται πια απ τον Μπόμπολα και γενικά αυτό που αλλάζει στην Ελλάδα είναι η …οσμή που αναδίδει. Η μυρωδιά αποσύνθεσης φεύγει και κάτι πιο εύοσμο απλώνεται. Μυρίζει «ΕΛΠΙΔΑ».
ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ
Μετά τον «Εφιάλτη», έρχεται η δικαίωση όσων δεν πίστεψαν και δεν αποδέχτηκαν ποτέ ότι η Ελλάδα είναι η χώρα του Πάγκαλου, του Σαμαρά, του Παπαδήμου, του Παπανδρέου, της Μέρκελ, του Γιούνγκερ, του Μπαρόζο, του Ρομπάι…
Κάτω απ το χριστουγεννιάτικο δέντρο, του χρόνου που φεύγει και του χρόνου που έρχεται, ο αναγεννημένος Άη-Βασίλης αφήνει τα δώρα της οικογένειας μας, δίσκους του Θοδωράκη, του Χατζηδάκι, τον «Καπετάν-Μιχάλη» του Καζαντζάκη, τους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» του Σολωμού, τις ταινίες του Αγγελόπουλου…
ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ ΤΟ 2014 ! ! !
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: