ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Παγκόσμιο κύπελλο: Στη Ρωσία το 2018, στο Κατάρ το 2022


Η Ρωσία θα διοργανώσει το παγκόσμιο κύπελλο του 2018, με απόφαση που έλαβε το απόγευμα στη Ζυρίχη η εκτελεστική επιτροπή της ΦΙΦΑ. Επίσης, το Κατάρ θα διοργανώσει το Μουντιάλ του 2022!
Τη διοργάνωση του 2018 διεκδικούσαν ακόμη η ...Αγγλία (τη θεωρούσαν ως το μεγάλο φαβορί) και από κοινού οι Ισπανία/Πορτογαλία και Βέλγιο/Ολλανδία. Για το 2022 είχαν θέσει υποψηφιότητα οι ΗΠΑ (επίσης θεωρούνταν φαβορί), Αυστραλία, Ιαπωνία και Νότια Κορέα...
Η Ρωσία πήρε τη διοργάνωση χωρίς την παρουσία του πρωθυπουργού της Βλαντιμίρ Πούτιν παρότι αρχικά είχε ειπωθεί πως θα ήταν στη Ζυρίχη.
Τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής ήταν συνολικά 22 (21 και ο πρόεδρος) και θα ήταν 24 αν δεν είχαν ήδη διαγραφεί ο Ρέιναλντ Τεμάρι από την Ταϊτή και ο Νιγηριανός Αμος Αντάμου για υποθέσεις διαφθοράς.
«Οι διοργανώσεις πηγαίνουν σε νέες χώρες» είπε ο πρόεδρος της παγκόσμιας ομοσπονδίας, Ζεπ Μπλάτερ: «Ποτέ στο παρελθόν δεν είχε διοργανωθεί παγκόσμιο κύπελλο από τη Ρωσία ή χώρα της Ανατολικής Ευρώπης, η ακόμα από χώρα της Μέσης Ανατολής. Ο Αραβικός κόσμος χρειάστηκε να περιμένει πολλά χρόνια. Είμαι απόλυτα ικανοποημένος αφού έχει προχωρούμε στην ανάπτυξη του ποδοσφαίρου».

news-4-sure.blogspot.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

1 σχόλιο:

greecelands είπε...

Χρόνια Χαρούμενα πολύχρωμα και δημιουργικά Φίλε μου Εύχομαι σε όλο τον κόσμο και σε Εσένα προσωπικά!