ΣΙΝΕ

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Επιδείνωση του καιρού σήμερα Σάββατο 29 Δεκεμβρίου

Σημαντική επιδείνωση του καιρού με τοπικά ισχυρές βροχές στα πεδινά, καταιγίδες κυρίως σε θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα, ισχυρές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε...
ημιορεινές περιοχές από τη Στερεά και βορειότερα και επικράτηση θυελλωδών ανέμων στα πελάγη, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012. Παροδικές χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν επίσης σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ από το απόγευμα τα ισχυρά φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια τμήματα της χώρας.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 έως 10 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 12 στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 16 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 10 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Κεντρικό, Ανατολικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν βορειοανατολικοί θυελλώδεις μέχρι πολύ θυελλώδεις στο Νότιο Αιγαίο από διάφορες διευθύνσεις μέτριοι και στα Δωδεκάνησα από ανατολικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις. Ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις και κατά τόπους θυελλώδεις ανατολικοί βορειοανατολικοί άνεμοι θα επικρατήσουν στο Ιόνιο και στον Κορινθιακό.
Αναλυτικά
Αττική

Θα σημειωθούν νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και από το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 5 από το απόγευμα βορειοανατολικοί 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 ως 13 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια. Εξασθένηση των φαινομένων από το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 ως 8 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Αναμένονται νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα, χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές κυρίως της δυτικής Μακεδονίας. Ύφεση των φαινομένων το βράδυ. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά 8 τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1 (μείον 1) έως 09 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές. Τα φαινόμενα, που κατά τόπους θα είναι έντονα, σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Αρχικά στη Θεσσαλία και βαθμιαία και στα υπόλοιπα, θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια. Χιόνια στα ορεινά αλλά και σε ημιορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και της ανατολικής Στερεάς. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι έντονα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 6 με 7 ενισχυόμενοι γρήγορα σε 8 και πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια, θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ που το βράδυ θα γίνουν βορειοανατολικοί 5 τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές που από το μεσημέρι θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά κυρίως στις Κυκλάδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 που βαθμιαία θα στραφούν σε ανατολικούς τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια βορειοανατολικοί 6 με 8 τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια ανατολικοί νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Zougla.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: