ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ψωμί που δεν μουχλιάζει για 60 μέρες

Μια τεχνική που επιτρέπει στο ψωμί να διατηρείται, χωρίς να μουχλιάζει επί 60 ημέρες, ανέπτυξε σύμφωνα με ανακοίνωσή της, η αμερικανική εταιρεία Microzap.
Το ψωμί μπαίνει σε... φούρνο μικροκυμάτων προηγμένης τεχνολογίας, ο οποίος σκοτώνει τα σπόρια μούχλας που προκαλούν το πρόβλημα.
Η εν λόγω τεχνική μπορεί να χρησιμοποιηθεί για μια ευρεία γκάμα τροφίμων, όπως η φρέσκια γαλοπούλα και πολλά φρούτα και λαχανικά.
Σύμφωνα με την εταιρεία, αυτός είναι ένας τρόπος να μειωθούν σημαντικά οι ποσότητες του ψωμιού που πετιούνται στα σκουπίδια και μόνο στην Βρετανία αντιστοιχούν περίπου στο 1/3 από όλα τα καρβέλια που αγοράζονται, όπως σημειώνει το BBC.

ethnos.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: