ΣΙΝΕ

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Λουκέτο από 7 Ιανουαρίου στα σχολεία Γρεβενών, Καστοριάς, Φλώρινας, Πτολεμαϊδας, Κοζάνης, Σερβίων, Βελβεντού, Βόϊου λόγω έλλειψης πετρελαίου!


"Τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας θα μείνουν κλειστά μέχρι να μας στείλουν χρήματα να βάλουμε πετρέλαιο"!!!
Αποφασισμένοι να κλείσουν επ' αόριστον όλα τα σχολεία της Δυτικής Μακεδονίας είναι οι δήμαρχοι της περιοχής. Τα χρήματα όπως και το πετρέλαιο έχουν στερέψει και όπως λένε...
δεν πρόκειται ν' αφήσουν τα παιδιά να ξεπαγιάσουν από το κρύο σε θερμοκρασίες πολλούς βαθμούς κάτω από το μηδέν.
Όπως δήλωσε στο Newsit o Δήμαρχος Καστοριάς, Εμμανουήλ Χατζησυμεωνίδης, "με δεδομένο ότι πέρυσι είχαμε πολύ βαρύ χειμώνα στην Καστοριά και εξαντλήσαμε όλα τα διαθέσιμα, μάλιστα ο Δήμος διέθεσε από τους δικούς του πόρους για να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων και με δεδομένο ότι η χρηματοδότηση που λάβαμε από το κράτος δεν επαρκεί, δε φτάνουν τα λεφτά για να πληρώσουμε τους προμηθευτές καυσίμων, αναγκαζόμαστε να σηκώσουμε ψηλά τα χέρια."

Και συνεχίζει: "Ήδη, σήμερα στην Κοζάνη που είχαμε συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, αποφασίσαμε την αναστολή λειτουργίας των σχολείων από την αρχή του νέου έτους, μετά τις διακοπές των γιορτών γιατί δεν έχουμε λεφτά να καλύψουμε τις ανάγκες της θέρμανσης. Η απόφαση περιλαμβάνει όλα τα σχολεία των Γρεβενών, της Καστοριάς, της Φλώρινας, της Πτολεμαΐδας, της Κοζάνης, των Σερβίων, του Βελβεντού, του Βοΐου, όλων των περιοχών της δυτικής Μακεδονίας με δυο λόγια."
Είπε επίσης ότι μόνο στο Δήμο Καστοριάς έχουν 53 σχολικές μονάδες. "Δεν ξέρω να σας πω πόσα σχολεία είναι σε όλη τη δυτική Μακεδονία αλλά είναι εκατοντάδες. Τα σχολεία θα μείνουν κλειστά επ΄αόριστον, δηλαδή μέχρι να έρθουν χρήματα για να βάλουμε πετρέλαιο. Οι αίθουσες είναι ψυγεία, δεν είναι δυνατό να στέλνουμε τα παιδιά να κάνουν μάθημα με -15 βαθμούς και με -20 βαθμούς Κελσίου μέσα στην τάξη. Μπορούμε να τα στέλνουμε για μάθημα εάν δεν έχουμε πετρέλαιο; Αυτό είναι ένα τραγικό φαινόμενο και με επιστολή μας στον πρωθυπουργό και σε όλους τους υπουργούς και τους βουλευτές θα ζητήσουμε να πάρουν θέση".

Ακούστε τι δήλωσε στο NewsIT ο Δήμαρχος Καστοριάς:


Το πρακτορείο Bloomberg αφιέρωσε σήμερα εκτενές άρθρο του στην Ελλάδα και στο πρόβλημα της θέρμανσης περιγράφοντας με μελανά χρώματα την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
«Οι Έλληνες δεν μπορούν να βρουν χρήματα για να πληρώσουν το πετρέλαιο θέρμανσης» γράφει στο πρωτοσέλιδο άρθρο του το πρακτορείο Bloomberg.
Μια μέση οικογένεια χρειάζεται περίπου 3.500 ευρώ για πετρέλαιο φέτος. Όμως, σε όλες αυτές τις περιοχές - όπως και σε άλλες της Ελλάδας - προτιμούν να αγοράζουν ξύλα που τους έρχονται πιο φθηνά. Ολόκληρα φορτία με ξύλα φθάνουν στην Καστοριά από την Βουλγαρία που τα βρίσκουν πιο φθηνά.
Οι παραγγελίες πετρελαίου θέρμανσης τον φετινό χειμώνα είναι ελάχιστες. Τα περισσότερα νοικοκυριά έχουν στραφεί στα κλιματιστικά και τα θερμαντικά σώματα. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι καταναλωτές από πουθενά δεν μπορούν να γλιτώσουν αφού από την 1η Ιανουαρίου 2013 αναμένονται αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΙΣΜΗΝΗ ΛΕΝΤΖΟΥ



ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: