ΣΙΝΕ

Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Καστοριά: Bρέθηκε και απομακρύνθηκε η Ίρμα


Bρέθηκε και απομακρύνθηκε η Ίρμα 

Μία νεαρή αρκούδα είχε αναστατώσει τους κατοίκους της Καστοριάς. Σε σημείο μάλιστα, που από το καλοκαίρι που έκανε την εμφάνισή της στην Κρεπενή Καστοριάς, ειχαν γίνει επανειλλημένα προσπάθειες να απομακρυνθεί από την περιοχή, κάτι που τελικά έγινε με επιτυχία.
Η Ίρμα είχε απασχολήσει το καλοκαίρι την τοπική κοινωνία όταν...
είχε εμφανιστεί προς έκπληξη όλων στην περιοχή του Προφήτη Ηλία Καστοριάς - τη χερσόνησο της πόλης - όπου είχε φτάσει κολυμπώντας. Το ζώο ραδιοσημάνθηκε, απομακρύνθηκε με ειδική επιχείρηση και επανεντάχθηκε στον ορεινό όγκο Βιτσίου.Μέσω των τηλεμετρικών στοιχείων από το ραδιοκολλάρο, διαπιστώθηκε ότι η Ίρμα σκόπευε να περάσει το χειμώνα πολύ κοντά στους ανθρώπους! Από την προηγούμενη εβδομάδα, κινητοποιήθηκε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της περιβαλλοντικής οργάνωσης "Καλλιστώ" με σκοπό να αποτρέψει, το ενδεχόμενο η αρκούδα να κάνει φωλιά και να εγκατασταθεί σε κατοικημένη περιοχή κατά τη διάρκεια του χειμέριου ύπνου. Αυτό δεν είναι καθόλου επιθυμητό διότι η αρκούδα θα εξοικειωθεί περαιτέρω με την ανθρώπινη παρουσία όπως και τα μικρά της - στην περίπτωση που γεννήσει φέτος το χειμώνα.
Χτες το πρωί η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης κατάφερε να φτάσει πεζή αρκετά κοντά στην αρκούδα και την απομάκρυνε χρησιμοποιώντας λαστιχένιες σφαίρες, προς το όρος Ίστακος. Στην επιχείρηση συμμετείχαν άντρες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς και υπάλληλοι του Δασαρχείου.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: