ΣΙΝΕ

Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μοντέο: Τα μυστικά της ισχυρότερης ομάδας του πλανήτη

Οι εκδόσεις Τόπος κυκλοφόρησαν το βιβλίο του δημοσιογράφου Σάντρο Μοντέο, με τίτλο «”BARÇA”. Όλα τα μυστικά της ισχυρότερης ομάδας του πλανήτη». Την μετάφραση του βιβλίου έκανε ο ...
Γιάννης Στάμος, ενώ τον πρόλογο έγραψε ο δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος.
Η ισχυρότερη οµάδα όλων των εποχών για τους περισσότερους. Το παιχνίδι της προκαλεί ένα ξεχωριστό συναίσθηµα ευφορίας, µας απογειώνει σε µια άλλη ποδοσφαιρική διάσταση και αποδεικνύει ότι η Μπάρτσα είναι όντως «κάτι παραπάνω από ένας απλός σύλλογος».
Για να µυήσει τον αναγνώστη στα µυστικά αυτού του ποδοσφαιρικού γαλαξία, ο Μοντέο αναλύει – όχι µόνο ποδοσφαιρικά, αλλά κοινωνικά και πολιτισµικά –  την εξέλιξη του ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου από ορθόδοξους και αιρετικούς προπάτορες και εκφραστές του (Ρέινολντς, Μπάκιγχαµ, Σάνκλι, Μασλόφ, Γκέταλς, Σάκι, Μίχελς, Κρόιφ).
Ταυτόχρονα, αναζητεί στη βιολογία και τη φυσική αναλογίες ανάµεσα στις ποδοσφαιρικές µάχες και στον αγώνα βακτηριδίων-αντισωµάτων ή ανάµεσα στις αρχές της κβαντικής µηχανικής και το φουτουριστικό ποδόσφαιρο της Μπαρτσελόνα του ξεχωριστού Πεπ Γκουαρντιόλα. Ο Μοντέο προσφέρει µια αναμφίβολα πρωτότυπη και σηµαντική έρευνα στο πιο πετυχημένο ως σήµερα εγχείρηµα δηµιουργικού και επιθετικού ποδοσφαίρου, το οποίο, όπως λέει, δεν πρόκειται να εκλείψει!
Ευτυχώς, γιατί το καλό ποδόσφαιρο κάνει και τη ζωή καλύτερη!
Ο Σάντρο Μοντέο είναι δημοσιογράφος επί εικοσαετία της Corriere della Sera και εδώ και μερικά χρόνια της Guardian, ειδικεύεται σε θέματα επιστήμης και ποδοσφαίρου.
Στοιχεία του βιβλίου
Σάντρο Μοντέο
BARÇA: Όλα τα μυστικά της ισχυρότερης ομάδας του πλανήτη
Μετάφραση: Γιάννης Στάμος
Πρόλογος: Χρήστος Σωτηρακόπουλος
Σελ.: 168 • Σχήμα: 13,5 x 21
ISBN: 978-960-499-060-3• Τιμή: 14,90 €
1η έκδοση: Δεκέμβριος 2011
Από τις εκδόσεις Τόπος κυκλοφορεί επίσης το βιβλίο του: Μουρίνιο ο εξωγήινος.

acadimies.grΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: