ΣΙΝΕ

Σάββατο 22 Δεκεμβρίου 2012

Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών στο Μαυροδένδρι;

Την πιθανότητα μετατροπής του σημερινού κέντρου νεοσύλλεκτων στο Μαυροδένδρι (523 ΤΠ), φαίνεται πως σχεδιάζουν κάποιοι στην κυβέρνηση και στα αρμόδια Υπουργεία, σύμφωνα τουλάχιστον με πληροφορίες που έχει στη διάθεση του ο... περιφερειακός σύμβουλος και πρώην δήμαρχος Δημητρίου Υψηλάντη Κυριάκος Μιχαηλίδης.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στον «Πρωινό Λόγο» ο κ. Μιχαηλίδης, εδώ και κάποιες ημέρες ειδικό κλιμάκιο έχει προχωρήσει σε εργασίες μέτρησης του στρατοπέδου, το οποίο ίσως χωριστεί σε δύο τμήματα και ένα εκ των οποίων θα φιλοξενήσει λαθρομετανάστες. Να σημειωθεί ότι πριν από ένα περίπου μήνα είχε αναφερθεί στο κλείσιμο του Κέντρου Νεοσυλλέκτων στο Μαυροδένδρι κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου. Ανάλογη πληροφόρηση φαίνεται πως έχουν και άλλοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ενώ ενήμερος είναι και ο ίδιος ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής.

Σύμφωνα, πάντως, με πληροφορίες του «Πρωινού Λόγου» εδώ και 15 ημέρες έχει συγκροτηθεί μια επιτροπή αποτελούμενη από στελέχη του Υπουργείων Εθνικής Άμυνας και Δημοσίας Τάξεως, η οποία εξετάζει ή πρόκειται να εξετάσει περίπου 30 και πλέον στρατόπεδα σε όλη την Ελλάδα. Κλιμάκιο αυτής της επιτροπής, με επικεφαλής τον ίδιο τον διευθυντή Υποδομών του ΓΕΣ, βρέθηκε τόσο στο στρατόπεδο του Μαυροδενδρίου, ενώ θα επισκεφθεί και το Κέντρο Νεοσυλλέκτων στο Αργός Ορεστικό, καθώς και άλλα στρατόπεδα σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Δυτική Μακεδονία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι το σημερινό Κέντρο Νεοσυλλέκτων του Μαυροδενδρίου, είναι απλά ένα από τα προς εξέταση και προς επιλογή στρατόπεδα, τα οποία, δυνητικά, θα μπορούσαν να μετατραπούν σε Κέντρα Υποδοχή Μεταναστών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, σημειώνοντας πως η επίσημη ενημέρωση που υπάρχει είναι πως μέσα στα υπό εξέταση στρατόπεδα είναι όντως και εκείνο του Μαυροδενδρίου.

Από τον Πρωινό Λόγο
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: