ΣΙΝΕ

Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012

Έρχεται ο πρώτος χιονιάς

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός ήδη από την Κυριακή τις πρωινές-μεσημβρινές ώρες στην δυτική Ελλάδα και συγκεκριμένα στα νησιά του Ιονίου-την Ήπειρο -δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο που γρήγορα μέσα στην ημέρα θα... επεκταθούν στην δυτική Μακεδονία-δυτική βορειοδυτική και κεντρική Θεσσαλία αλλά και στο υπόλοιπο κομμάτι της Πελοποννήσου.
Μέχρι το βράδυ θα έχει επηρεαστεί και η ανατολική Στερεά-Εύβοια ,η κεντρική και ανατολική Μακεδονία-Θράκη αλλά και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου.
Χιονοπτώσεις αρχικά στα βουνά-χιονοδρομικά του ηπειρωτικού κορμού της Πίνδου (Ήπειρος-δυτική Μακεδονία-Βορειοδυτική Θεσσαλία -Δυτική και κεντρική Στερεά) το μεσημέρι και το απόγευμα ενώ τις βραδινές ώρες τα χιόνι θα κατέβουν πιο χαμηλά και θα χιονίσει και σε κάποια ορεινά της βορειοδυτικής Πελοποννήσου.
Αναλυτικότερα κάποιοι χάρτες για το πως θα εξελιχθεί ο καιρός από πλευράς βροχοπτώσεων αλλά και χιονοπτώσεων στα ορεινά:

Πολύ νερό θα πέσει και πάλι στις ίδιες περιοχές που εδώ και καιρό συμειώνονται βροχοπτώσεις και επειδή το έδαφος είναι κορεσμένος πλέον από το πολύ νερό θα πρέπει να δείξετε ιδιαίτερη προσοχή καθώς δεν αντέχει άλλα νερά το έδαφος με τέτοια διάρκεια και ένταση.

Ο παρακάτω χάρτης αναφέρεται για τις βραδινές ώρες:

Μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα της Κυριακής δεν θα έχουμε καθόλου χιονοπτώσεις στην Πελοπόννησο καθώς δεν θα έχει έρθει ακόμα η ψυχρή μάζα ενώ αργότερα το βράδυ θα αρχίσει να χιονίζει πάνω από τα 1600-1700 μέτρα (ενώ πρόσκαιρα και στα 1550-1650 μέτρα) κυρίως όμως στο νομό Αχαίας(Χελμός-Παναχαικό) και στην βορειοδυτική ορεινή Πελοπόννησο.Όσον αφορά το Μαίναλο οι χιονοπτώσεις θα είναι πάνω από τα 1800-1900 μέτρα και πρόσκαιρα θα χιονίσει και στα 1750-1850 μέτρα.
Στην δυτική Μακεδονία-Ήπειρο και δυτική Στερεά-βορειοδυτική Θεσσαλία θα έχουμε χιονοπτώσεις στα ορεινά από το μεσημέρι απόγευμα και μετά αρχικά πάνω από τα 1300-1400 μέτρα στην ορεινή δυτική Μακεδονία και 1400-1500 μέτρα στην ορεινή Ήπειρο ενώ το βράδυ θα πέσουν και χαμηλότερα στην δυτική Μακεδονία πάνω από τα 1200-1300 μέτρα . Στην δυτική Στερεά και στην βορειοδυτική Θεσσαλία πάνω από τα 1350-1450 μέτρα.

Χιόνια θα σημειωθούν και στα ορεινά της Ροδόπης αρχικά πολύ ψηλά πάνω από τα 1750-1850 μέτρα και γρήγορα θα πέσουν τις βραδινές ώρες στα 1550-1650 μέτρα(ίσως πρόσκαιρα και πιο χαμηλά).
Τέλος Χιονοπτώσεις θα έχουμε και στα ορεινά της ανατολικής Στερεάς κυρίως στον Παρνασσό αρχικά το μεσημέρι και το απόγευμα πάνω από τα 2000-2200 μέτρα (πρόσκαιρα και 1900-2100μ.) ενώ το βράδυ θα χιονίσει και στα 1700-1900μέτρα.

dionysos-weather.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: