ΣΙΝΕ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ψηφίστηκε επί της αρχής η ενοποίηση Γ΄και Δ΄ Εθνικής

Στην τελική ευθεία μπήκε το πλάνο της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς την Πέμπτη (13/12) συζητήθηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, η νομοθετική ρύθμιση που αφορά το σχέδιο της...
ΕΠΟ για την ενοποίηση της Γ' και Δ' Εθνικής κατηγορίας και ειδικότερα τη μετατροπή των ΠΑΕ σε ΤΑΠ (ή το αντίθετο), όπως και τη διαδικασία εκκαθάρισης.
Υπενθυμίζεται ότι η διάταξη αναφέρει:
«Το τελευταίο εδάφιο της παρ.1 του άρθρου 111 του Ν. 2725/1999 αντικαθίσταται ως εξής:
Η εκκαθάριση πρέπει να περατώνεται μέσα σε 30 μήνες από τον υποβιβασμό της ΠΑΕ. Εάν πριν ολοκληρωθεί η εκκαθάριση η ομάδα ανέλθει κατηγορία, διακόπτεται η διαδικασία της εκκαθάρισης και επαναφέρεται σε λειτουργία η ΠΑΕ», ενώ η ρύθμιση που θα ανοίξει τον δρόμο για την υλοποίηση του πλάνου αναδιάρθρωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου, βρισκόταν σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, που είχε ειδική αναφορά στον Αθλητισμό.

Η οριστική απόφαση, πάντως, θα παρθεί την Πέμπτη 20/12, όταν και η ρύθμιση θα εξεταστεί στην κατ' άρθρο συζήτηση από την ολομέλεια της Βουλής.

Από εκεί και πέρα, στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 12 Ιανουαρίου 2013 θα επικυρωθεί και θα τεθεί σε εφαρμογή η αναδιάρθρωση από την προσεχή αγωνιστική περίοδο. Ετσι, η Super League θα έχει 18 ομάδες, η Football League 2 ομίλους των 14 ή 15 ομάδων, ενώ η νέα Γ' Εθνική θα είναι ερασιτεχνική και θα απαρτίζεται από 6 ομίλους των 16 ομάδων.

Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί πως σε σχέση με την προηγούμενη διάταξη, ο χρόνος εκκαθάρισης των ΠΑΕ που υποβιβάζονται σε ερασιτεχνική κατηγορία αυξάνεται από έξι σε 30 μήνες, ενώ σε περίπτωση που ανέβουν σε επαγγελματική κατηγορία, η διαδικασία εκκαθάρισης διακόπτεται και γίνεται μετατροπή σε ΠΑΕ.

onsports.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: