ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Αλαλούμ με τις αποδείξεις!!!



Μαζέψτε και πάλι αποδείξεις καθώς ο υπουργός Οικονομικών επανέφερε το μέτρο των αποδείξεων, χωρίς βέβαια να είναι ξεκάθαρο το τοπίο.
Το μέτρο της φοροαπαλλαγής με αποδείξεις ισχύει για να...
εξασφαλίσουν οι πολίτες την έκπτωση φόρου η οποία ισχύει για τα εισοδήματα μέχρι 42.000 ευρώ/χρόνο. Επιπλέον υπερδιπλασιάζεται και το “πέναλτι” για όσους δεν καταφέρουν να συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό.
Οπως προκύπτει, λοιπόν, από τις δηλώσεις του υπουργού, και το 2013 οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι, για να εξασφαλίσουν την έκπτωση φόρου των 2.100 ευρώ που έρχεται να αντικαταστήσει το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ για όλους, θα πρέπει να έχουν συλλέξει αποδείξεις αξίας ίσης με το 25% του εισοδήματός τους.
Δηλαδή για να μπορέσει κάποιος να εξασφαλίσει τη μείωση φόρου που του αναλογεί θα πρέπει να συγκεντρώσει αποδείξεις ίσες με το 25% του μεικτού εισοδήματός του.

Αποδείξεις πρέπει να συγκεντρώνουν μόνο μισθωτοί και συνταξιούχοι και μόνο αυτοί που έχουν εισόδημα ως και 42.000 ευρώ το χρόνο.
Δηλαδή ένας πολίτης με εισόδημα 15.000 ευρώ είναι υποχρεωμένος για να εξασφαλίσει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ να συγκεντρώσει αποδείξεις 3.750 ευρώ. Αντίστοιχα για εισόδημα 18.000 ευρώ το ποσό των αποδείξεων πρέπει να είναι 4.500 ευρώ. Για εισόδημα 21.000 ευρώ το ποσό πρέπει να είναι 5.250 ευρώ, στις 6250 ευρώ το ποσό των αποδείξεων για 25.000 ευρώ εισόδημα κλπ.
Αν όμως οι μισθωτοί αυτοί και οι συνταξιούχοι, έχουν εισοδήματα από αλλού δεν θα μπορούν μέσω αποδείξεων να εξασφαλίσουν τη μείωση φόρου καθώς αυτή ισχύει μόνο για τα εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες ή τις συντάξεις.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: