ΣΙΝΕ

Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Προσοχή: Κρούσματα λύσσας στην Β. Ελλάδα


Το τελευταίο τρίμηνο εμφανίστηκαν ολιγάριθμα κρούσματα ζώων με εργαστηριακά επιβεβαιωμένη λύσσα στη βόρεια Ελλάδα, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. 
Τα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν σε τρεις αλεπούδες και δύο σκύλους, στην...
Καστοριά, Κοζάνη και Πέλλα.
Όλα τα άτομα που έτυχε να έρθουν σε επαφή ή να υποστούν δείγματα από ύποπτο ζώο, έχουν δεχτεί την κατάλληλη ιατρική φροντίδα μέσω εμβολιασμού και αντιλυσσικού ορού και είναι μέχρι σήμερα καλά στην υγεία τους. Οι Υγειονομικές και κτηνιατρικές υπηρεσίες είναι ενημερωμένες για το πρόβλημα και το Υπουργείο Υγείας έχει διαθέσει επαρκή αριθμό εμβολίων Πανελλαδικά.
Στον ανθρώπινο οργανισμό η λύσσα μεταδίδεται με την είσοδο του ιού μέσω ανοιχτών τραυμάτων, πληγών ή μέσω επαφής με τους βλεννογόνους ή το νευρικό ιστό του μολυσμένου ζώου και όχι με το χάϊδεμα ή την επαφή ακέραιου δέρματος με σάλιο, ούρα ή κόπρανα ζώου.
Η ύποπτη συμπεριφορά για λύσσα χαρακτηρίζεται από αλλαγή της συνηθισμένης συμπεριφοράς του ζώου, μη αναγνώριση οικείων προσώπων, υπερβολική επιθετικότητα, σιελόρροια, δυσκολία κατάποσης, άρνηση φαγητού και νερού κ.λ.π.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: