ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Τι να προσέξουμε στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο μας

Χριστούγεννα σημαίνουν στόλισμα δέντρου και Αγιος Βασίλης! Ό,τι και να πούμε τα μικρά (αλλά και τα μεγάλα παιδιά) έτσι έχουν συνδέσει τα Χριστούγεννα στο μυαλό τους. Πάντως, είναι αλήθεια πως...
οι πολλές ηλεκτρικές συνδέσεις που υπάρχουν στα σπίτια, κατά τις γιορτές των Χριστουγέννων, είτε έξω, είτε μέσα σε αυτά, αποτελούν κίνδυνο για τα παιδιά, αν δεν πάρουμε τις κατάλληλες προφυλάξεις.
Αν επιλέξετε φυσικό δέντρο, επιλέξτε την ποιότητα με τις λιγότερο κοφτερές βελόνες. Ζητούμενο επίσης είναι να μην υπάρχει μεγαλη απώλεια των βελόνων, ούτως ώστε να προστατέψετε τα μικρότερα παιδιά από την επαφή με το δεντράκι σας.
Εάν επιμένετε στο ψεύτικο δέντρο, αναζητήστε την καλύτερη ποιότητα, και ζητήστε να είναι ανθεκτικό στη φωτιά.
Τοποθετήστε το δέντρο σε μία γωνία του σπιτιού, ώστε να μην είναι πανταχόθεν ελεύθερο, αν έχετε μωράκι. Ετσι ελαχιστοποιείτε την πιθανότητα να κάνει το μωρό σας κάποια σκανταλιά και να το αναποδογυρίσει.
Ελέγξτε πολύ τις προδιαγραφές στα φωτάκια που χρησιμοποιείτε, είτε στο δέντρο σας, είτε στους χώρους που διακοσμείτε.
Βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχει τίποτε εκτεθειμένο στο δρόμο του μωρού ή του νηπίου σας, σε σχέση με ηλεκτρικό ρεύμα. Ψάξτε και γυμνά εκτεθειμένα καλώδια και ασφαλίστε όσο μπορείτε τις πρίζες.
Βάλτε τα πιο επικίνδυνα στολίδια στο πάνω μέρος του δέντρου που δεν τα φτάνουν τα παιδιά. Π.χ μικρά αντικείμενα επικίνδυνα να καταποθούν, αιχμηρά στολιδάκια που μπορεί να τραυματίσουν το παιδί και ει δυνατόν μη τοποθετείτε τα λαμπάκια στην εξωτερική άκρη των κλαριών αλλά από την μέσα πλευρά, κοντά στον κορμό του δέντρου.
Τέλος μη βάζετε το δέντρο κοντά στο τζάκι ή σε άλλες θερμαντικές συσκευές, και κλείνετε την παροχή ρεύματος όταν λείπετε για να ελαχιστοποιείσετε τον κίνδυνο πυρκαγιάς.

seleo.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: