ΣΙΝΕ

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα τέλη κυκλοφορίας



Λίγες μέρες απέμειναν έως το τέλος του έτους και τη λήξη της προθεσμίας για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας για το 2013. Καθημερινά οι εφορίες και η... Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών γίνονται αποδέκτες πλήθους αποριών των φορολογούμενων για το νέο σύστημα πληρωμής των τελών κυκλοφορίας καθώς από φέτος καταργήθηκε το ειδικό σήμα και το σχετικό ειδοποιητήριο και οι φορολογούμενοι απλώς θα πρέπει να εξοφλήσουν το σχετικό τέλος και να διαφυλάξουν την απόδειξη της εξόφλησης.
Το Capital.gr παρουσιάζει έναν αναλυτικό οδηγό για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας θέτοντας τις πιο συχνές ερωτήσεις που κάνουν οι φορολογούμενοι και τις αντίστοιχες απαντήσεις.

Tέλη κυκλοφορίας 2013. Οδηγίες και εκτύπωση...


1. Τι απαιτείται για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας;
- Για την καταβολή των τελών κυκλοφορίας απαιτείται «Κωδικός Πληρωμής», τον οποίο οι φορολογούμενοι μπορούν να προμηθευτούν από το δικτυακό τόπο της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων (www.gsis.gr). Αυτό μπορεί να γίνει είτε από τις επιλογές «Εκτύπωση Εντύπου Τελών Κυκλοφορίας" ή «Αρχείο σε Φύλλο Εργασίας», όταν είναι πιστοποιημένοι χρήστες στο TaxisNet, είτε από την εφαρμογή εκτύπωσης τελών κυκλοφορίας πληκτρολογώντας τον Α.Φ.Μ. και τον αριθμό κυκλοφορίας. Επίσης η προμήθεια του ειδικού κωδικού μπορεί να γίνει μέσω των τραπεζών, εφόσον διαθέτουν τη σχετική υποδομή. Οι υπόχρεοι οφείλουν να προσκομίζουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματος για το οποίο θα καταβληθούν τα τέλη κυκλοφορίας ή φωτοαντίγραφο αυτής και να γνωστοποιούν τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη του οχήματος ή ενός εκ των συνιδιοκτητών, σε περίπτωση συνιδιοκτησίας.

2. Που γίνεται η εξόφληση των τελών;
- Οι φορολογούμενοι θα πρέπει να επισκεφθούν ένα κατάστημα οποιασδήποτε τράπεζας ή των Ελληνικών Ταχυδρομείων και να έχουν μαζί τους είτε το ειδικό ειδοποιητήριο με τον «Κωδικό Πληρωμής» είτε την άδεια κυκλοφορίας μαζί με τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου του ιδιοκτήτη του οχήματος. Επίσης η εξόφληση μπορεί να γίνει και από τα εναλλακτικά δίκτυα πληρωμών των τραπεζών (webbanking, ATM κ.ά.) με τη χρήση του «Κωδικού Πληρωμής».

seleo.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: