ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Δεν δίνουν άδεια στον χουντικό Νίκο Ντερτιλή να πάει στην κηδεία του γιού του


Δεν θα παραστεί στην κηδεία του γιου του Βασίλη ο συνταγματάρχης της Χούντας Νικόλαος Ντερτιλής ο οποίος παραμένει έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού εδώ και 38 χρόνια,καθώς δεν του χορηγείται άδεια.
Ο γιός του Βασίλης Ντερτιλής,

62 ετών, άφησε την τελευταία του πνοή στο Λιντς της Αυστρίας το περασμένο Σάββατο μετά από εγκεφαλικό ανεύρυσμα
Η κηδεία του θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο Αθηνών το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου 2012, στις 12:00 το μεσημέρι.
Ο Νίκος Ντερτιλής καταδικάστηκε σε ισόβια για τη δολοφονία φοιτητή έξω από το Πολυτεχνείο στην εξέγερση του 1973. Δεν συζήτησε ποτέ το ενδεχόμενο να ζητήσει χάρη ή να επικαλεστεί προβλήματα υγείας για να αποφυλακιστεί,όπως έκαναν άλλοι από τους πραξικοπηματίες. «Δεν θα νομιμοποιήσω εγώ αυτό το καθεστώς» λέει σ΄όποιον του έχει θέσει κατά καιρούς το ζήτημα.
Ποιος τον οδήγησε στη φυλακή; Ο οδηγός του τζιπ του,ο οποίος κατέθεσε ότι ήταν παρών τη στιγμή που ο Ντερτιλής πυροβόλησε το φοιτητή.Για να διαπιστώσει το δικαστήριο αν πράγματι ήταν οδηγός του ,τον ρώτησε να τους πει κάποιες συνήθειές του που λογικά θα ήξερε ο οδηγός ενός στρατιωτικού. Εκείνος είπε ότι τον έστελνε να του αγοράζει τσιγάρα Dunhill και να πηγαίνει για επιδιόρθωση τον αναπτήρα του μάρκας Ronson σε συγκεκριμένο κατάστημα στη Πανεπιστημίου.
Και τελικά ανέλαβε ο Στέλιος Λογοθέτης, στέλεχος τότε του ΚΚΕ και αργότερα δήμαρχος Νίκαιας και Πειραιά να να βρει μία απόδειξη επιδιόρθωσης αναπτήρα στο όνομα Ντερτιλής. Έτσι η μαρτυρία του οδηγού «έδεσε» και ο Ντερτιλής καταδικάστηκε.
Ο Ντεριλής θεωρείται από τους πρωταίτιους του Απριλιανού πραξικοπήματος του 1967 αφού έπαιξε καθοριστικό ρόλο καταλαμβάνοντας πολλές κρίσιμες υπηρεσίες.
«Τους έπιασα στον ύπνο με πολύ λίγους αλλά αποφασισμένους άνδρες και ένα σχέδιο που εφαρμόστηκε με αποφασιστικότητα», έχει πει. Λίγο μετά τα μεσάνυχτα, ο Ντερτιλής και το τάγμα του βγήκαν για να «ελέγξουν 28 στόχους... Τέσσερις παρά δέκα το πρωί είχε τελειώσει η επιχείρηση... ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει και η Δικτατορία επιβλήθηκε στην Ελλάδα για 7 πέτρινα χρόνια.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: