ΣΙΝΕ

Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

ΚΑΙΡΟΣ: Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας!!!

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας με περιορισμό των φαινομένων στο Αιγαίο και την Κρήτη προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (Ε.Μ.Υ.).
Έως τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα σταματήσουν και...
σε αυτές τις περιοχές ενώ στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -5 έως 8 βαθμούς Κελσίου στη Βόρεια Ελλάδα, με τη μέγιστη στη Δυτική Μακεδονία να μην ξεπερνάει τους 3 βαθμούς, από 2 έως 9 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 6 έως 14 στη Νότια Ελλάδα, από 2 έως 9 βαθμούς στην Ήπειρο, από 8 έως 13 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 10 έως 14 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.
Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις με σταδιακή εξασθένηση από τις βραδινές ώρες.
Αναλυτικά
Αττική
Νεφώσεις με τοπικές βροχές το πρωί στα βόρεια του νομού και γρήγορη βελτίωση προβλέπονται για την Αττική. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν νωρίς το πρωί στην Πάρνηθα. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 12 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν μέτριοι έως μέτριοι και πρόσκαιρα ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Σαρωνικό και το Νότιο Ευβοϊκό.

Θεσσαλονίκη
Ηλιοφάνεια και χαμηλές θερμοκρασίες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 3 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν βορειοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις αλλά σταδιακά θα εξασθενήσουν.

Μακεδονία, Θράκη
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά και βαθμιαία βελτίωση. Στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις τις πρώτες πρωινές ώρες με πιθανότητα για ασθενείς χιονοπτώσεις και πολύ γρήγορα αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και στην κεντρική Μακεδονία νωρίς το πρωί 7 με 8 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από μείον (-08) έως 02 βαθμούς Κελσίου και πιθανότητα κατά τόπους για ολικό παγετό. Στα υπόλοιπα από μείον 2 βαθμούς (-02) έως 06 βαθμούς Κελσίου και στα ανατολικότερα τμήματα 2 με 3 βαθμούς υψηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική ΠελοπόννησοςΣτα βορειοδυτικά γενικά αίθριος και από το βράδυ νεφώσεις. Στα υπόλοιπα πρόσκαιρες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα νησιά τις πρωινές ώρες όπου είναι πιθανό να εκδηλωθούν και πρόσκαιρες καταιγίδες. Τοπικές ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά νωρίς το πρωί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 στο Ιόνιο 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος
Πρόσκαιρες νεφώσεις, με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα νωρίς το πρωί και ασθενείς χιονοπτώσεις κατά τόπους στα ορεινά και τα κεντρικά ημιορεινά. Πολύ γρήγορα γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά το πρωί τοπικά 7 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 02 έως 12 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα περιοριστούν στην Κρήτη και θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6, γρήγορα στις Κυκλάδες βόρειοι βορειοδυτικοί και στην Κρήτη δυτικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις πρωινές ώρες κατά τόπους θα είναι έντονα κυρίως στα νότια. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια σχετική βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 6 και γρήγορα από τα βόρεια δυτικοί βορειοδυτικοί τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η ελάχιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.




Zougla.gr

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: