ΣΙΝΕ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

OΣΦΠ - Μιλάνο 82-81 (video)


Ακόμα και χωρίς αγωνιστικό κίνητρο(από τη στιγμή που η Ζαλγκίρις είχε "καθαρίσει" την πρώτη θέση και η Κάχα Λαμποράλ είχε πετάξει έξω από τους "16" την Αρμάνι Μιλάνο) το παιχνίδι στο ΣΕΦ είχε ενδιαφέρον, αφού το γόητρο είναι...
πάντα σημαντικό για ομάδες αυτού του επιπέδου.
Ο Ολυμπιακός νίκησε με 82-81, σε ένα ματς με χαλαρές άμυνες, που απέκτησε ρυθμό στο τέλος, και να κλείσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Οι δύο ομάδες μπήκαν πιο… χαλαρά απ' όσο θα περίμενε κανείς στο παιχνίδι. Κι αν για τον Ολυμπιακό δεν ήταν παραδοξολογία, για την Αρμάνι που… έπαιζε τη ζωή της θα περίμενε κανείς μεγαλύτερο πάθος και καλύτερες αντιδράσεις, κυρίως στο πίσω μέρος του γηπέδου. Βεβαίως, η ομάδα που έχει φτιάξει ο Σκαριόλο, δεν ξεκινά από την άμυνα, στηρίζεται κυρίως στο επιθετικό ταλέντο των παικτών της.Ο Μπουρούσης πέτυχε τους πέντε πρώτους πόντους, ο Λάνγκφορντ ακολούθησε, αλλά στην αντίπερα όχθη ο Σπανούλης είχε το… πρόσταγμα.

Οι Ιταλοί προηγήθηκαν με 0-3 και 3-6, οι "ερυθρόλευκοι" γύρισαν το ματς και έφτασαν στο 12-8, για να λήξει η πρώτη περίοδος με 16-19.Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν επιθετικές λύσεις με τα τρίποντα των Τζεντίλε, Μέλι και Στίπτσεβιτς, αλλά η άμυνά τους ήταν τρύπια, ο Λο έκανε πολύ καλή δουλειά (έδωσε λύσεις και ενέργεια), ο Σπανούλης ήταν σταθερή απειλή κι ο Παπανικολάου με τον Χάινς μπήκαν στην… εξίσωση.Το 18-24 έγινε 25-27, ο Ολυμπιακός ισοφάρισε σε 34-34, οι δύο ομάδες συμβάδισαν (38-38), για να κλείσει το πρώτο μισό του αγώνα με επιμέρους σκορ 7-0 και να πάει ο Ολυμπιακός στο ημίχρονο με υπέρ του 45-38.Η τρίτη περίοδος έμοιαζε με… πολυθρόνα για δύο. Από τη μια ο Τζεντίλε, από την άλλη ο Πάουελ ήταν οι παίκτες που έδωσαν επιθετικές λύσεις στις ομάδες τους.
Οι Ιταλοί μπήκαν στο… κόλπο, εκμεταλλευόμενοι κυρίως τον οίστρο του νεαρού, αλλά κι ένα τρίποντο του Φώτση, την ίδια στιγμή που οι "ερυθρόλευκοι" είχαν ως σημεία αναφοράς (εκτός του Πάουελ) τους Λο και Παπανικολάου.Το +7 έγινε 47-38 (μεγαλύτερη διαφορά), αλλά οι Ιταλοί μείωσαν σε 49-45, για να ανεβάσουν οι γηπεδούχοι τη διαφορά σε 57-50 και να λήξει το τρίτο δεκάλεπτο με 62-62, με τον Γιώργο Μπαρτζώκα να δέχεται σωστά τεχνική ποινή, αφού άδικα διαμαρτυρήθηκε για ένα καλάθι που δεν μέτρησε, καθώς ο Πάουελ κρεμάστηκε στη στεφάνη.

Ο Χάινς ήταν αυτός που κράτησε όρθιο τον Ολυμπιακό, τη στιγμή που ο Λάνγκφορντ έβρισκε τρόπους να ξεπερνά την άμυνα του πάντα φιλότιμου Λο. Οι δύο ομάδες πήγαιναν καλάθι - καλάθι, παρότι γνώριζαν ότι η νίκη δεν έδινε κάτι. Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 72-68, οι Ιταλοί αντέδρασαν μείωσαν με τρίποντο του Κουκ σε 71-72 και προηγήθηκαν με τον Λάνγκφορντ, πριν ο Μπαρτζώκας (άργησε χαρακτηριστικά) βάλει τον Πρίντεζη, προκειμένου να εκμεταλλευτεί τα κενά της άμυνας χώρου που είχε επιλέξει ο Σκαριόλο.

Ο Μπουρούσης έδωσε προβάδισμα (78-79) με εντυπωσιακό κάρφωμα, ο Χάινς το ξαναπήρε (80-79), για να ευστοχήσουν σε 1/2 βολές διαδοχικά ο Χέρστον και ο Λο (82-80) και να μένουν λιγότερα από 20'' στην Αρμάνι για την επίεθση.Ο Μπαρτζώκας (πολύ σωστά) ζήτησε φάουλ στα 12'', ο Λάνγκφορντ μιμήθηκε τους προηγούμενους που πήγαν στη γραμμή της φιλανθρωπίας (82-81), για να χάσει ο Κώστας Παπανικολάου και τις δύο βολές, αλλά να αστοχήσει στο τελευταίο σουτ ο Λάνγκφορντ και να πάρει ο Ολυμπιακός τη νίκη με 82-81.

Τα δεκάλεπτα: 16-19, 45-38, 62-62, 82-81.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Μάντζαρης 3 (1), Σπανούλης 18 (1), Παπανικολάου 12 (2), Πρίντεζης 2, Πάουελ 10, Λο 14 (1), Γκετσεβίτσιους, Περπέρογλου 6, Άντιτς, Χάινς 16, Σλούκας 1, Μαυροειδής.

ΑΡΜΑΝΙ ΜΙΛΑΝΟ (Σκαριόλο): Κουκ 9 (2), Χέρστον 7, Φώτσης 5 (1), Μπουρούσης 13 (1), Λάνγκφορντ 21, Στίπτσεβιτς 3 (1), Μέιλ 9 (3), Τζεντίλε 13 (1), Μπαζίλε, Τσιότι 2.


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: