ΣΙΝΕ

Παρασκευή 28 Δεκεμβρίου 2012

Χιλιάδες νεκρά γιγάντια καλαμάρια ξεβράστηκαν στην Καλιφόρνια (pics)

Xιλιάδες νεκρά γιγάντια καλαμάρια είχαν ξεβραστεί στην παραλία Capitola,της Καλιφόρνια ενώ οι γενικές απώλειες υπολογίζονται σε χιλιάδες.
Τα τεράστια αυτά ζώα, φτάνουν συχνά το ...
1,5 μέτρο σε μήκος και αυτή ήταν μία από τις σπάνιες περιπτώσεις μαζικού θανάτου τόσων πολλών ατόμων του είδους, γεγονός που παραμένει ένα επιστημονικό μυστήριο.
Οι επιστήμονες έχουν διαφορετικές εξηγήσεις για αυτό το μακάβριο φαινόμενο, οι περισσότερες εκ των οποίων περιλαμβάνουν την αλλαγή του κλίματος και των νερών του πλανήτη, ή διάφορα είδη τοξικών φυκιών που αποπροσανατολίζουν το καλαμάρι, οδηγώντας το στη στεριά.
Όπως εξηγεί ο Κένεθ Μπρούλαντ από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια (UCSC), τα καλαμάρια πλησιάζουν τις ακτές κατά τη διάρκεια του χειμώνα γιατί λόγω των ρευμάτων τα νερά εδώ είναι πιο ζεστά.
Επίσης «ύποπτα» είναι και ορισμένα είδη θαλάσσιας άλγης που ενώ φαινομενικά είναι ακίνδυνα, παράγουν τοξίνες μπερδεύοντας και αποπροσανατολίζοντας τα γιγάντια καλαμάρια.
Μερικοί επιστήμονες πιστεύουν ωστόσο ότι η αιτία είναι πιο άμεση: είναι πιθανό να μην πρόλαβαν την απότομη αλλαγή της παλίρροιας και να ξέμειναν στην ακτή, όπως εξηγεί ο Χενκ Γιαν Χόβινγκ, ερευνητής στο ερευνητικό ινστιτούτο Monterey Bay Aquarium (MBARI) στην Καλιφόρνια.






ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: