ΣΙΝΕ

Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2012

Ανακαλύφθηκε δηλητηριώδης πίθηκος στο Βόρνεο (pics)

Μπορεί να φαίνεται άκακος και χαριτωμένος αλλά σ' αυτή την περίπτωση ταιριάζει η φτάσει τα ''φαινόμενα απατούν''.
Επιστήμονες που βρίσκονται στη νήσο Βόρνεο βρέθηκαν μπροστά σε μια σπουδαία ανακάλυψη. Εντόπισαν έναν πίθηκο που... βγαίνει για κυνήγι το βράδυ και το δάγκωμά του μπορεί να σκοτώσει ακόμη και άνθρωπο προκαλώντας αναφυλακτικό σοκ.

Το νέο είδος ονομάζεται Nycticebus Kayan και μέχρι πριν από λίγο καιρό οι επιστήμονες αγνοούσαν την ύπαρξή του διότι την ημέρα κρυβόταν και έβγαινε για κυνήγι μόνο το βράδυ. Πρόκειται για το μοναδικό πρωτεύον θηλαστικό που έχει δηλητηριώδες δάγκωμα.

Η καθηγήτρια Άννα Νεκάρις του πανεπιστημίου της Οξφόρδης είπε:''Μοιάζει με ένα αβλαβές ζωάκι με μεγάλα μάτια, βγαλμένο μέσα από τον Πόλεμο των Άστρων αλλά στην πραγματικότητα είναι το μόνο δηλητηριώδες θηλαστικό στον κόσμο''.

Το ζώο όταν νιώσει πως βρίσκεται σε άσχημη θέση, απελευθερώνει τοξίνη από τους αγκώνες του (!), την γλύφει με τη γλώσσα και την αναμιγνύει με σάλιο. Αν βρεθεί σε θέση μάχης μπορεί κάλλιστα να σκοτώσει.

blog.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: