ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Superleague: ΑΕΚ - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (video)


Παρόλο που ο Γκερέιρο έχασε πέναλτι και παρόλο πουαπέναντί της είχε έναν εξαιρετικό ΠΑΣ, η «Ένωση» πανηγύρισε μεγάλη νίκη με 2-1!
Ο Σταματής λύτρωσε τους «κιτρινόμαυρους» στο 82’ (είχαν προηγηθεί τα γκολ του Φούντα στο 2’ και του Μιχαήλ στο 26’) και τους
επέτρεψε να αποτινάξουν επιτέλους τη «ρετσινιά» της τελευταίας θέσης.
Συγκινητικές στιγμές μετά τη λήξη, με όλους τους «κιτρινόμαυρους» να πηγαίνουν στο πέταλο των οργανωμένων και να αφιερώνουν τη νίκη στον αδικοχαμένο Πάνο.
Πώς έπαιξε

Μια αναμενόμενη και μια… καθόλου αναμενόμενη αλλαγή είχε η σύνθεση που παρέταξε ο Έβαλντ Λίνεν. Όπως έμοιαζε λογικό, ο Γερμανός ξεκίνησε τον Παυλή στη θέση του Κατίδη, αλλά στα χαφ επεφύλαξε μια έκπληξη, χρησιμοποιώντας τον Κοτσαρίδη (και όχι τον Γιάγκο που δοκίμαζε στις προπονήσεις). Κατά τ’ άλλα, ο Αρκούδας ήταν εκείνος που επιλέχθηκε για το αριστερό άκρο της άμυνας, με τον Κοντοέ να μένει στο κέντρο της.

Έτσι, το 4-2-3-1 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Αρκούδας, Κουτρουμπής, Κοντοές και Βλάχος. Στα χαφ βρέθηκαν οι Φέτσης-Κοτσαρίδης, στην τριάδα μπροστά τους οι Φουρτάδο (αριστερά), Γκερέιρο (επιτελικός), Φούντας (δεξιά) και προωθημένος ήταν ο Παυλής.
Όλα ξεκίνησαν ιδανικά για την ΑΕΚ. Τα αποτελέσματα πριν τη σέντρα την ευνοούσαν. Ο Φουρτάδο έκανε την καλύτερη πάσα του ως τώρα στο πρωτάθλημα. Ο Γκερέιρο την καλύτερη σέντρα του από τότε που ήρθε στην Ελλάδα. Και ο Φούντας (που έγινε κατάληξη του όμορφου συνδυασμού) έκανε την «Ένωση» απρόσμενα νωρίς αφεντικό. Προσωρινά όπως αποδείχθηκε… Διότι οι παίκτες του Λίνεν υποχώρησαν ανεξήγητα μετά το γκολ.

«Κάλεσαν» τον (φανερά ποιοτικό) αντίπαλο στην περιοχή τους. Κι αφού δεν το έβαλε μόνος του (τετ-α-τετ του Ντε Βινσέντι που απέκρουσε ο Κωνσταντόπουλος) τον… κέρασαν εκείνοι ένα ακόμα γκολ. Προσφορά λογίζεται, εξάλλου, το να ανεβαίνει ο μπακ (Μιχαήλ) σε εκτέλεση φάουλ και χωρίς την παραμικρή ενόχληση να σπρώχνει την μπάλα στα δίχτυα. Και δεν φτάνει που πίσω η ΑΕΚ ήταν γενναιόδωρη. Ήταν και μπροστά… τσιγκούνα, με τον Γκερέιρο να σπαταλά το πέναλτι που κέρδισε ο πεισματάρης Παυλής από τη γκέλα Τζημόπουλου-Φεγκρούς.

Η ΑΕΚ που επέστρεψε από τ’ αποδυτήρια είχε φιλότιμο. Είχε διάθεση να πιέσει τον ΠΑΣ. Δεν είχε όμως και ποικιλία τρόπων για να τον απειλήσει. Πέραν ενός ωραίου σουτ από τον Φούντα λοιπόν (το οποίο έγλειψε το οριζόντιο δοκάρι) οι παίκτες του Λίνεν δεν έμοιαζαν επικίνδυνοι. Αντίθετα, ιδιαίτερα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις παρέμεναν οι Ηπειρώτες -όπως σε αυτή του 54’ που ο Γεωργίου καθυστέρησε όσο χρειαζόταν για να έρθει ο Αρκούδας και να τον… φάει στην κόντρα.
Κάποια στιγμή όμως θα έπρεπε να ανταμειφθεί και μια ομάδα που «έτρωγε σίδερα». Και αλήθεια είναι πως οι «κιτρινόμαυροι» συνέχισαν να το κάνουν και όταν δεν τους πήγαινε το ματς. Όταν ο ΠΑΣ έμοιαζε να πηγαίνει για έναν εύκολο πόντο. Όταν ο Λίνεν προσπαθούσε να ανατρέψει την κατάσταση, ρίχνοντας στο γήπεδο και τους Γιάγκο και Σταματή. Ε, υπάρχει Θεός και… έβλεπε (όπως αποδεικνύεται). Διότι ήταν θέλημα -και- του Μεγαλοδύναμου να περάσει η μπάλα απ’ όλους μέσα στην περιοχή, να στρωθεί στον Σταματή και να τον κάνει τον «ήρωα» που ξύπνησε την ΑΕΚ από τον εφιάλτη της τελευταίας θέσης.

ΑΕΚ (Έβαλντ Λίνεν):
Κωνσταντόπουλος, Αρκούδας (80’ Ρίκκα), Κουτρουμπής, Κοντοές, Βλάχος, Φέτσης, Κοτσαρίδης (63’ Γιάγκο), Φουρτάδο (67’ Σταματής), Γκερέιρο, Φούντας, Παυλής


ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Χριστόπουλος): Φεγκρούς, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Κολοβέτσιος, Πάντος, Λίλα (81’ Κεϊτά), Τσουκαλάς (86’ Γιάκος), Κοροβέσης, Ντε Βινσέντι, Γεωργίου (80’ Βίλα), Ίλιτς
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Στυλιάρας (Αιτ/νίας)
ΒΟΗΘΟΙ: Τουμπακάρης (Αθηνών), Κοντιζάς (Πειραιά)


ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: