ΣΙΝΕ

Δευτέρα 3 Δεκεμβρίου 2012

Φοβερό κορεό των οπαδών της Μαρσέιγ για την Ελλάδα!!! Τρέλανέ μας ρε Μαρσέιγ!!! (video)

Με έναν εξαιρετικό τρόπο απάντησαν οι φίλοιτης Μαρσέιγ σε εκείνους της Φενέρμπαχτσε έπειτα από τα επεισόδια ανάμεσα στους φιλάθλους των δύο ομάδων.
Συγκεκριμένα στην αναμέτρηση για το πρωτάθλημα της Γαλλίας ανάμεσα στην Μαρσέιγ και την Λιλ, οι γηπεδούχοι σχημάτισαν ένα εντυπωσιακό κορεό με την μορφή ελληνικής σημαίας.
Όμως η κίνηση αυτή δεν σταμάτησε εκεί, στην μέση της σημαίας υπήρχε η...

μορφή ενός άνδρα από την αρχαία Φώκαια και από κάτω η εξής επιγραφή: «Εμείς δεν αρνούμαστε την καταγωγή μας», να σημειωθεί ότι η Μασσαλία η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας αποτελεί δημιούργημα των Ελλήνων της Φώκαιας οι οποίοι αποίκησαν στην περιοχή το 600 π.Χ. Από τα γαλλικά Μέσα η κίνηση αυτή θεωρήθηκε ως μία απάντηση των Γάλλων σε όσα συνέβησαν στον αγώνα της προηγούμενης Πέμπτης ανάμεσα στην Μαρσέιγ και την Φενέρ, όπου σημειώθηκαν σοβαρά επεισόδια με πολιτικές προεκτάσεις.Όλα ξεκίνησαν στο βόρειο πέταλο που είχαν καθίσει οι Τούρκοι και ήταν κοντά στους Γάλλους φιλάθλους και το 40ο λεπτό, στιγμή που σκόραραν οι φιλοξενούμενοι για να συνεχιστούν τα έκτροπα και στο νότιο πέταλο κατά τη διάρκεια της ανάπαυλας και να υπάρξουν αρκετές συλλήψεις από την πλευρά της αστυνομίας.
Οι οπαδοί της Μαρσέιγ από την πλευρά τους λέγεται ότι ύψωσαν μια σημαία του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK) κάτι που εξαγρίωσε του Τούρκους. Οι οποίοι από τη μεριά τους, τραγούδησαν συνθήματα εναντίων τους και επιτέθηκαν σε αυτούς που είχαν σηκώσει την εν λόγω σημαία, ενώ ύψωσαν και το δικό τους πανώ για την κατάσταση στην Παλαιστίνη.
Να σημειωθεί ότι δεν είναι η πρώτη φορά που οι Γάλλοι δείχνουν την αγάπη τους στην Ελλάδα, από την στιγμή που στην πόλη υπάρχει επιγραφή με τον ακόλουθο τίτλο:«Γύρω στο 600 π.Χ οι Έλληνες ναυτικοί που ήρθανε από την Φώκαια της Μικράς Ασίας ίδρυσαν την Μασσαλία και ακτινοβόλησαν τον πολιτισμό στη Δύση».



sentragoal.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: