ΣΙΝΕ

Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

Πως τα χαλασμένα χριστουγεννιάτικα φωτάκια γίνονται.... παντόφλες!!! (video)

Στην Κίνα υπάρχει ένα εργοστάσιο που είναι επιφορτισμένο με την... ανακύκλωση των παλιών, χαλασμένων χριστουγεννιάτικων φώτων.
Λογικό, αν σκεφθεί κανείς πόσα

δισεκατομμύρια κατασκευάζονται και μετά τη χρήση τους, είτε γιατί χαλάνε, είτε γιατί τα βαριούνται αυτοί που τα αγόρασαν, καταλήγουν στα σκουπίδια. Αυτό που προκαλεί εντύπωση, είναι, το τι μπορεί να κατασκευαστεί από τα χαλασμένα φωτάκια.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Αtlantic το 2011, κάθε χρόνο περίπου 9 εκατ. τόνοι πεταμένα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια από τις ΗΠΑ καταλήγουν σε ένα εργοστάσιο της Κίνας,όπου ακολουθείται μια διαδικασία ανακύκλωσης, από την οποία εκτός του ότι συλλέγεται ο χαλκός από τα καλώδια και επαναχρησιμοποιείται, μέσα από μια ειδική διαδικασία, συλλέγεται και το προστατευτικό πλαστικό το οποίο στη συνέχεια χρησιμοποιείται για τη δημιουργία άλλων πλαστικών αντικειμένων. Ενα από τα πιο σύνηθες που κατασκευάζεται με το υλικό αυτό είναι... πάτοι για παντόφλες!
Στο εργοστάσιο, μόλις παραλαμβάνουν τις.... μπάλες από τα φωτάκια, τα τεμαχίζουν σε υπερβολικά μικρά κομμάτια και εν συνεχεία ξεκινά η διαδικασία διαχωρισμού των υλικών μέσω ενός ειδικού μηχανήματος. Ο χαλκός καταλήγει στη μία μεριά και στην άλλη τα υπόλοιπα υλικά, τα οποία ανακατεύονται με νερό και μετά από μια ειδική διαδικασία ανακύκλωσης μετατρέπονται σε ένα νέο υλικό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή άλλων πλαστικών αντικειμένων.
Δείτε το VIDEO...


theatlantic.com ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: