ΣΙΝΕ

Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Zαλγκίρις - Ολυμπιακός 63-77 (video)

Αν και δεν κατάφερε να ανατρέψει τη διαφορά του πρώτου αγώνα στο ΣΕΦ, ο Ολυμπιακός έφυγε νικητής από το Κάουνας, επικρατώντας της Ζαλγκίρις με 77-63. Η ελληνική ομάδα είχε ...
τον έλεγχο του αγώνα στη μεγαλύτερη του διάρκεια και παρά την πίεση των Λιθουανών στην τρίτη περίοδο, πήρε μία νίκη που αποδεικνύει τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης που κατέχει...
Με τον αέρα της πρόκρισης από χθες στο ΤΟΡ 16, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε πολύ καλά την αναμέτρηση και βρέθηκε να προηγείται στο πέμπτο λεπτό του αγώνα με 13-4, έχοντας πολύ καλή κυκλοφορία στην επίθεση και συγκέντρωση στην άμυνα. Η αντίδραση της Ζαλγκίρις δεν άργησε να έρθει, καθώς οι Λιθουανοί πίεσαν στην άμυνα και με αιχμή τον Καουκένας μείωσαν σε 16-13. Ο Ολυμπιακός, ωστόσο, συνέχισε να έχει την πρωτοπορία στο σκορ μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, το οποίο ολοκληρώθηκε με 21-18.
Η άμυνα του των πρωταθλητών Ευρώπης ήταν η απόλυτη πρωταγωνίστρια στο μεγαλύτερο μέρος της δεύτερης περιόδου. ΟιΠειραιώτες έπαιξαν εξαιρετική άμυνα, ενώ και στην επίθεση η καλή τους κυκλοφορία τους επέτρεψε να χτίσουν μία διαφορά 11 πόντων στο 16' (31-20), με δύο συνεχόμενα τρίποντα του Γκετσεβίτσιους. Στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου όμως, οΚαουκένας ανέλαβε ξανά δράση και βοήθησε τους Λιθουανούς να τρέξουν ένα σερί 7-0, διαμορφώνοντας το σκορ ημιχρόνου σε 31-27.
Η Ζαλγκίρις ανέβασε στροφές στις αρχές του δευτέρου μέρους, όμως ο Ολυμπιακός διατηρούσε το υπέρ του προβάδισμα. ΟιΛιθουανοί βασίστηκαν στη δημιουργία επιθέσεων στους Καουκένας και Τζάαμπερ και δικαιώθηκαν με αποτέλεσμα να ροκανιζουν σταδιακά τη διαφορά και να καταφέρουν να πάρουν προβάδισμα για πρώτη φορά ύστερα από τις αρχές του αγώνα με 50-48, ύστερα από τρίποντο του Πόποβιτς στο τελευταίο λεπτό της τρίτης περιόδου.
Το τρίποντου του Λο και το λέι απ του Περπέρογλου έφεραν ξανά το προβάδισμα και την ψυχολογία στον Ολυμπιακό με ένα γρήγορο 5-0 στις αρχές του τελευταίου δεκαλέπτου. Παρά την πίεση της Ζαλγκίρις οι "ερυθρόλευκοι" κατάφεραν να αναπτύξουν εκ νέου μία ασφαλής διαφορά, όταν πέντε λεπτά πριν το τέλος το τρίποντου του Παπανικολάου τους έβαλε εφτά πόντους μπροστά (63-56).
Οι Πειραιώτες έφτασαν στα επόμενα λεπτά τη διαφορά ξανά στους 10 (66-56 και 69-59 στο τελευταίο δίλεπτο), κλειδώνοντας ουσιαστικά τη νίκη. Οι Πειραιώτες στα τελευταία λεπτά κυνήγησαν το να ανατρέψουν τη διαφορά, όμως δεν τα κατάφεραν, κάτι που ωστόσο δεν τους πείραξε καθόλου, αφού έφυαν από το Κάουνας νικητές με 77-63.  
Τα δεκάλεπτα: 18-21, 27-31, 50-48, 63-77.
ΖΑΛΓΚΙΡΙΣ (Πλάθα): Ντάρντεν 7 (1), Τζάαμπερ 6 (2), Πόποβιτς 7 (1), Λαβρίνοβιτς Ντ. 4, Λιπκεβίτσιους, Γιανκούνας 11, Ντέλας, Κουζμίνσκας, Λαφαγιέτ 2, Καουκένας 17 (1), Φουτ 4, Λαβρίνοβιτς Κ. 5 (1).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Χάινς 3 (6ριμπ.), Λο 7 (2), Αντιτς 5 (1), Σπανούλης 16 (3), Περπέρογλου 6, Σλούκας, Μαυροειδής, Πάουελ 10, Γκετσεβίτσιους 6 (2), Πρίντεζης 5 (1), Παπανικολάου 13 (3), Μάντζαρης 6 (2).
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια: