ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΠΑΤΣΗΣ City Center Cinemas Kastoria Λεωφόρος Κύκνων, Καστοριά, Εμπορικό Κέντρο Ζέρβα CINE

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2012

Βασιλιάδες: Σκηνές από το αποψινό επεισόδιο Δείτε σκηνές από τους αποψινούς Βασιλιάδες:

Ο Πάτροκλος απειλεί την Τιτίκα ότι θα βγάλει το μυστικό της στη φόρα, προκειμένου να καλύψει το δικό του μυστικό. Ο Μάρκος ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα και φοβίζει τον Αιμίλιο ότι ξέρει για τα κόλπα του, μόνο που γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.
Αλέξης και Μηνάς δέχονται να αναμετρηθούν σε μια ίση (ας γελάσω) κόντρα! Ο Μάρκος ετοιμάζεται να καρφώσει τον Αιμίλιο στην Ευγενία, μόνο που άρχισε να το γιορτάζει από νωρίς με αποτέλεσμα να τον κάνει τσακωτό ο Αιμίλιος να φιλάει τη Χριστίνα. Ο Αλέξης μαθαίνει ότι στον αγώνα θα τρέξουν με τα δικά τους αμάξια και σκέφτεται να κάνει ένα "δωράκι" στον αντίπαλο... η ένταση χτυπάει κόκκινο στα δύο στρατόπεδα, τα μαχαιρώματα πάνε κι έρχονται και πλέον είναι όλοι βέβαιοι πως μόνο μία πλευρά θα μείνει όρθια... μένει μόνο ένα επεισόδιο για να το μάθουμε!

Asi: Τι θα δούμε σήμερα 7 Ιουνίου

Ο Ντεμίρ πλέον γνωρίζει την οικογένεια που οδήγησε τη μητέρα του στην αυτοκτονία όταν ήταν μικρός. Αυτό που δεν γνωρίζει όμως ακόμα, είναι ότι και η Άσι ανήκει στην ίδια οικογένεια.
Ο Ντεμίρ αποφασίζει να εγκατασταθεί στην Αντάκυα για να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο της μητέρας του. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του εκεί, έρχεται όλο και πιο κοντά με την Άσι. Η μέρα όμως που θα μάθει την πραγματική ταυτότητα της κοπέλας… πλησιάζει!Οδηγίες ΥΠΕΣ για την ψηφοφορία της 17ης Ιουνίου

Με ανακοίνωσή του, το Υπουργείο Εσωτερικών εφιστά την προσοχή σε όλους τους ψηφοφόρους, αλλά και σε όλους τους υποψηφίους των κομμάτων που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, ότι τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιήθηκαν στην πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου δεν ισχύουν για αυτές τις εκλογές και εφόσον χρησιμοποιηθούν θα προσμετρώνται ως άκυρα.
Αν και η οδηγία προς τα εκλογικά κέντρα ήταν να καταστραφεί το εκλογικό υλικό, μετά τη λήξη της διαδικασίας, εντούτοις, σημειώνεται, μπορεί να υπάρχουν ακόμα και σήμερα ψηφοδέλτια των προηγούμενων εκλογών.
Παράλληλα, τονίζεται ότι, εφόσον οι εκλογές της 17ης Ιουνίου γίνονται με τη διαδικασία της λίστας, δεν θα υπάρξει σταυροδοσία των υποψηφίων. Αν εκ παραδρομής ένα ψηφοδέλτιο έχει σταυρό, τότε υπολογίζεται υπέρ του κόμματος και όχι ως άκυρο, διευκρινίζει το Υπουργείο Εσωτερικών στην ανακοίνωσή του.Η Τουρκάλα αθλήτρια που νίκησε τον Εγκέλαδο!

Στα εννέα της βγήκε νικήτρια από τη μάχη με τον Εγκέλαδο στον μεγάλο σεισμό του 1999.
Για έναν ολόκληρο χρόνο ζούσε σε σκηνή με την οικογένειά της, ενώ στο πάθος της για την ενόργανη γυμναστική δεν μπήκε εμπόδιο ούτε το γεγονός ότι το αθλητικό κέντρο όπου γυμναζόταν, κατέρρευσε.
Εκανε προπόνηση σε εξωτερικό χώρο «νικώντας» τις αντίξοες συνθήκες. Τώρα η πρώτη αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής από την Τουρκία ετοιμάζεται να βγει νικήτρια και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
Η Γκοκσού Ουκτάς μάλιστα ήταν τόσο ενθουσιασμένη στην ιδέα που ήθελε να «χτυπήσει» στο μπράτσο της ένα τατουάζ με τους ολυμπιακούς δακτυλίους! Προς το παρόν όμως αρκείται να φοράει ένα ασημί κολιέ με το έμβλημα των Ολυμπιακών Αγώνων, το οποίο πιάνει κάθε τόσο, δείχνοντας ότι το θεωρεί γούρι.
Αν και η Τουρκία έχει παράδοση καλών επιδόσεων στους Ολυμπιακούς Αγώνες στην πάλη και στην άρση βαρών, είναι η πρώτη φορά που έχει συμμετοχή στην ενόργανη γυμναστική.
«Αυτό που πραγματικά χρειάζεται κανείς για να τα καταφέρει είναι η πίστη στον εαυτό του» δηλώνει η 22χρονη Ουκτάς, δίνοντας το στίγμα της εσωτερικής της δύναμης που, όχι μόνο της εξασφάλισε το εισιτήριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, αλλά και την επιβίωση στον καταστροφικό σεισμό στην Τουρκία το 1999.
«Ζούσαμε σε μια σκηνή για έναν χρόνο με τον μόνιμο φόβο των μετασεισμών. Παρ' όλα αυτά δεν σταμάτησα καθόλου τις προπονήσεις» θυμάται η ίδια.
Οταν μπήκε και πάλι σε κανονικό σπίτι που είχε τοίχους, ζωγράφισε με μολύβι και κρέμασε στο δωμάτιό της ένα πορτρέτο της ηρωίδας της Σβετλάνα Χορκίνα, της χρυσής Ολυμπιονίκη της Ρωσίας. Η Γκοκσού έχει ταλέντο και στην ζωγραφική, με αγαπημένο της θέμα -όπως είναι αναμενόμενο- τους αθλητές της γυμναστικής.
Οσο για τους στόχους της σχετικά τη συμμετοχή της στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στόχος ήταν να φθάσει εκεί. «Αν τα καταφέρουμε να φτάσει και στους τελικούς, θα είναι απίστευτο» δηλώνει ο προπονητής της Μεργκούλ Γκιουλέρ.


Espressonews.gr

Προσοχή! Νέες οδηγίες για την συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης 2012

Δύο εγκυκλίους με οδηγίες για τη συμπλήρωση των φορολογικών δηλώσεων, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Ειδικότερα, στις εγκυκλίους διευκρινίζονται ότι:
- Εξαιρούνται από την υποχρέωση υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος μέσω διαδικτύου, όσοι φορολογούμενοι απέκτησαν το 2011 εισοδήματα από συντάξεις, ανεξαρτήτως ποσού, εκτός και εάν απέκτησαν παράλληλα και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση (εμπορική ή γεωργική), από ελευθέριο επάγγελμα ή μετείχαν σε Ομόρρυθμες ή Ετερόρρυθμες Εταιρείες ή Κοινωνίες ή Κοινοπραξίες ή Αστικές Εταιρείες. Σε περίπτωση συζύγων, όταν ένας εκ των δύο είναι συνταξιούχος, η κοινή φορολογική τους δήλωση μπορεί να υποβληθεί σε έντυπη μορφή στην αρμόδια ΔΟΥ. Η μόνη περίπτωση κοινής δήλωσης συζύγων που υποχρεωτικά υποβάλλεται ηλεκτρονικά, είναι όταν ένας εκ των δύο απέκτησε το 2011 εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή από αγροτική εκμετάλλευση (αγρότης κανονικού καθεστώτος) ή από ελευθέριο επάγγελμα ή μετείχε σε Ο.Ε., Ε.Ε., κοινοπραξία, κοινωνία, αστική εταιρία.
- Οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται αθροιστικά, προκειμένου να απαλλαγεί ένας άνεργος από την επιβολή της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης, για το οικονομικό έτος 2012, είναι:
α) Να λαμβάνει επίδομα ανεργίας από τον ΟΑΕΔ, ή να είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο των ανέργων του ΟΑΕΔ για τουλάχιστον 12 συνεχόμενους μήνες, ούτως ώστε να χαρακτηρίζεται μακροχρόνια άνεργος. Οι προϋποθέσεις αυτές πρέπει να συντρέχουν στο πρόσωπο του ανέργου την 30η-4-2012.
β) Να μην έχει φέτος πραγματικά εισοδήματα άλλης πηγής, εκτός από μισθωτές υπηρεσίες, γεγονός που το δηλώνει υπεύθυνα ο φορολογούμενος, μαζί με την αίτηση απαλλαγής του από την εισφορά, που θα υποβάλλει στη ΔΟΥ (μετά τη λήψη του εκκαθαριστικού σημειώματος). Στην έννοια του πραγματικού εισοδήματος δεν περιλαμβάνεται το εισόδημα που προσδιορίζεται με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης και απόκτησης περιουσιακών στοιχείων.
- Οι μισθωτοί οι οποίοι δεν εισέπραξαν δεδουλευμένες αποδοχές του έτους 2011 λόγω αδυναμίας του εργοδότη τους, ακόμα και εάν έχει γίνει επίσχεση εργασίας ή πτώχευση και εφόσον η χορηγούμενη σε αυτούς ετήσια βεβαίωση αποδοχών της ίδιας χρήσης αναγράφει τις ανωτέρω ανείσπρακτες δεδουλευμένες αποδοχές σε διακεκριμένη σειρά, δεν θα αναγράψουν στη δήλωση φόρου εισοδήματος που θα υποβάλουν εφέτος τις μη εισπραχθείσες αυτές αποδοχές, καθώς ο χρόνος απόκτησης αυτών είναι ο χρόνος στον οποίο εισπράττονται.


Στην περίπτωση κατά την οποία έχει παρακρατηθεί (αποδοθεί) φόρος και επί των μη καταβληθέντων αποδοχών, τότε ο αναλογών και παρακρατηθείς φόρος που αντιστοιχεί στο σύνολο των αποδοχών της διαχειριστικής χρήσης του 2011 (εισπραχθείσες και ανείσπρακτες) θα πρέπει προηγουμένως να επιμεριστεί αναλόγως και να αναγραφεί αντίστοιχα στις δύο ξεχωριστές σειρές της χορηγηθείσας ετήσιας βεβαίωσης αποδοχών. Βάσει της βεβαίωσης αυτής ο εργαζόμενος θα δηλώσει στους αντίστοιχους κωδικούς μόνο τις εισπραχθείσες αποδοχές του 2011, καθώς και τον αναλογούντα και παρακρατηθέντα φόρο που αντιστοιχεί σε αυτές.


Zougla.gr

Μοιραίος Έρωτας: Τι θα δούμε σήμερα Πέμπτη!!! (video)

Θα την γλιτώσει ο Χαρούν;
Σήμερα στο Μοιραίος Έρωτας, ο πληρωμένος δολοφόνος αιφνιδιάζεται από την άφιξη των κοριτσιών και χάνει την πρώτη του ευκαιρία να πυροβολήσει τον Χαρούν.
Η Εντά φτάνει πρώτη στον Χαρούν και καταφέρνει να τον πείσει ότι η δύναμη της αγάπης τους θα τους βοηθήσει να αντιμετωπίσουν την καταιγίδα που θα προκαλέσει η σχέση τους στις οικογένειές τους.
Η Μελντά παρακολουθεί με δάκρυα την επανένωση του ζευγαριού και φεύγει μετανιωμένη για την Πόλη.
Ο δολοφόνος, όμως, δεν κάνει το ίδιο.
Εχει εντολές από τον Μπουράκ να μη φύγει αν δεν ολοκληρώσει το έργο του. Το κακό, στην κυριολεξία, παραμονεύει...
Δείτε σκηνές από το σημερινό επεισόδιο:...

Άκυρα τα ψηφοδέλτια της 6ης Μαΐου

Δεν θα ισχύουν στην εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου τα ψηφοδέλτια που χρησιμοποιήθηκαν στις τελευταίες εκλογές της 6ης Μαΐου και εφόσον χρησιμοποιηθούν θα προσμετρώνται ως άκυρα, σημειώνει το υπουργείο Εσωτερικών και εφιστά την προσοχή σε όλους τους ψηφοφόρους και τους υποψηφίους των κομμάτων, που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.
Επιπλέον, το υπουργείο Εσωτερικών σημειώνει ότι οι προσεχείς εκλογές γίνονται με τη διαδικασία της λίστας και ως εκ τούτου δεν θα υπάρξει σταυροδοσία των υποψηφίων. Προσθέτει, τέλος, ότι αν εκ παραδρομής ένα ψηφοδέλτιο έχει σταυρό, τότε υπολογίζεται υπέρ του κόμματος και όχι ως άκυρο.


Zougla.gr

Προσλήψεις στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο!!!

Πρόσληψη, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, συνολικά 56 ατόμων για την κάλυψη εποχικών ή παροδικών αναγκών του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.
ΔΕ ΗΜΕΡΗΣΙΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ
ΔΕ ΝΥΧΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
ΥΕ ΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ/ΣΤΡΙΕΣ
Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση με κωδικό ΕΝΤΥΠΟ ΑΣΕΠ ΣΟΧ.2 και να την υποβάλουν, είτε αυτοπροσώπως, είτε με άλλο εξουσιοδοτημένο από αυτούς πρόσωπο, εφόσον η εξουσιοδότηση φέρει την υπογραφή τους θεωρημένη από δημόσια αρχή, είτε ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή, στα γραφεία της υπηρεσίας στην ακόλουθη διεύθυνση: Τοσίτσα 1, Τ.Κ. 10682 - ΑΘΗΝΑ, απευθύνοντάς την στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο υπ' όψιν κας Νίκης Χριστοδουλίδου (τηλ. επικοινωνίας: 210- 8217724 ).


diorismos.gr

Το γύρο του κόσμου κάνουν τα χαστούκια στην Κανέλλη

To γύρο του κόσμου κάνουν οι εικόνες ντροπής. Εικόνες που δείχνουν τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη να πετάει νερό στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κα Δούρου και στη συνέχεια να χαστουκίζει και να ρίχνει μπουνιά στην βουλευτή του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη.
Η La Repubblica αναφέρει στην ιστοσελίδα της: Φιλοναζί έλληνας βουλευτής γρονθοκοπεί γυναίκα σε απευθείας τηλεοπτική μετάδοση
Το BBC πρώτα μετέδωσε έκτακτο δελτίο ενώ στην ιστοσελίδα του αναφέρει την πρωτοφανή επίθεση του Κασιδιάρη προς την Κανέλλη.
Η γαλλική LE FIGARO αναφέρει ότι εκλεγμένος βουλευτής νεοναζί επιτίθεται σε δύο γυναίκες και πρόσθεσε ότι πρόκειται για ομάδα πρώην παρανόμων που διεκδικεί με το 4% των πρώτων εκλογών να μπει για δεύτερη φορά στη Βουλή.
Το ABC NEWS αναφέρει ότι μέλη ακροδεξιού κόμματος χτύπησαν σε τηλεοπτική μετάδοση και ότι η Χρυσή Αυγή απορρίπτει τον τίτλο των νεοναζί που τους επιρρίπτουν.
Η Washington Post αναφέρει ότι μέλη του ακροδεξιού κόμματος της Χρυσής Αυγής επιτέθηκε κατά βουλευτών της αριστεράς κατά τη διάρκεια ζωντανής εκπομπής. Επίσης επισημαίνει ότι έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.
Το πρακτορείο ειδήσεων ΑSSOCIATED PRESS μετέδωσε ότι το ακροδεξιό κόμμα που πριν ένα μήνα μπήκε στη βουλή προκάλεσε πανδαιμόνιο επιτιθέμενος σε δύο μέλη αριστερών κομμάτων του κοινοβουλίου την ώρα τηλεοπτικής εκπομπής.
Και την Ηuffington Post απασχόλησε το θέμα η οποία ανέφερε τις νεοναζιστικές πεποιθήσεις του κόμματος που εκπροσωπεί ο Ηλίας Κασιδιάρης.

Δείτε τα videos και όλα τα σχετικά θέματα...
Τι συνέβη στο διαφημιστικό διάλειμμα μετά την επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη στην Λ. Κανέλλη (video)


VIDEO: Τι δήλωσε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους η Λιάνα Κανέλη για την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη

Από θαύμα σώθηκε ο Γιάννης Ραγκούσης

Παραλίγο τραγωδία για τον πρώην υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση, ο οποίος επέβαινε σε αυτοκίνητο μαζί με τον Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Δυτ. Ελλάδος Πελοποννήσου Ιονίων Νήσων Τάσο Αποστολόπουλο, και το οποίο λίγο έλειψε να συγκρουστεί με διερχόμενη αμαξοστοιχία.
Ολα συνέβησαν στις 10:00 προχθές το βράδυ στην φυλασσόμενη διάβαση της οδού Διγενή Ακρίτα στην Πάτρα. Οι δύο άνδρες είχαν ξεκινήσει από το ξενοδοχείο, όπου διέμενε ο πρώην υπουργός, και ακινητοποιήθηκε για 5 λεπτά στο ύψος της διάβασης του ΟΣΕ.
Οι μπάρες είχαν κατέβει, τρένο όμως δεν πέρασε. Οι μπάρες ανέβηκαν ξανά και το όχημα επιχείρησε να διασχίσει τις γραμμές, όμως νεαρός οδηγός δικύκλου άρχισε να φωνάζει πως ερχόταν αμαξοστοιχία.
Ευτυχώς ο οδηγός του υπηρεσιακού οχήματος αντελήφθη τι συνέβαινε, ακινητοποίησε αμέσως το αυτοκίνητο και οι τρεις επιβαίνοντας είδαν σε απόσταση αναπνοής μέσα σε κλάσματα δευτερολέπτου να περνά το τρένο από μπροστά τους. Η ανάσα τους κόπηκε προς στιγμής καθώς αν δεν υπήρχε ο οδηγός δικύκλου είναι βέβαιο πως θα είχαν παρασυρθεί από την αμαξοστοιχία.Η Αγνή Σμπόνια θα συναντηθεί σήμερα με τη Νεολαία της Πρέβεζας..

Η Υποψήφια Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Αγνή Σμπόνια, θα συναντηθεί σήμερα, Πέμπτη 7 Ιουνίου, με νέους στην Πρέβεζα.
Με ιδιαίτερα χαλαρή διάθεση, θα συνομιλήσει μαζί τους και θα ανταλλάξει απόψεις για τα προβλήματα που βιώνει καθημερινά η νέα γενιά.
Η Αγνή Σμπόνια, που ανήκει και η ίδια στην γενιά που δοκιμάζεται πιο πολύ στην σημερινή κοινωνία, μπορεί σίγουρα να καταλάβει και να αφουγκραστεί όλα αυτά που θέλει να πει η νεολαία μας, αλλά δυστυχώς βρίσκει πόρτες κλειστές ή ανθρώπους με παροπίδες... Έτσι λοιπόν, θα πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και θα μιλήσουν οι νέοι για τους νέους!!!Τι συνέβη στο διαφημιστικό διάλειμμα μετά την επίθεση του Ηλ. Κασιδιάρη στην Λ. Κανέλλη (video)

Όπως περιέγραψε και ο ίδιος ο Γιώργος Παπαδάκης αλλά και άλλοι αυτόπτες μάρτυρες, μετά το περιστατικό και κατά το διαφημιστικό διάλειμμα, οι τεχνικοί στο studio αλλά και ο κ. Δελλατόλας προσπάθησαν να συγκρατήσουν τον μαινόμενο υποψήφιο βουλευτή της Χρυσής Αυγής, μέχρι να έρθει η ασφάλεια, ο οποίος ήταν ακόμη σε έξαλλη κατάσταση.
Τελικά ο Ηλ. Κασιδιάρης διέφυγε από μια από τις εξόδους των studio Κάππα και όπως είναι γνωστό καταζητείται από τις αρχές μετά την αυτεπάγγελτη εισαγγελική παραγγελία της Ε. Ράικου για την σύλληψη του.
Δείτε το βίντεο από το δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Επίσκεψη του υπ. Βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Τ. Κοψαχείλη στο Επιμελητήριο Γρεβενών

Την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 ο υπ. Βουλευτής Γρεβενών της Ν.Δ. Τιμολέων Κοψαχείλης και ο πρώτος επιλαχών Βουλευτής Γρεβενών κ. Απόστολος Τσένης επισκέφτηκαν το Επιμελητήριο Γρεβενών. Συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο κ. Νίκο Ράμμο, τον Αντιπρόεδρο κ. Κων/νο Τσουκαλά και μέλη του Δ.Σ του Επιμελητηρίου Γρεβενών. Συζητήθηκαν, τα πολλά και σύνθετα, προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες της Περιφερειακής Ενότητας Γρεβενών. Ο Πρόεδρος και τα στελέχη του Επιμελητηρίου παρουσίασαν και ανέλυσαν τις βασικές προτάσεις του Επιμελητηρίου Γρεβενών σε θέματα όπως: το φορολογικό, ΦΠΑ, ασφαλιστικό, Τέλη Ακίνητης Περιουσίας κα.
Ο κ. Τιμολέων Κοψαχείλης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη εξασφάλισης ρευστότητας για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες και στην ανάγκη προσέλκυσης και στήριξης των επενδύσεων με την καταπολέμηση κάθε μορφής γραφειοκρατίας και απορρόφησης των ΕΣΠΑ.
Ο υπ. Βουλευτής Γρεβενών τόνισε ότι: «ως ελεύθερος επαγγελματίας αλλά και ως πρώην μέλους του Δ.Σ του επιμελητηρίου, γνωρίζω και κατανοώ απόλυτα τα προβλήματα και τις ανησυχίες των επιχειρηματιών, εμπόρων και επαγγελματιών των Γρεβενών. Εμείς γνωρίζουμε καλύτερα από τον καθένα ότι, η ανάπτυξη και οι θέσεις εργασίας θα προέλθουν μέσω της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και της υγιούς επιχειρηματικότητας γι’ αυτό θα πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε αγώνα, ώστε να μείνει η Ελλάδα προσδεμένη στο ευρωπαϊκό άρμα, ειδικά τώρα που η Ευρώπη αλλάζει». Ο κ. Κοψαχείλης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ για την υποδοχή και τους συνεχάρη για τις δράσεις και τις εμπεριστατωμένες προτάσεις τους και δεσμεύτηκε ότι: «και μετά τις εκλογές θα είμαι συνεχώς δίπλα στους επιχειρηματίες και σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες των Γρεβενών, προασπίζοντας με όλες μου τις δυνάμεις τα δίκαια αιτήματά τους».

VIDEO: Τι δήλωσε πριν από λίγο στους δημοσιογράφους η Λιάνα Κανέλη για την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη

Δείτε τι δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη μετά την επίθεση του Ηλία Κασιδιάρη...
Για τη βίαιη επίθεση που δέχτηκε στον τηλεοπτικό αέρα της πρωινής εκπομπής του ΑΝΤ1 από τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, μίλησε στις τηλεοπτικές κάμερες η Λιάνα Κανέλλη.
«Το πρόσωπο του φασισμού το έχω δει σε πολέμους» είπε η κ. Κανέλλη, που τόνισε ότι το ΚΚΕ είχε επανειλημμένως προτρέψει τους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή να διορρθώσουν την ψήφο τους.
«Όταν τρως από ένα κτήνος ένα χτύπημα, ας το πάρει ο καθένας για το δικό του μάγουλο» είπε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ που δεν σταμάτησε να τονίζει ότι το θέμα δεν είναι προσωπικό και η απάντηση θα δοθεί από το κόμμα.
Δείτε τι δήλωσε η Λιάνα Κανέλλη:...

Το ξύλο μεταξύ Κασιδιάρη και Κανέλλη στον αέρα! (videos)


Δείτε τις συγκλονιστικές σκηνές στον αέρα του Γιώργου Παπαδάκη…

Επισκέψεις του υπ. Βουλευτή Γρεβενών της Ν.Δ. Τιμολέοντα Κοψαχείλη

Ο υποψήφιος Βουλευτής Γρεβενών της ΝΔ Τιμολέων Κοψαχείλης, το απόγευμα του Σάββατο 2 Ιουνίου επισκέφτηκε τις Τοπικές Κοινότητες: Έξαρχου, Βάρης, Παλιουριάς, Ποντινής και Παλαιοχωρίου. Συναντήθηκε με κατοίκους των Τ. Κ., ανέλυσε τα βασικά σημεία του Προγράμματος της Ν.Δ. και τόνισε την επιτακτική ανάγκη να παραμείνει η Ελλάδα στη νομισματική ένωση, τώρα που η Ευρώπη αλλάζει και να βγούμε το ταχύτερο από την κρίση, με μέτρα ανακούφισης για τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, με την ανάκαμψη της οικονομίας και την εφαρμογή του προγράμματος και των προτάσεων της Ν.Δ. που έχουν στόχο την ανάπτυξη, γιατί μόνο μέσω αυτής μπορεί να καταπολεμηθεί πραγματικά η ανεργία.


Την Κυριακή 3 Ιουνίου, επισκέφτηκε το Σπήλαιο όπου εκκλησιάστηκε και παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις προς τιμήν του οπλαρχηγού και ήρωα Θεόδωρου Ζιάκα.
Στη συνέχεια επισκέφτηκε τις Τ.Κ Ζιάκα, Λάβδας και τις κατασκηνώσεις "Κουρούνας" στους Φιλιππαίους όπου πραγματοποιήθηκε η 31η Πανελλήνια Συγκέντρωση Μοτοσικλετιστών .
Το απόγευμα της ίδιας μέρας πραγματοποίησε επισκέψεις στις Τ.Κ Σμίξης και Σαμαρίνας.
Τη Δευτέρα 4 Ιουνίου επισκέφτηκε την Αβδέλα όπου εκκλησιάστηκε στο μοναστήρι της Αγίας Τριάδος και παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό του μοναστηρίου . Ακολούθησε επίσκεψη στις Τοπικές Κοινότητες Περιβολίου Δοτσικού , Μεσολουρίου , Πρόσβορου , Αλατόπετρας, Μαυρονόρους και Μαυραναίων.

Δείτε: Γυαλί σε πάχος χαρτιού (video)

Ένα είδος γυαλιού, πολύ λεπτό σαν φύλλο χαρτί το πάχος του οποίου μπορεί να μειωθεί έως τα 0,05 χιλιοστά και είναι πολύ εύκαμπτο έφτιαξαν επιστήμονες στη Νέα Υόρκη. Το «Willow Glass» μπορεί να αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη νέου τύπου οθονών έξυπνων κινητών τηλεφώνων και άλλων συσκευών, οι οποίες θα λυγίζουν
Το νέο γυαλί, το πρωτότυπο του οποίου μόλις παρουσιάστηκε σε έκθεση στη Βοστώνη, θα μπορεί να αξιοποιηθεί σε οθόνες που δεν είναι επίπεδες, σύμφωνα με την εταιρεία. Μέχρι όμως τέτοιες οθόνες να εμφανισθούν στην αγορά, το Willow Glass θα αξιοποιηθεί σε πιο συμβατικές οθόνες κινητών που γίνονται σταδιακά όλο και πιο λεπτές.Το γυαλί κατασκευάστηκε με την τεχνολογία «fusion» (σύντηξη) που έγκειται στο λιώσιμο στους 500 βαθμούς Κελσίου των συστατικών του γυαλιού, ώστε να παραχθεί ένα συνεχόμενο φύλλο υλικού.
Αυτό μπορεί να βγει σε ρολό από ένα μηχανισμό αντίστοιχο με αυτό στην παραγωγή χαρτιού, γεγονός που επιτρέπει την ευκολότερη και ταχύτερη μαζική παραγωγή του, αντίθετα με την παραγωγή ξεχωριστών φύλλων λεπτού γυαλιού που προορίζεται για τις τωρινές οθόνες.Δεν αποκλείεται στο μέλλον το «Willow Glass» να αντικαταστήσει πλήρως ένα άλλο είδος γυαλιού, που χρησιμοποιείται στις οθόνες των έξυπνων κινητών και στις ταμπλέτες, το Gorilla Glass.

Τι απάντησε ο Σαμαράς σε ερώτηση πολίτη, για το τι δουλειά έκανε πριν γίνει πολιτικός στα 26 του

Σε ερώτηση πολίτη σε διαδικτυακή εκπομπή για το τι έχει κάνει εκτός από πολιτικός στη ζωή του, ο Αντώνης Σαμαράς του απάντησε ότι πριν τα 26 που έγινε βουλευτής, είχε.. ανοίξει πιτσαρία στην Αμερική που όπως τόνισε χαρακτηριστικά “έσκισε”.
Ο Α. Σαμαράς ανέφερε επίσης ότι έχει εργαστεί σαν.... σύμβουλος οικονομικών στην Αλλατίνη και σ’ άλλες επιχειρήσεις για μικρό όμως χρονικό διάστημα.Εξασφαλισμένη από την απάτη των 3,5 εκατ. ευρώ η Συνεταιριστική Τράπεζα στην Κοζάνη!!!

Η Συνεταιριστική Τράπεζα Δυτική Μακεδονία έχει εξασφαλίσει το ποσό της απάτης που διέπραξε ένας επιχειρηματίας από την Κοζάνη, σε συνεργασία με τη σύζυγό του, που εργάζονταν στο υποκατάστημα της πόλης, καθώς προχωρά στην αξιοποίηση της περιουσίας τους. Αυτό επισήμανε μιλώντας σήμερα στην ΕΡΑ Κοζάνης ο πρόεδρος της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας, Παναγιώτης Αποστολίδης, ο οποίος ανέφερε ότι η συγκεκριμένη απάτη έγινε για ένα διάστημα περίπου οκτώ μηνών, πριν το ανακαλύψει ο ορκωτός λογιστής της Τράπεζας.


«Οι έλεγχοι γίνονται κάθε τρεις μήνες, αλλά η συγκεκριμένη απάτη ήταν δύσκολο να εντοπιστεί αμέσως», επισήμανε ο κ. Αποστολίδης, ο οποίος καθησύχασε τα μέλη της Συνεταιριστικής Τράπεζας, αφού όπως είπε η Τράπεζα δε θα ζημιωθεί απ’ αυτή την υπόθεση. Το θέμα αυτό ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά δημοσίευμα του zougla.gr, το οποίο ανέφερε ότι η σύζυγος του επιχειρηματία, που δήλωσε την παραίτησή της από υπάλληλος της Τράπεζας, διαχειριζόταν μέσω του συστήματος συμψηφισμού επιταγών και τις επιταγές του συζύγου της, οι οποίες δεν αποπληρώνονταν σχεδόν ποτέ με αποτέλεσμα η τράπεζα να υποστεί οικονομική ζημιά, περίπου της τάξης των 3,5 εκατομμυρίων ευρώ. Αιτία για να αποκαλυφθεί το γεγονός, σύμφωνα με το δημοσίευμα στάθηκε η παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία, μετά από ενδελεχή έλεγχο, διαπίστωσε τις διαδρομές των επιταγών.


ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την λεύκανση των δοντιών σας!!!

Πρόκειται για αισθητική τεχνική που βελτιώνει το χρώμα των δοντιών, πλησιάζοντας κατά το δυνατόν το φυσικό χρώμα που είχατε στην παιδική σας ηλικία. Σε συνεργασία πάντα με τον οδοντίατρό σας, επιλέγετε την απόχρωση του λευκού που επιθυμείτε και αναλόγως κάνετε το είδος της λεύκανσης που σας ταιριάζει.
Για να προχωρήσει κανείς σε λεύκανση, θα πρέπει να έχει αντιμετωπιστεί οποιοδήποτε πρόβλημα των ούλων και των δοντιών (π.χ. ουλίτιδα, περιοδοντίτιδα, σφραγίσματα). Στη συνέχεια, ο γιατρός ορίζει στον ασθενή ένα ραντεβού για καθαρισμό και παίρνει τα μέτρα των δοντιών του, ώστε να κατασκευάσει τους απαραίτητους εξατομικευμένους νάρθηκες.
Η λεύκανση στο ιατρείο γίνεται με λάμπες αλογόνου (ή LED) ή με KTP laser (πρόκειται για την πιο εξελιγμένη μέθοδο) και εφαρμόζεται στο ιατρείο σε μία συνεδρία που διαρκεί περίπου 40΄. Συστήνεται σε όσους θέλουν ένα γρήγορο και ασφαλές αποτέλεσμα. Υπάρχει και η επιλογή να γίνει στο σπίτι.
Σε αυτή την περίπτωση ο οδοντίατρος φτιάχνει τους εξατομικευμένους νάρθηκες, τους δίνει στον ασθενή μαζί με το λευκαντικό και ο ασθενής τους εφαρμόζει μόνος του στο σπίτι, συνήθως για μία εβδομάδα. Προτείνεται σε όσους δεν θέλουν να ανεβάσουν πολλούς βαθμούς την κλίμακα λευκότητας των δοντιών τους, ενώ συχνά επιλέγεται στη φάση της συντήρησης.
Τέλος υπάρχει το «Power bleaching» πρόκειται για συνδυασμό λεύκανσης με λέιζερ στο ιατρείο και λεύκανσης στο σπίτι. Αφού πραγματοποιηθεί το λέιζερ, ο ασθενής εφαρμόζει τους νάρθηκες στο σπίτι του για διάστημα μίας εβδομάδας. Συστήνεται σε όσους θέλουν να αποκτήσουν τα δόντια τους εκτυφλωτικό λευκό χρώμα.


Zougla.gr

To θανατηφόρο κορμί του πρώην πρωθυπουργού στη Βοιωτία (pics)

Τα πρώτα του μπάνια έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, ο οποίος πέρασε το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος στο σπίτι του καλού του φίλου και βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Κουτσούμπα στα "Άσπρα σπίτια" στη Βοιωτία, μαζί με τη σύζυγό του Νατάσα και τα δίδυμα.

Σήμερα το απόγευμα το τελευταίο αντίο στον Αθηνόδωρο Προύσαλη!

Στο κοιμητήριο Χολαργού θα τελεστεί σήμερα στις 18.30 το απόγευμα η πολιτική κηδεία του ηθοποιού Αθηνόδωρου Προύσαλη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή από ανακοπή καρδιάς σε ηλικία 86 ετών.
Γεννημένος στην Κωνσταντινούπολη το 1926, ο μεγάλος ερμηνευτής διακρίθηκε σε πολλούς ρόλους στο θέατρο και τον κινηματογράφο καθώς και μέσα από τηλεοπτικές σειρές.
Στις ταινίες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου ενσάρκωσε κυρίως τον τύπο του «μάγκα», δημιουργώντας μια χαρακτηριστική περσόνα, ενώ τα τελευταία χρόνια έπαιζε στην τηλεόραση τον αξιαγάπητο παππού.Νέο τροχαίο με αρκούδα στον κάθετο άξονα Σιάτιστας - Κρυσταλλοπηγής..

το 12ο σε 3 χρόνια (!)
Νέο τροχαίο ατύχημα με αρκούδα, το 12ο στο διάστημα 2009-12 σημειώθηκε χθες Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 το βράδυ στις 22:30 στον κάθετο άξονα Σιάτιστας-Κρυσταλλοπηγής, στο 5ο χιλιόμετρο, μετά τον κόμβο της Νεάπολης Κοζάνης.
Η αρκούδα, που είχε μπει στον κλάδο του αυτοκινητοδρόμου με κατεύθυνση την Καστοριά, συγκρούστηκε αρχικά με διερχόμενο φορτηγό, ενώ στη συνέχεια πέρασε το τσιμεντένιο διαχωριστικό διάζωμα και χτυπήθηκε και από δεύτερο αυτοκίνητο στον άλλο κλάδο. Στη συνέχεια διέφυγε τραυματισμένη υπερπηδώντας τον φράχτη, στο σημείο εισόδου της, ενώ ο οδηγός του ΙΧ αυτοκινήτου, σοκαρισμένος ειδοποίησε αμέσως την Τροχαία. Στο σημείο του ατυχήματος έφθασε η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της ΚΑΛΛΙΣΤΩΣ και μετά από αρκετές ώρες με τη βοήθεια εκπαιδευμένου σκύλου που διαθέτει, εντόπισε το τραυματισμένο ζώο, το οποίο όμως απομακρύνθηκε και έτσι η κτηνίατρος της Ομάδας, δεν κατάφερε τελικά να το αναισθητοποιήσει προκειμένου να προχωρήσει σε διάγνωση και ενδεχόμενη περίθαλψή του.
Η περιβαλλοντική οργάνωση Καλλιστώ επισημαίνει ότι μέχρι η Εγνατία Οδός Α.Ε, να τοποθετήσει την κατάλληλη περίφραξη, παραμένει πολύ μεγάλος ο κίνδυνος πρόκλησης και νέων τροχαίων ατυχημάτων. Έτσι προτείνει για την άμεση αντιμετώπιση του προβλήματος την εντατικοποίηση της διανομής του ειδικού φυλλαδίου της Εγνατία Οδός Α.Ε στους δύο σταθμούς διοδίων, την τοποθέτηση προσωρινών προειδοποιητικών πινακίδων και πινακίδων μείωσης του ορίου ταχύτητας, αλλά και την εντατικοποίηση των ελέγχων για υπέρβαση του ορίου ταχύτητας.


ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

Το νέο σποτ της Χρυσής Αυγής με ένα παιδάκι που φορά μπλούζα "Ελλάς" (VIDEO)

Νέο προεκλογικό σποτ και για την Χρυσή Αυγή. 
Πρωταγωνιστές είναι μια νεαρή-ξανθιά- κοπέλα και ένα μικρό παιδάκι το οποίο φορώντας μπλούζα που γράφει "Ελλάς" παίζει ανέμελα στην φύση.
Στο τέλος του βίντεο προστίθεται μια πιο συνηθισμένη...χρυσαυγίτικη εικόνα, καθώς απεθύνει μήνυμα ο Η. Κασιδιάρης...

Ποια προετοιμασία χρειάζονται τα ΙΧ για το καλοκαίρι;

Ξεκινώντας τα πλάνα για ένα ακόμα καλοκαίρι στους δρόμους, καλό θα ήταν να δώσετε την ανάλογη φροντίδα στο αυτοκίνητο σας, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις απαιτητικές συνθήκες του καλοκαιριού. Όπως γράφει το gocar.gr ελαστικά, σύστημα ψύξης και κλιματισμός φιγουράρουν στις πρώτες θέσεις των προτεραιοτήτων για ένα ξένοιαστο καλοκαίρι πίσω από το τιμόνι. Παράλληλα μην ξεχνάτε την απαραίτητη ηλιοπροστασία (ή κουκούλα) για το αυτοκίνητο σας, όταν δεν μπορείτε να βρείτε κάποιο σκιερό μέρος για στάθμευση.


Κλιματισμός
Αν νιώθετε ότι το κλιματιστικό του αυτοκινήτου σας δεν αποδίδει όσο παλαιότερα, μπορεί απλά να χρειάζεται συντήρηση. Γενικότερα μια φορά το χρόνο, συνήθως στις αρχές του καλοκαιριού, όπου αναμένεται να γίνει πιο έντονη χρήση, είναι καλό να συντηρείτε το σύστημα κλιματισμού. Συμπλήρωση στον φρέον είναι η πιο συνηθισμένη εργασία στα περισσότερα αυτοκίνητα. Αν μάλιστα το κλιματιστικό δεν έχει χρησιμοποιηθεί για μεγάλο διάστημα (π.χ την περίοδο του χειμώνα), τότε ξεραίνονται τα λάστιχα που στεγανοποιούν το κύκλωμα, με αποτέλεσμα οι απώλειες στο φρέον να είναι ακόμα μεγαλύτερες. Επιπλέον ο συμπιεστής του κλιματισμού χρειάζεται λίπανση και πρέπει να συντηρείται ώστε να μην δυσλειτουργεί και να μην χρειαστεί πρόωρη αντικατάσταση (με υψηλό κόστος).
Με την πάροδο του χρόνου και τη σποραδική χρήση του κλιματισμού ευνοείται η ανάπτυξη βακτηρίων, μικρο-οργανισμών, μούχλας και μύκητες. Τα φαινόμενα αυτά αναπτύσσονται τόσο στις σωληνώσεις του κλιματισμού όσο και στα φίλτρα και προκαλούν δυσάρεστες οσμές. Ταυτόχρονα, ως στοιχεία μόλυνσης, μπορούν να προκαλέσουν πονοκεφάλους ή ακόμα και προβλήματα στο αναπνευστικό σύστημα των επιβατών. Εάν το πρόβλημα αυτό έχει ήδη εμφανιστεί, συνιστάται η χρήση απολυμαντικού (από εξειδικευμένο συνεργείο) και η αντικατάσταση των φίλτρων.


Σύστημα Ψύξης
Οι απαιτητικές συνθήκες του καλοκαιριού, με τον ζεστό αέρα και τις υψηλές θερμοκρασίες, αποτελούν σκληρή δοκιμασία για το κύκλωμα ψύξης του αυτοκινήτου σας. Η χρήση ενός καλού αντιψυκτικού και η έγκαιρη αντικατάσταση του είναι βασικό στοιχείο για την προστασία των σωληνώσεων και την λειτουργία του ψυγείου του αυτοκινήτου. Πολλές φορές προσθέτουμε νερό στο κύκλωμα ψύξης, λύση η οποία θα πρέπει να είναι προσωρινή.


Ελαστικά
Λογικό είναι αν χρησιμοποιείται χειμερινά ελαστικά, να τα αλλάξετε με καλοκαιρινά. Ο συστηματικός έλεγχος των πιέσεων των ελαστικών είναι απαραίτητος, αφού η αύξηση της θερμοκρασίας μπορεί να επηρεάσει τον αέρα κάθε ελαστικού (μην ξεχνάτε την πίεση της ρεζέρβας).


Συντήρηση – Προετοιμασία
Αν φτάνετε κοντά στα χιλιόμετρα για την προγραμματισμένη συντήρηση του αυτοκινήτου σας και σκοπεύετε να ταξιδέψετε, καλό θα ήταν να είστε έτοιμοι για τις απαιτήσεις του καλοκαιριού. Η εύρυθμη λειτουργία του αυτοκινήτου σας, συμβάλλει ιδιαίτερα σε μια ξένοιαστη περίοδο διακοπών. Αλλαγή υαλοκαθαριστήρων για μια πιθανή καλοκαιρινή μπόρα και σωστή προετοιμασία του φαρμακείου του αυτοκινήτου, είναι μερικές ενέργειες που μπορεί να σας απομακρύνουν από δυσάρεστες καταστάσεις ταξιδεύοντας για τις διακοπές σας.


Απομάκρυνση αλάτων
Αν οι φετινές διακοπές σας βρουν αγκαλιά με τη θάλασσα προσεγγίζοντας την παραλία με το αυτοκίνητο σας, σοφό θα ήταν να ξεπλένεται τακτικά το κάτω μέρος και τους τροχούς του αυτοκινήτου σας. Το αλάτι μπορεί να διαβρώσει πολλά μέρη του αμαξώματος, καθώς και τα μέρη του συστήματος πέδησης. Ένα καλό πλύσιμο (και στο πάτωμα) και κέρωμα είναι μια καλή λύση για το τέλος των καλοκαιρινών σας διακοπών.


vivanews.gr

Απίστευτο-Νεκρό αγοράκι σηκώθηκε, ζήτησε νερό και…ξαναπέθανε!

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στη Βραζιλία.
Συγκεκριμένα, ο μόλις 2 ετών Κέβιν Σάντος άφησε την τελευταία του πνοή το απόγευμα της Παρασκευής από καρδιακή και αναπνευστική ανεπάρκεια σε νοσοκομείο της Βραζιλίας.
Ωστόσο, μία ώρα πριν την ταφή, ο μικρός σηκώθηκε και είπε στον πατέρα του: «Μπαμπά, μπορώ να έχω λίγο νερό»;
Αμέσως μετά ο μικρός Κέβιν ξάπλωσε πάλι στο φέρετρο και έφυγε από την ζωή.
Ο πατέρας του παιδιού θεωρεί ότι το παιδί του πέθανε από λάθος των γιατρών και κατέθεσε μήνυση κατά του νοσοκομείου.Μάθετε με ποιο κόμμα συμφωνείτε με τον ανανεωμένο ηλεκτρονικό σύμβουλο ψήφου «Choose4Greece»

Είστε βέβαιοι ότι το κόμμα που έχετε επιλέξει εκφράζει πράγματι τις απόψεις σας; Εάν δεν νιώθετε απόλυτη σιγουριά τεστ τότε δεν έχετε παρά να υποβάλετε τον εαυτό σας σε τεστ χρησιμοποιώντας τον ηλεκτρονικό Σύμβουλο Ψήφου «Choose4Greece».
Πρόκειται για την διαδραστική, ψυχαγωγική και ενημερωτική εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στους χρήστες απαντώντας σε 30 ερωτήσεις να ανακαλύψουν το βαθμό εγγύτητας των πολιτικών τους θέσεων με τις θέσεις των κομμάτων και την οποία 100.000 χρήστες χρησιμοποίησαν στις εκλογές του Μαΐου (και μέσω του eklogika.gr) Πατήστε εδώ
Από την Τρίτη 5 Ιουνίου η κάνει πρεμιέρα η choose4greece έκανε νέα πρεμιέρα ανανεωμένη και προσαρμοσμένη στα δεδομένα των εκλογών της 17ης Ιουνίου. Σε μια εξαιρετικά κρίσιμη εκλογική διαδικασία, οι πολίτες έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το βαθμό εγγύτητας των πολιτικών τους θέσεων με τις θέσεις των κομμάτων.
Ακολουθώντας τις πολιτικές εξελίξεις, αλλά και τα σχόλια των χρηστών, μέσα από μια ιδιαίτερα εποικοδομητική διαδικασία αλληλεπίδρασης που ενισχύθηκε μέσα από το ιστολόγιο της εφαρμογής, η ερευνητική ομάδα της πλατφόρμας choose4greece προχώρησε σε μια σειρά ανανεώσεων και αλλαγών.


Οκτώ νέες ερωτήσεις προστέθηκαν και άλλες οκτώ τροποποιήθηκαν...
Ανανεώθηκε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων...
Προστέθηκε καινούρια λειτουργία: Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν το ποσοστό συνάφειας των θέσεων τους όχι μόνο με τα κόμματα αλλά και με τους ψηφοφόρους των κομμάτων που είναι χρήστες του choose4greece!
Ειδικότερα, οι απαντήσεις ενός χρήστη συγκρίνονται με τις απαντήσεις όλων των υπολοίπων χρηστών κι έτσι εμφανίζεται ποιοι είναι εκείνοι οι χρήστες που έχουν κοινέςαπαντήσεις και τι ψηφίζουν.
Ενσωματώθηκε ανοιχτή ερώτηση στην οποία οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να εισάγουν ελευθέρα τα σχόλιά τους.
Συμπεριλαμβάνονται νέα κόμματα.
"Η κρισιμότητα της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης σε συνδυασμό με την παρουσία νέων πολιτικών φορέων – κομμάτων -, μας λέει η ερευνήτρια του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Λία Σπυρίδου, καθιστούν απαραίτητη τη σφαιρική και ξεκάθαρη πληροφόρηση γύρω από τις θέσεις των κομμάτων για τα σημαντικά οικονομικά και κοινωνικο-πολιτικά ζητήματα της Ελλάδας. Το «Choose4Greece», παρέχει αυτή τη δυνατότητα μέσα από μια διαδραστική λειτουργία ώστε θα είναι σε θέση οι πολίτες να ενημερωθούν συνοπτικά για τις θέσεις των κομμάτων σε μία σειρά από σημαντικά πολιτικά θέματα".
Το «Choose4Greece» είναι αποτέλεσμα μιας ομάδας ερευνητών από τα πανεπιστημιακά ιδρύματα: α) e-Democracy Centre, Center for Democracy Aarau, University of Zurich, β) Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου, Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου, γ) Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, δ) Department of Public Administration, University of Twente, ε) Nuffield College, University of Oxford και στ) Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.
Χρησιμοποιώντας το «Choose4Greece», οι χρήστες (ή ψηφοφόροι) βρίσκουν 30 προτάσεις που σχετίζονται με διάφορα θέματα πολιτικής επικαιρότητας, οργανωμένα σε θεματικές κατηγορίες (π.χ οικονομία, κοινωνία, Ευρώπη κτλ.). Για κάθε μία από αυτές τις προτάσεις υπάρχει μια κλίμακα στην οποία μπορούν να εκφράσουν τον βαθμό συμφωνίας ή διαφωνίας τους. Εφόσον συμπληρώσουν το σχετικό ερωτηματολόγιο, το πρόγραμμα παρουσιάζει το βαθμό συνάφειας του χρήστη με κάθε ένα από τα κόμματα.
Τα αποτελέσματα εμφανίζονται σε τρία γραφήματα, που αναπαριστούν πόσο κοντά βρίσκονται οι απόψεις των χρηστών με αυτές των κομμάτων σε μία σειρά από θέματα όπως η εγκληματικότητα, το περιβάλλον, η παιδεία, η οικονομία, οι εξωτερικές σχέσεις, κ.α.
Ένα άλλο γράφημα εντοπίζει αν ένας χρήστης έχει υψηλότερη συνάφεια με την «αριστερά» ή τη «δεξιά», ανάλογα με τις απαντήσεις του για τα θέματα της οικονομίας και των κοινωνικών αξιών.
Η κωδικοποίηση των θέσεων των κομμάτων βασίζεται στην αξιολόγηση των θέσεων από ειδικούς επιστήμονες (expert survey) σε συνδυασμό με τις απαντήσεις που έδωσαν τα ίδια τα κόμματα.
Πρόσθετες εφαρμογές στην κυρίως πλατφόρμα επιτρέπουν στους χρήστες να δημιουργήσουν ένα εξατομικευμένο προφίλ των αποτελεσμάτων τους και να τα συγκρίνουν με τους φίλους τους, καθώς επίσης να ανεβάσουν τα αποτελέσματα στο facebook και το twitter και να κάνουν τα δικά τους σχόλια.
Για να χρησιμοποιήσετε την εφαρμογή «Choose4Greece» πατήστε εδώ.


eklogika.gr

Σκάνδαλο 3,5 εκατ. ευρώ στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δ. Μακεδ. με επιχειρηματία!!!

Σε ιδιωτική επιχείρηση είχε μετατρέψει ένας επιχειρηματίας, σε συνεργασία με τη σύζυγό του, το υποκατάστημα της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δυτικής Μακεδονίας στη Κοζάνη, καταφέρνοντας να αποκομίσει παράνομα πάνω από τρία εκατομμύρια ευρώ.
«Ενορχηστρωτής» της δυσώδους υπόθεσης που αποκαλύπτει η zougla.gr, φέρεται σύμφωνα με το δημοσίευμα η ΣΥΖΥΓΟΣ του επιχειρηματία, η οποία ήταν υπάλληλος της τράπεζας και διαχειριζόταν μέσω του συστήματος συμψηφισμού επιταγών -μεταξύ άλλων- και τις επιταγές του συζύγου της, οι οποίες δεν αποπληρώνονταν σχεδόν ποτέ με αποτέλεσμα η τράπεζα να υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά.
Αιτία για να αποκαλυφθεί η «κομπίνα» στάθηκε η παρέμβαση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία, μετά από ενδελεχή έλεγχο, διαπίστωσε τις «υπόγειες» διαδρομές των επιταγών, κάνοντας μάλιστα λόγο για συγκάλυψη από μεριάς της τράπεζας.
Το σύστημα συμψηφισμού

Τέλος Ιουνίου οι βαθμοί των Πανελλαδικών

Στο τελευταίο πενθήμερο Ιουνίου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογίες των υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλήνιες, ενώ στο τέλος Αυγούστου θα ανακοινωθούν οι βαθμολογικές βάσεις και τα ονόματα των επιτυχόντων, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Φρόσω Κιάου.
Υπενθυμίζεται ότι από τις 18 Ιουνίου έως τις 5 Ιουλίου 2012 οι υποψήφιοι για την επιλογή στις Σχολές και τα Τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης θα πρέπει να υποβάλουν τα μηχανογραφικά δελτία συμμετοχής, με ηλεκτρονικό τρόπο.
Παράλληλα, από σήμερα και μέχρι 22 Ιουνίου θα πρέπει να προσέλθουν στα λύκεια οι υποψήφιοι για να πάρουν τον κωδικό ασφαλείας (password) , για τα μηχανογραφικά τους δελτία, όπως επίσης και τα παιδιά πολυτέκνων, τριτέκνων κλπ. που δεν τα προμηθεύτηκαν τον Μάιο.
Η υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και στο θέμα με την αναστάτωση που προκλήθηκε με την ερώτηση Γ4 στο μάθημα της Φυσικής κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Απέδωσε συγκεκριμένα το θόρυβο σε "μιντιακό πανικό και πολιτικές σκοπιμότητες". Επισήμανε ακόμη ότι η Εξεταστική Επιτροπή ενήργησε υπό το κράτος πίεσης και οδηγήθηκε στην πρώτη οδηγία της ακύρωσης του ερωτήματος μετά την ανακοίνωση της Ένωσης Φυσικών, που δεν ήταν σωστή, όπως τόνισε χαρακτηριστικά.
Τα μηνύματα που ελήφθησαν μετά από τα βαθμολογικά κέντρα, συνέχισε, οδήγησαν στη δεύτερη οδηγία που έπαιρνε πίσω την πρώτη η οποία μιλούσε για κατάργηση του ερωτήματος.
Η υπουργός Παιδείας εμφανίσθηκε ενοχλημένη για δημοσιεύματα που την χαρακτήριζαν "άπειρη" και επανέλαβε ότι ο χαρακτηρισμός της αποδόθηκε λόγω της εξέλιξης του θέματος της Φυσικής που πυροδότησε πολιτικές σκοπιμότητες και παρεμβάσεις.
Κληθείσα να σχολιάσει δημοσιεύματα περί μεγάλης αποτυχίας των υποψηφίων στη Φυσική φέτος, η υπουργός τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια υπάρχει ένα ποσοστό αποτυχίας στις πανελλαδικές εξετάσεις και στα μαθήματα Φυσικής και Μαθηματικών, που κυμαίνεται μεταξύ 70 και 80%.
Υποστήριξε επίσης ότι ο απολογισμός των πανελλαδικών εξετάσεων είναι θετικός, παρά το γεγονός ότι διεξήχθησαν σε προεκλογική περίοδο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ youtubeImage and video hosting by TinyPic