ΤΖΟΡΝΤΑΝ ΠΑΤΣΗΣ City Center Cinemas Kastoria Λεωφόρος Κύκνων, Καστοριά, Εμπορικό Κέντρο Ζέρβα CINE

Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2012

556 θέσεις εργασίας μέσω ΤΟΠΣΑ στη Δυτική Μακεδονία!

556 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα τοπικά σχέδια για την απασχόληση (ΤΟΠΣΑ),σε επίπεδο περιφέρειας. Στη διάρκεια συνάντησης που είχε χθες το πρωί ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής, στην έδρα της περιφέρειας, στο κτίριο της ΖΕΠ στην Κοζάνη, παρέδωσε τα έγγραφα στους επικεφαλής των συμπράξεων που καλούνται να υλοποιήσουν το πρόγραμμα. Στόχος είναι οι επωφελούμενοι άνεργοι να μπορέσουν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις οι οποίες θα αξιοποιούν τα χαρακτηριστικά της κάθε περιοχής, να αποκτήσουν τις προϋποθέσεις για να χρηματοδοτηθούν από άλλα επενδυτικά προγράμματα και να αποκτήσουν δεξιότητες και εξειδικευμένες γνώσεις.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΟΚ: Ιερέας βάζει παιδιά να γλύψουν σαντιγί από το γόνατό του!

Σάλο έχουν προκαλέσει φωτογραφίες που έχουν κυκλοφορήσει στο Διαδίκτυο και απεικονίζουν 13χρονους μαθητές και μαθήτριες του σχολείου Salesians High School στην Πολωνία να γονατίζουν για να γλείψουν σαντιγί από τα γόνατα του ιερέα και διευθυντή του εκπαιδευτικού ιδρύματος.
Ο πατέρας Μαρσιν Κοζίρα, ισχυρίστηκε ότι πρόκειται για τελετή μύησης και ότι εδώ και πολλά χρόνια γίνεται στο συγκεκριμένο σχολείο, προσπαθώντας να υπερασπιστεί το τουλάχιστον περίεργο τρόπο διαπαιδαγώγησης που ακολουθεί. Μάλιστα οι φωτογραφίες που δείχνουν τα παιδιά να πλησιάζουν τον καθισμένο σε πολυθρόνα και κρατώντας ένα μπαστούνι στα χέρια του παπα, αναρτήθηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα του σχολείου όμως αποσύρθηκαν μόλις η είδηση κυκλοφόρησε.

Η κλήρωση του Τζόκερ 20/9/2012

ΤΖΑΚ-ΠΟΤ σημειώθηκε στην κλήρωση της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου 2012 στο ΤΖΟΚΕΡ. 
Οι τυχεροί αριθμοί του ΤΖΟΚΕΡ είναι:

VIDEO: Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ επιστολή μαθήτριας στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας!

Μια μαθήτρια, η Χριστίνα Κανέλλη, συγκίνησε το πανελλήνιο με την συγκλονιστική επιστολή που έστειλε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια. 
Μέσα στην επιστολή, η μαθήτρια της δευτέρας γυμνασίου, εξιστορεί όλα τα προβλήματα που έχει το νησί της, το Αγαθονήσι, και κανείς δεν κάνει τίποτα γι΄αυτά! 
Το πιο σημαντικό για την Χριστίνα, είναι ότι θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει το νησί, αφού το σχολείο της δεν έχει καθηγητές. 
Δείτε το βίντεο, αφού η μαθήτρια Χριστίνα Κανέλλη ήταν καλεσμένη σήμερα το πρωί στο «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1»

VIDEO: 1 Coca Cola, 8 Mentos και 1 προφυλακτικό. Τι θα συμβεί;

Για το φαινόμενο Coca Cola & Mentos έχουμε μιλήσει στο παρελθόν και όλοι λίγο πολύ γνωρίζουν τις συνέπειες που έχει η επαφή των δύο. 
Τι συμβαίνει όμως όταν στο… κόλπο, μπει και ένα προφυλακτικό;

Νέο χαράτσι 150 ευρώ σε ιδιοκτήτες ακινήτων και ελεύθερους επαγγελματίες!!!

Δεν έχουν τέλος οι απαιτήσεις της Τρόικα για τα μέτρα που πρέπει να πάρει η κυβέρνηση. Ο υπουργός Οικονομικών, πρότεινε να επιβληθεί κεφαλικός φόρος 150 ευρώ άπαξ σε όσους είναι ιδιοκτήτες ακινήτων και τα νοικιάζουν, σε όσους είναι ελεύθεροι επαγγελματίες και σε όσους έχουν ατομικές επιχειρήσεις. 
 Πηγές του υπουργείου Οικονομικών επιβεβαιώνουν τις προτάσεις της τρόικας, που ανέφερε και ο κ. Ευ. Βενιζέλος στους δημοσιογράφους κατά την ενημέρωση που τους έκανε μετά τη σύσκεψη των τριών αρχηγών, για επιβολή φόρου ύψους 150 ευρώ στους εκμισθωτές ακινήτων, στις ατομικές επιχειρήσεις, στους ελεύθερους επαγγελματίες και σε όσους έχουν αγροτικό εισόδημα αλλά δεν είναι κατ' επάγγελμα αγρότες. 

Λουκέτο σε 49 εφορίες έβαλε ο Στουρνάρας - Ποιές είναι

Την αναστολή της λειτουργίας 49 ΔΟΥ από την 1η Οκτωβρίου του 2012, αποφάσισε ο Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην απόφαση:
1. α) Αναστέλλουμε, από την 1η Οκτωβρίου 2012, τη λειτουργία των Δ.Ο.Υ. της στήλης Β’ του Πίνακα 1 και μεταφέρουμε την καθ’ ύλην και κατά τόπον αρμοδιότητά τους, στις Δ.Ο.Υ. της στήλης Γ’ αυτού, ως εξής:

Πολλά γυμνά... νεαρά κορίτσια!!! (ανέκδοτο)

Ένας αγρότης είχε ένα πολύ μεγάλο αγρόκτημα με μια ωραία λίμνη στο πίσω μέρος του. 
Μια μοναχική βραδιά αποφάσισε να πάει μια βόλτα μέχρι την λίμνη. 
Καθώς πλησίαζε, κάνοντας το τρίτο τσιγάρο, άκουσε φωνές και γέλια. 
Όταν έφτασε είδε πολλά γυμνά νεαρά κορίτσια να παίζουν μέσα στα νερά. 
Μόλις όμως κατάλαβαν την παρουσία του, πήγαν στα βαθιά για να μην φαίνονται. 
Ένα από τα κορίτσια του φώναξε:

Δείτε:Kέρδισε 500ευρώ με λάθος απάντηση!!! (Video)

Η λέξη ήταν Θ-Ρ-Ο-Π-Α-Π-Α-Υ… 
Δείτε τι είπε! Σε ένα από τα τηλεπαιχνίδια για τα οποία όλοι οι σταθμοί που τα προβάλλουν πληρώνουν πρόστιμο… 
Καμία φορά μπορεί και να κερδίσεις ακόμα και αν πεις, λάθος λέξη. 
Στην εκπομπή του Φώτης και της Μαρίας είδαμε ένα τέτοιο περιστατικό. 
Τα γράμματα που υπήρχαν ήταν Θ-Ρ-Ο-Π-Α-Π-Α-Υ. 
Ο τηλεθεατής είπε παράθυρο και κέρδισε 500ευρώ. Στο βίντεο θα δείτε και το πόσο αυθεντικά είναι…. Ο παρουσιαστής ζητάει από τους τηλεθεατές να του πουν, ποιανού το μαντήλι είναι λερωμένο σύμφωνα με το παραδοσιακό τραγούδι, για να βοηθήσει λέει πως είναι το μικρό όνομα του Μπέζου και η τηλεθεάτρια απαντάει… Μάρω! 
Δείτε το βίντεο...

Πρωτιά της ΑνΓρε στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα Τοπ.ΣΑ.

Από τις 556 θέσεις εργασίας που θα δημιουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα τα Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση (Τοπ.Σ.Α.) στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι 120 θα δημιουργηθούν στην Περιφέρεια Γρεβενών με συντονιστή Εταίρο την Αναπτυξιακή Γρεβενών. Η πρόταση που κατέθεσε η Α.Σ. «ΔΙΑΔΡΟΜΗ» «ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΔΡΟΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΑ ΓΡΕΒΕΝΑ» θα χρηματοδοτηθεί με το ποσό των 400.000,00€ και αφορά τους Τομείς Παρέμβασης:1).Καινοτόμα επιχειρηματικότητα και κοινωνική οικονομία, 2).Τομείς Τουρισμού, αγροτικά προϊόντα, κοινωνικές επιχειρήσεις, ενώ αξιολογήθηκε με βαθμό 35,50 φέρνοντας την Αν Γρε, η οποία είναι συντονιστής, πρώτη σε επίπεδο Δυτικής Μακεδονίας.

VIDEO: «ΥΠΟΚΛΙΘΗΚΕ» ΣΤΗΝ ΓΚΟΛΑΡΑ ΤΟΥ ΟΣΚΑΡ Ο ΜΠΟΥΦΟΝ!

Όταν ένας κορυφαίος τερματοφύλακας αναγνωρίζει την σπουδαιότητα του γκολ που δέχτηκε, τότε το επίτευγμα του σκόρερ αποκτάει ακόμα μεγαλύτερη αξία! Αυτό ακριβώς έκανε ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν, ο οποίος μετά τη λήξη του αγώνα της Τσέλσι με την Γιουβέντους έδωσε συγχαρητήρια στον Όσκαρ για το καταπληκτικό γκολ που σημείωσε τονίζοντας ότι είναι ωραίο το γεγονός ότι ήταν κι αυτός μέρος αυτής της εντυπωσιακής φάσης. «Δεν θα πω ότι είναι ωραίο να δέχεσαι γκολ. Όμως είναι ωραίο να είσαι μέρος της φάσης στην οποία έχει σημειωθεί ένα τόσο σπουδαίο τέρμα. Συγχαρητήρια στον σκόρερ», δήλωσε ο Μπουφόν. 
 Δείτε το VIDEO...

Ποιά διάσημη τραγουδίστρια έχει ψωρίαση; (pics)

Θα περιμένατε πως οι διάσημοι δεν έχουν τέτοια προβλήματα!!!
Όπως είπε πηγή του περιοδικού «National Enquirer», η Britney αντιμετωπίζει καιρό αυτό το δερματικό πρόβλημα το οποίο εντείνεται όταν βρίσκεται υπό πίεση. 
Ο λόγος για την...

Μοιραίος έρωτας: Τι θα δούμε σήμερα Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου (video)

Η φωτογραφία που απεικονίζει την Ετζέ και τον Χαρούν να φιλιούνται προκαλεί σοκ και θυμό στην Εντά. 
Η Γιαγμούρ, άθελά της, συμβάλλει στο να τα ξαναβρούν οι γονείς της... προς το παρόν! 
Γιατί η Εντά δεν μπορεί να βγάλει από το μυαλό της τη φωτογραφία... 
Ο Μπατού συνεχίζει τον ψυχολογικό πόλεμο εναντίον της Νισά. 

Ανακλήθηκαν σιρόπι φράουλας και γλυκόζης από τον ΕΦΕΤ!!

Την άμεση απόσυρση σιροπιού φράουλας με βενζοϊκό οξύ για συντηρητικό και σιροπιού γλυκόζης με θειώδη ζήτησε ο ΕΦΕΤ και κάλεσε τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί τα συγκεκριμένα προϊόντα να μην τα καταναλώσουν. 
Σύμφωνα με τον ΕΦΕΤ, το βενζοϊκό οξύ, δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιείται στη συγκεκριμένη κατηγορία τροφίμων, ενώ τα θειώδη αποτελούν αλλεργιογόνα συστατικά που οφείλουν να επισημαίνονται στη συσκευασία των προϊόντων. 
Συγκεκριμένα πρόκειται για τα προϊόντα:

4ωρη στάση εργασίας σήμερα στο Mega

4ωρη στάση εργασίας σήμερα Πέμπτη για όλους τους τεχνικούς του Mega από 12 έως 16.00 με αίτημα την ανάκληση των ατομικών συμβάσεων εργασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΙΤΑ. 
Αντίστοιχα χθες πραγματοποιήθηκε στον Alpha, με αφορμή τις πρόσφατες απολύσεις. 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Βίντεο ντοκουμέντο με την παπαδιά και τον παπά

Βίντεο-ντοκουμέντο παρουσίασε η εκπομπή «Μίλα» της Τατιάνας Στεφανίδου, όπου εμφανίζεται ο άτυχος ιερέας και η κατηγορούμενη για τη δολοφονία του παπαδιά, πριν από δυο χρόνια, να εμφανίζονται στην εκπομπή της ΕΤ3, «Κυριακή στο χωριό».

Δυτική Μακεδονία: Δρόμος «ζωής» ο Ε65

Την ολοκλήρωση του Οδικού Άξονα Κεντρικής Ελλάδας Ε65 και τη σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό, όπως έχει προβλεφθεί στο σχεδιασμό του έργου, ζητούν οι περιφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός και Ηπείρου, Αλέξανδρος Καχριμάνης, μετά και από σχετικές αποφάσεις των τριών περιφερειακών συμβουλίων.
Με κοινό έγγραφό τους προς τον πρωθυπουργό, τους αρχηγούς των κομμάτων της κυβέρνησης και τον υπουργό Ανάπτυξης και Υποδομών, οι τρεις περιφερειάρχες τονίζουν τη σημαντικότητα και την αναγκαιότητα της σύνδεσης του οδικού άξονα Ε65 με την Εγνατία Οδό, προκειμένου να αποτελέσει τη βασική οδική αρτηρία που θα συνδέει τις περιφέρειες Δυτικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου με ασφάλεια και ταχύτητα, τόσο μεταξύ τους όσο και με τη Βόρεια και Νότια Ελλάδα, καθώς και με τον ευρύτερο χώρο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η επανεκκίνηση του οδικού άξονα και η σύνδεσή του με την Εγνατία Οδό είναι αδιαπραγμάτευτη, αναφέρουν οι περιφερειάρχες, εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις πληροφορίες που θέλουν το έργο να μένει ημιτελές ή ακόμα χειρότερα να εγκαταλείπεται πλήρως.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Σχεδιαστής κατηγορείται για φοροδιαφυγή 2,5 εκ ευρώ

Πολύ γνωστός σχεδιαστής, που έχει περισσότερα από ένα καταστήματα στο Κολωνάκι, κατηγορείται για φοροδιαφυγή ύψους 2,5 εκ ευρώ. Συγκεκριμένα διαπιστώθηκε ότι δεν έχει κόψει αποδείξεις για ρούχα αξίας 2,5 εκ ευρώ από το 2006 έως το 2011. Από το ατελιέ του πολύ γνωστού σχεδιαστή περνούσε όλη η ''αφρόκρεμα΄΄ της υψηλής κοινωνίας. Οι κυρίες διάλεγαν το φόρεμα, ή το νυφικό της αρεσκείας τους, μόνο που η συναλλαγή γινόταν εκτός καταστήματος. Σύμφωνα με το πόρισμα του ΣΔΟΕ τα χρήματα έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό του πολύ γνωστού σχεδιαστή και όταν η συναλλαγή ολοκληρωνόταν ο σχεδιαστής σε ένα τετράδιο έγραφε τη λέξη οκ !! 
 Όλοι όσοι τον γνώριζαν πολύ καλά έπεσαν από τα σύννεφα καθώς το τελευταίο διάστημα επανειλημμένα ο σχεδιαστής περιέγραφε την δύσκολη οικονομική κατάσταση στην οποία βρισκόταν. Είχε εκμυστηρευτεί μάλιστα σε φίλο του σύμφωνα με τις πληροφορίες ότι σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να φύγει από την Ελλάδα. 
 Αφοσιωμένος στη δουλειά του, ο γνωστός σχεδιαστής με τις περισσότερες ώρες τις ημέρας να τις περνά στο ατελιέ του, σπάνια έκανε εμφανίσεις σε κοσμικά πάρτι παρόλο που οι προσκλήσεις ήταν πολλές. 
Η προσωπική του ζωή δεν είχε απασχολήσει σχεδόν ποτέ καθώς απέφευγε να δίνει τροφή για σχόλια.  
Σύμφωνα με τις πληροφορίες το επόμενο διάστημα και άλλοι σχεδιαστές θα μπουν στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ. 

Star.gr 
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Aνεβαίνει το αφορολόγητο για μισθωτούς και συνταξιούχους

Την αύξηση του αφορολόγητου από τα 5.000 στα 7.000 ευρώ θα προωθήσει τελικά η κυβέρνηση για τους μισθωτούς και συνταξιούχους, με παράλληλη μείωση των κλιμακίων.
Ειδικότερα, το σχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών στον Πρωθυπουργό χτες προβλέπει αφενός την πλήρη κατάργηση του αφορολόγητου για τους ελεύθερους επαγγελματίες και αφετέρου την αύξηση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 7.000 ευρώ. Η αύξηση του αφορολόγητου για τις δύο αυτές κατηγορίες φορολογουμένων κρίνεται απαραίτητη καθώς είναι τα «συνήθη θύματα» της αυξανόμενης φορολόγησης τα τελευταία χρόνια ενώ θα δουν τα εισοδήματά τους να μειώνονται ακόμα περισσότερο λόγων των περικοπών σε μισθούς και συντάξεις.
Παράλληλα με την αύξηση του αφορολόγητου για μισθωτούς-συνταξιούχους, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών φέρνει μια νέα φορολογική κλίμακα. Η νέα κλίμακα θα έχει μόνο τέσσερα κλιμάκια (από οκτώ που υπάρχουν σήμερα), πράγμα που συνήθως οδηγεί σε αύξηση της φορολογίας λόγω της ομαδοποίησης μεγαλύτερου εύρους εισοδημάτων, αλλά η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι με τις αλλαγές θα υπάρξει τελικά ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.
Επιπλέον, η κυβέρνηση θα προχωρήσει τελικά στην προαναγγελθείσα κατάργηση ή σημαντική μείωση των φοροαπαλλαγών. 
Ειδικότερα:
Καταργούνται ή μειώνονται όλες οι απαλλαγές που σχετίζονται με υγεία, ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη.
Καταργούνται ή μειώνονται τα αφορολόγητα όρια που ισχύουν για οικογένειες με παιδιά. Προωθείται αντικατάστασή τους με επίδομα.
Καταργείται πλήρως η έκπτωση τόκων από το στεγαστικό δάνειο για την πρώτη κατοικία.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Εγκαινιάστηκε η 28η Εμποροβιοτεχνική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας - Βίντεο

Άνοιξε τις Πύλες της η 28η Εμποροβιοτεχνική και Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας στα Κοίλα η οποία θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου. Τα Εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν το Απόγευμα της Τετάρτης από τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης Θεόδωρο Καράογλου Παρουσία Τοπικών Φορέων της Περιοχής. 
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ:

Σήμερα η κρίσιμη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών

Τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στη σημερινή συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στις 13.00 το μεσημέρι, στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Θα συζητηθεί το σκληρό πακέτο των 11,5 δις ευρώ και αναμένεται να δοθεί το πράσινο φως για να κλείσει η συμφωνία με την τρόικα. 
 Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει σε κάθε τόνο πως η κυβέρνηση προσπαθεί να διασφαλίσει - ώστε τα μέτρα να έχουν δίκαιο χαρακτήρα, ενώ Ε. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης θα πάνε στο πρωθυπουργικό γραφείο με τις "κόκκινες γραμμές" που είναι πρωτίστως οι οριζόντιες μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις. 

 ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Επιστροφή του φόρου πετρελαίου από 180 έως 900 ευρώ

Σε επίπεδα από 180 έως 900 ευρώ θα κυμαίνεται συνολικά η επιστροφή φόρου πετρελαίου θέρμανσης στους δικαιούχους ανάλογα με την περιοχή της κατοικίας τους με βάση τα κριτήρια που θα προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. 
Παράλληλα το υπουργείο Οικονομικών σκοπεύει να καταβάλλει και επίδομα θέρμανσης ανεξαρτήτου καυσίμου σε φτωχά νοικοκυριά το οποίο θα κυμαίνεται στα επίπεδα των 300 ευρώ. 
Το θέμα συζητήθηκε σε νέα σύσκεψη του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη με τους εκπροσώπους των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, τον Ανδρέα Μακρυπίδη από το ΠΑΣΟΚ και τον Σάκη Παπαθανασίου από τη ΔΗΜΑΡ ενόψει της έναρξης από τις 15 Οκτωβρίου της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης στην αγορά. 
Σημειώνεται ότι από την ημερομηνία αυτή ο ειδικός φόρος κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης θα εξισωθεί στο 80% του φόρου που επιβάλλεται σήμερα στο πετρέλαιο κίνησης με αποτέλεσμα ( βάση σημερινών τιμών) η λιανική τιμή πώλησης του πετρελαίου θέρμανσης να ανέλθει στο 1,4 ευρώ το λίτρο από 1 ευρώ το λίτρο πέρυσι. 

Zougla.gr 
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)  
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Ποιο είναι το καύσιμο του μέλλοντος για τα αεροσκάφη;

Εντατικές έρευνες ειδικών που αναζητούν «καθαρότερα» καύσιμα, εναλλακτικά της κηροζίνης, αποκαλύπτουν το πώς θα πετούν στο μέλλουν τα επιβατηγά αεροπλάνα: Τα αεροσκάφη του μέλλοντος θα μπορούν να καίνε άχυρο, ή να πετούν χάρη σε καύσιμα από πριονίδι μέσα στα επόμενα χρόνια! Το πρόγραμμα ProBio3, που ξεκίνησε στις αρχές Ιουλίου και συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα της γαλλικής κυβέρνησης για την επιχειρηματική αναθέρμανση, αποβλέπει στη χρήση της παραδοσιακής τροφής των ιπποειδών για την ανάπτυξη ενός νέου βιοκαυσίμου που θα μπορούσε να αναμειχθεί κατά 50% με την κηροζίνη.

Τα αποτελέσματα των ομίλων του Champions League

Η Τσέλσι και η Γιουβέντους αναδείχθηκαν ισόπαλες στη μεταξύ τους μονομαχία για την πρώτη αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League στο Στάνφορντ Μπριτζ του Λονδίνου. Το σκορ για τους Λονδρέζους άνοιξε στο 31' λεπτό ο Όσκαρ , ενώ τα τέρματα για την Τσέλσι διπλασίασε ο ίδιος παίκτης στο 33' λεπτό. Για τη Γιουβέντους μείωσε στο 38' λεπτό ο Βιντάλ, ενώ ο Καλιαρέλα ευστόχησε στο 80' ισοφαρίζοντας για τους «μπιανκονέρι». 
Τα αποτελέσματα της πρώτης αγωνιστικής των ομίλων του Champions League:

Συννεφιά με τοπικές βροχές και καταιγίδες σήμερα

Συννεφιά, τοπικές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για σήμερα Πέμπτη στα δυτικά και βόρεια της χώρας. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ενδέχεται τα φαινόμενα να είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην Αττική, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με λίγες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 31 βαθμούς κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη, προβλέπονται λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα ορεινά. Σταδιακή βελτίωση αναμένεται από το βράδυ. Το θερμόμετρο θα δείχνει από 18 έως 26 βαθμούς κελσίου. 
Αναλυτική πρόγνωση 

O απολογισμός των πυρκαγιών του καλοκαιριού

Περισσότερα από 500.000 στρέμματα δασικής και γεωργικής γης παραδόθηκαν στις φλόγες φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Σύστημα Πληροφόρησης για τις Δασικές Πυρκαγιές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (EFFIS).Την ίδια ώρα από έρευνα της WWF προκύπτει ότι η άγνοια των πολιτών σε θέματα πρόληψης και η αμέλεια ευθύνονται για το 42% των πυρκαγιών ετησίως.Σύμφωνα με το «WWF Ελλάς», ο συνολικός απολογισμός για φέτος το καλοκαίρι αναμένεται να προσεγγίσει ή και να ξεπεράσει τον υψηλό ετήσιο μέσο όρο της Ελλάδας (523.582 στρέμματα), καθώς η αντιπυρική περίοδος βρίσκεται ακόμη σε ισχύ.

Τα Γρεβενά το 1886

Τα Γρεβενά το 1886...από τις σημειώσεις του Ταγματάρχη του Μηχανικού Νικολάου Θ. Σχινά.
ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΑΙ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΗΠΕΙΡΟΥ
ΝΕΑΣ ΟΡΙΟΘΕΤΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΚΑΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
ΣΥΝΤΑΧΘΕΙΣΑΙ
ΤΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ

ΥΠΟ
ΝΙΚΟΛΑΟΥ Θ. ΣΧΙΝΑ
ΤΑΓΜΑΤΑΡΧΟΥ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ
Παρά τω Επιτελικώ Γραφείω του Υπουργείου Στρατιωτικών

ΦΥΛΑΔΙΟ ΠΡΩΤΟΝ
ΕΝ ΑΘΗΝΑΙΣ
Τύποις (( MESSAGER D’ATHENES))
1886
ΟΙΔOΙΠΟΡΙΚΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΡΕΒΕΝΑ
Οικουμένην υπό δύο χιλιάδων χριστιανών, 500 οθομανών και έχουσαν 7 εκκλησίας, 2 τεμένη 6 σχολεία ών δύο οθωμανικά 8 χάνια χωρητικότητος 300 ίππων και 400 ανδρών, και 15 κλιβάνους.
Διαχωρίζεται είς δύο συνοικίας, υπό του διαρρέοντος ταύτην ομωνύμου ποταμού η Δόξα, συγκοινονούσας δια λιθίνης γέφυρας και η μεν προς βορράν συνοικία καλείται Καλαμπάς η δε προς μεσημβίαν εν η και η Μητρόπολις και είκοσι οικίαι Βαρόσι.

ΣΟΚ: 22χρονη έφτασε να ζυγίζει 19 μόλις κιλά!

Χαμόγελα και αισιοδοξία σε ανθρώπους με παρόμοιο πρόβλημα υγείας σκορπά η ιστορία της 22χρονης Emma O’Neil η οποία έπασχε από νευρική ανορεξία και τώρα χαίρει άκρας υγείας.
Η κατάσταση της Emma ήταν πολύ σοβαρή. Η ζωή της κρεμόταν από μία κλωστή καθώς είχε φτάσει να ζυγίζει 19 κιλά!!! Φανταστείτε ότι κάθε φορά που ξάπλωσε στο κρεβάτι το δέρμα της γέμιζε με μελανιές…
Μια μέρα που περπατούσε στο δρόμο κατέρρευσε και παραλίγο να την χτυπήσει αμάξι. Αυτή η μέρα την στιγμάτισε και την έκανε να θέλει να γίνει καλά!
Τώρα 8 χρόνια μετά, η Emma από το Glasgow δείχνει πιο όμορφη όσο ποτέ, ενώ έχει ιδρύσει έναν οργανισμό με φίλες της, ο οποίος βοηθά κοπέλες με προβλήματα ανορεξίας να κερδίσουν την μάχη με τον θάνατο. Επίσης προσφέρουν ψυχολογική υποστήριξη και στους γονείς των ασθενών.
«Όταν είχα αυτό το πρόβλημα υγείας, δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω πόσο άρρωστη ήμουν και πόσο κακό θα μπορούσα να είχα κάνει στον εαυτό μου. Ήμουν τόσο αδύνατη που όταν ξάπλωνα τα όστα μου ήταν σαν ξυραφάκια που προεξείχαν και μελάνιαζαν το δέρμα μου».
Η Emma πέρασε όλη της την εφηβεία μπαινοβγαίνοντας σε νοσοκομεία ενώ γιατροί και συγγενείς την παρακαλούσαν να φάει. Οι ειδικοί μάλιστα της είχαν πει πως ήταν η χειρότερη περίπτωση ανορεξίας που είχαν ποτέ δει.
«Δεν ήμουν ποτέ παχουλή καθώς πάντα γυμναζόμουν. Όμως ήθελα να δω πόσο αδύνατη μπορούσα να γίνω.» εξομολογείται η ίδια και θυμάται μία μέρα που πήγε για ψώνια με τον μπαμπά της. «Ήμουν τόσο αδύνατη που μόνη μου δεν μπορούσα να ανέβω τα σκαλιά. Έτσι με κουβάλησε ο πατέρας μου».
«Θέλω όλο αυτόν τον εφιάλτη που έζησα αλλά και όσα κατάφερα να γίνουν μάθημα για πολλούς νέους που μπορεί να αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Θέλω να τους βοηθήσω και να τους προειδοποιήσω για το τι μπορεί να πάθουν…»

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

Συναγερμός για κενό ασφάλειας στον Internet Explorer

Η γερμανική κυβέρνηση προειδοποίησε το κοινό να σταματήσει προσωρινά να χρησιμοποιεί τον Internet Explorer, λόγω της ανακάλυψης ενός νέου
κενού ασφάλειας, που θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν διάφοροι χάκερ.
Η Microsoft ανέφερε πως θα παρέχει σε κάθε ενδιαφερόμενο μια προσωρινή λύση, μέχρι το πρόβλημα να αντιμετωπιστεί οριστικά με τις νέες αναβαθμίσεις ασφάλειας που σχεδιάζει.
Η γερμανική προειδοποίηση από το Ομοσπονδιακό Γραφείο Ασφάλειας Πληροφοριών (BSI) έρχεται μετά την ανακάλυψη από έναν ανεξάρτητο ερευνητή στο Λουξεμβούργο της «τρύπας» στο δημοφιλές λογισμικό πλοήγησης.
Ο ερευνητής Έρικ Ρόμανγκ διαπίστωσε ότι ο υπολογιστής του είχε μολυνθεί με το κακόβουλο λογισμικό «Poison Ivy», ενώ ανακάλυψε πως η μόλυνση έγινε μέσω του άγνωστου έως τώρα κενού ασφάλειας.
Το πρόβλημα αφορά την έκδοση 9 και τις παλαιότερες 7 και 8 του Internet Explorer, αλλά όχι την τελευταία έκδοση 10.
Η γερμανική κρατική υπηρεσία προειδοποίησε ότι ο κώδικας που χρησιμοποιείται για την εκμετάλλευση του κενού, διατίθεται ελεύθερα στο διαδίκτυο, συνεπώς η κυβερνο-απειλή θα μπορούσε να εξαπλωθεί γρήγορα.
Η Microsoft σύστησε στους χρήστες σε πρώτη φάση να «κατεβάσουν» ένα δωρεάν «μπάλωμα» ασφάλειας με την ονομασία "Enhanced Mitigation Experience Toolkit" (EMET) από τη διεύθυνση blogs.technet.com/msrc, το οποίο είναι άμεσα διαθέσιμο, ενώ σε λίγες ημέρες, στην ίδια διεύθυνση, όπως ανέφερε, θα αναρτηθεί μια πιο μόνιμη λύση του προβλήματος.
Η εταιρία δεν έχει ακόμα διευκρινίσει σε πόσο χρόνο θα υπάρξει μια νέα ασφαλής έκδοση του Internet Explorer, που θα «φορτώνεται» αυτομάτως στους υπολογιστές των χρηστών. Σύμφωνα με αναλυτές, αυτό μπορεί να συμβεί σε μία εβδομάδα περίπου.

lifo.gr
ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
 Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr Τελευταίες ειδήσεις

ΑΝΕΚΔΟΤΑ: Η πεθερά

- Τί έγινε ρε, καλά?
- Άσε ρε, πέθανε η πεθερά µου.
- Σώπα! Τί είχε?
- Μαλακίες µωρέ, ένα κτήµα στο χωριό.
- Όχι ρε, σε ρωτάω αν είχε κανά πρόβληµα.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΗΜΕΡΑΔΕΙΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ youtubeImage and video hosting by TinyPic