ΣΙΝΕ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Και το στρατόπεδο Γρεβενών με νοθευμένο πετρέλαιο κίνησης!!!

Νέα στοιχεία στην υπόθεση νοθευμένων καυσίμων σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων φέρνει στο φως έρευνα του ΣΔΟΕ που βρίσκεται τους τελευταίους μήνες σε εξέλιξη.
Έλεγχοι στελεχών της υπηρεσίας επιβεβαιώνουν τις κατά καιρούς καταγγελίες για...

Ξεσήκωσε τα πλήθη στην Ονειρούπολη της Δράμας η Κατερίνα Στικούδη!

Στην Δράμα ταξίδεψε η Κατερίνα Στικούδη για την προγραμματισμένη συναυλία που παραχώρησε στην Ονειρούπολη!
Σε ένα γιορτινό κλίμα, μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν ...

Μεταγωγή για τα Γρεβενά στο κτήνος της Ξάνθης!!!

Ο 27χρονος δράστης του αποτρόπαιου εγκλήματος σε βάρος της 34χρονης Ζωής Δαλακλίδου που έγινε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης στην Ξάνθη, κρατείται από το μεσημέρι στις δικαστικές φυλακές Φελλίου των Γρεβενών.

Η πιο επικίνδυνη διαδρομή στον κόσμο (pics)

Λέγεται «Δρόμος του Θανάτου» και βρίσκεται στη Βολιβία.
Κάθε χρόνο ...

Τρύπησε η γέφυρα «Καλατράβα» στον Αγιόκαμπο (pics)

Τρύπησε σήμερα το πρωί η κρεμαστή, καλωδιακή γέφυρα «Καλατράβα», η οποία βρίσκεται κοντά στην...

Αυτοί είναι οι βιαστές της Πάτρας!!!

Την ταυτότητα των δύο αλλοδαπών ληστών που βιάζουν τα θύματά τους, λίγο πριν τους αφαιρέσουν χρήματα, κατάφεραν να επιβεβαιώσουν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών.
Πρόκειται για αλλοδαπούς με...

Άλλαξε ο χρόνος στη Νέα Ζηλανδία με φαντασμαγορικά πυροτεχνήματα (pics)

Στην Νέα Ζηλανδία άλλαξε ήδη ο χρόνος ενώ στην Ελλάδα, μόλις λίγες ώρες μας χωρίζουν από το 2013.
Εντυπωσιακά πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό από τον τεράστιο ουρανοξύστη του Όκλαντ, βάφοντας κόκκινη και πράσινη τη νύχτα, ενώ χιλιάδες κόσμου βρέθηκε εκεί για την αντίστροφη μέτρηση και την υποδοχή του νέου χρόνου.
Η επόμενη χώρα που θα καλωσορίσει το 2013 είναι η ...

Πρωταθλήτρια Χειμώνα η Χαντάβα!!!

Με ακόμα μια νίκη έκλεισε τη φετινή χρονιά η Καρσίγιακα, επιβλήθηκε με 3-0 σετ της Μπαλικεσίρ BLD.
Μια ακόμα άνετη νίκη για την ομάδα της Ευαγγελίας Χαντάβα που δεν πιέστηκε καθόλου από την αντίπαλη ομάδα και έδειξε την ...

Μήνυμα του βουλευτή Γρεβενών Τιμ. Κοψαχείλη για τη νέα χρονιά

Εύχομαι η νέα χρονιά να αποτελέσει την αρχή της αναγέννησης της Ελλάδας. Η πατρίδα μας πρέπει να γυρίσει σελίδα, το επιβάλει η ιστορία αλλά και οι δυνατότητές της.
Οι Έλληνες αξίζουν μία νέα αξιοκρατική, δίκαιη και δημιουργική Ελλάδα, οι θυσίες που έχουν κάνει αλλά και οι ικανότητες τους το επιβάλλουν.

Εύχομαι σε όλους τους απανταχού Γρεβενιώτες υγεία και ευτυχία και το 2013 να μας φέρει τη δύναμη για να πάμε, όλοι μαζί, τον τόπο μας μπροστά. Χρόνια Πολλά.

Τιμολέων Κοψαχείλης
Βουλευτής Π.Ε. Γρεβενών

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Έψαλλαν τα κάλαντα στον Βουλευτή!!!

Κάλαντα Πρωτοχρονιάς από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεγάρου και τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Γρεβενών.
Σήμερα 31 Δεκεμβρίου 2012 μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεγάρου επισκέφτηκαν το γραφείο του βουλευτή Γρεβενών, έψαλλαν πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και του ευχήθηκαν για το νέο έτος. Επίσης ο κ. Κοψαχείλης άκουσε τα κάλαντα και από μέλη της Φιλαρμονικής του Δήμου. Ο βουλευτής τους ευχήθηκε υγεία και δύναμη για τον καινούριο χρόνο.

Την Κυριακή 30 Δεκεμβρίου ο κ. Κοψαχείλης επισκέφτηκε το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας όπου συνομίλησε με τους εργαζομένους και αντάλλαξαν ευχές. Ακολούθως επισκέφτηκε τη Σμίξη. Εκεί αντάλλαξε ευχές με τους κατοίκους και εξέφρασε την ευχή το 2013 να φέρει υγεία, ευτυχία και αισιοδοξία για το μέλλον.
Γραφείο Τύπου
Τιμολέοντα κοψαχείλη
Βουλευτή Π.Ε. Γρεβενών

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Στα εργοστάσια παιχνιδιών της Κίνας: Τι συμβαίνει στην πραγματικότητα;

Εσείς άραγε γνωρίζατε ότι η Κίνα βρίσκεται πίσω από το 75% της παραγωγής των παιδικών παιχνιδιών σε όλον τον κόσμο; Κι όμως...
Είναι αλήθεια! Και μπορεί οι μισθοί να μην ανταποκρίνονται στους κόπους των ανθρώπων που βρίσκονται πίσω από τα...

Η πρόγνωση του καιρού για την Πρωτοχρονιά

Σταδιακή εξασθένιση των έντονων καιρικών φαινομένων τουλάχιστον στα ανατολικά ηπειρωτικά προβλέπει για σήμερα, παραμονή Πρωτοχρονιάς η ΕΜΥ. Ωστόσο, οι καταιγίδες θα συνεχιστούν στη νότια νησιωτική χώρα.
Αναλυτική η πρόγνωση για σήμερα, Δευτέρα:

58 άτομα στο κύκλωμα με τα ναρκωτικά, 7 αστυνομικοί!!!

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα στην υπόθεση εμπλέκονται συνολικά 58 άτομα, από τα οποία 51 είναι ιδιώτες και 7 αστυνομικοί (3 Αξιωματικοί, 3 Αρχιφύλακες και 1 Υπαρχιφύλακας), που υπηρετούν σε ...

Φάρσα που... σε αφήνει στον τόπο! (video)

Έχουν ξεφύγει τελείως στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Αργεντινή, καθώς αυτή τη φορά έκαναν μια φάρσα η οποία... μπορεί να σε αφήσει στην κυριολεξία στον τόπο! Έβαλαν

ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΔΙΩΞΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ, ΕΜΠΟΡΟΣ ΗΡΩΪΝΗΣ!

Aυτό δεν πρέπει να έχει ξαναγίνει!!!
Αστυνομικούς να πουλάνε ναρκωτικά έχουμε δει σε δεκάδες περιπτώσεις. Διοικητή Δίωξης Ναρκωτικών να κάνει τον έμπορο ηρωίνης δεν το φανταζόμασταν ποτέ.

ΗΠΑ: Τραγωδία με 9 νεκρούς και 39 τραυματίες σε ατύχημα λεωφορείου

Σκοτώθηκαν 9 άνθρωποι και 39 τραυματίστηκαν όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη την Κυριακή στα βορειοανατολικά των ΗΠΑ.
Ο οδηγός του λεωφορείου έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξαιτίας της...

Άλλαξε ξανά το Facebook: Tι κρύβουν οι νέες ρυθμίσεις

Είδες τις τελευταίες ημέρες διάφορα συμβολάκια στο Facebook... αλλά και άλλες αλλαγές, όπως π.χ. να σε...

Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων στη Δυτική Μακεδονία

Ανακοινώνεται ότι εξαιτίας του παγετού, η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ανά Αστυνομική Διεύθυνση έχει ως εξής:

Το ατύχημα της Παπαβασιλείου: «Θέλω να βάλω τα κλάματα» (video)


Κατά την διάρκεια της χορογραφίας της Έλενας Παπαβασιλείου το τακούνι της παρουσιάστριας...

Παράταση για τα τέλη κυλοφορίας και την κατάθεση πινακίδων


Το υπουργείο Οικονομικών έδωσε παράταση μέχρι τις...

Tέλη κυκλοφορίας 2013. Οδηγίες και εκτύπωση

Μην περιμένετε να σας έρθει το σήμα - τέλη κυκλοφορίας στο σπίτι. 
Μπείτε από μόνοι σας στο Taxisnet και εκτυπώστε μόνοι σας τα τέλη κυκλοφορίας σας, ακολουθώντας τις απλές οδηγίες που ακολουθούν.
Το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να τα αποστείλει ταχυδρομικά, όπως...

Τα δέκα καλύτερα γκολ του 2012 (video)

Μέσα στο 2012 σημειώθηκαν καταπληκτικά γκολ με δημιουργούς κορυφαίους ποδοσφαιριστές όπως οι Λιονέλ Μέσι, Νεϊμάρ, Ρανταμέλ Φαλκάο, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς.
Γκολ με ανάποδα ψαλιδάκια, όπως αυτά του ...

Ο καλλιτέχνης που ζωγραφίζει πάνω στο χιόνι!!! (pics) φω

Τα εκπληκτικά, αλλά εφήμερα σχέδια του Σάιμον Μπεκ.
Τα σχέδιά του μοιάζουν με τα περίφημα ...

Αυτοί είναι οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς

Μια γεμάτη χρονιά για τον αθλητισμό. Με Ολυμπιακούς αγώνες, με Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, και με γεγονότα που θα μας μείνουν για πάντα στη μνήμη. 
Ποια πρόσωπα όμως ξεχώρισαν;
10. Ρανταμέλ Φαλκάo (51)
Δεν έχει την τεχνική και την ταχύτητα του Μέσι. Ούτε τα στημένα του Ρονάλντο. Σε καμία περίπτωση δεν παίρνει τα λεφτά του Ιμπραΐμοβιτς. Ωστόσο, ο Ρανταμέλ Φαλκάο είναι ο μόνος που κατάφερε να αμφισβητήσει, σε κάποιες μαγικές βραδιές του, την ανωτερότητα των παραπάνω…
Ο Κολομβιανός επιθετικός της Ατλέτικο Μαδρίτης, είχε ξεδιπλώσει πλευρές του ταλέντου και των ικανοτήτων του από την εποχή που αγωνιζόταν στην Πόρτο. Την χρονιά που μας αφήνει όμως, φορώντας την φανέλα των «ροχιμπλάνκος», απέδειξε ότι ανήκει στην παγκόσμια «elite».

Πήρε από το χέρι την Ατλέτικο, την οδήγησε μέχρι και την κατάκτηση του Europa League, σκοράροντας δύο υπέροχα τέρματα στον τελικό με την Μπιλμπάο και έβαλε έτσι την σφραγίδα του σε μία ονειρεμένη, για τον ίδιο, χρονιά. Η εκπληκτική του ικανότητα στο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα με κάθε πιθανό τρόπο ακόμα και όταν ο… βαθμός δυσκολίας της προσπάθειάς του είναι πολύ ψηλός, τον καθιέρωσε ανάμεσα στους κορυφαίους.

Η συνέπεια και η συνέχεια όμως με την οποία εξακολουθεί να κάνει τα παραπάνω, τον κάνει ξεχωριστό και του δίνει… σπίτι του την φανέλα του βασικού και αναντικατάστατου στην δεκάδα των προσώπων που μας ανάγκασαν να… παραμιλάμε, μέσα στην χρονιά που φεύγει.

9. Κριστιάνο Ρονάλντo (52)
«Κάλμα, κάλμα». Με αυτή την έκφραση, μπροστά σε 100.000 Καταλανούς στο Καμπ Νου, ο Κριστιάνο Ρονάλντο πανηγύρισε προκλητικά, το γκολ, που «έριξε από τον θρόνο» την πολυδιαφημισμένη Μπαρτσελόνα!Ο Πορτογάλος, που είναι υποψήφιος για την Χρυσή Μπάλα του 2012 διανύει μια εξαιρετική σεζόν, η οποία είναι η 8η διαδοχική και συνεχίζει να βελτιώνεται. Φέτος, έχει πετύχει ήδη 65 γκολ σε 71 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις και είναι δεύτερος στη λίστα των τερμάτων, πίσω από τον Λιονέλ Μέσι.

Βέβαια, ο αστέρας της Ρεάλ Μαδρίτης, εν αντιθέσει με τον Αργεντινό των «μπλαουγκράνα», οδήγησε την ομάδα του σε τίτλο και μάλιστα απέναντι στην ομάδα που όλοι έλεγαν πως είναι η καλύτερη του πλανήτη. Επιπλέον, στο πρωτάθλημα των 38 αγωνιστικών που τελείωσε τον Μάη του ’12, οι «μερένχες» έσπασαν όλα τα ρεκόρ που είχαν οι Καταλανοί του Μέσι. Και της καλύτερης επίθεσης, αλλά και των περισσότερων βαθμών σε ένα πρωτάθλημα, ξεπερνώντας τους 100!

Τέλος, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, απέδειξε στους «φωστήρες» του ποδοσφαίρου που «κλαψιάρη» τον ανέβαζαν, «looser» τον κατέβαζαν επειδή τάχα μου δεν σκοράρει στα μεγάλα παιχνίδια, πως μόνο τέτοιος δεν είναι, αφού έχει σκοράρει στα 7 τελευταία παιχνίδια εναντίον της Μπαρτσελόνα και σε ότι δύσκολο ματς έχει προκύψει.

8. Σεμπάστιαν Φέτελ (71) 
Μπορεί ο ι περισσότεροι στα 18 τους να παίρνουν το δίπλωμα οδήγησης, ωστόσο υπάρχουν και… φαινόμενα που στα 25 τους χρόνια όχι μόνο έχουν μάθει να πατούν το γκάζι, αλλά έχουν πανηγυρίσει τρεις Παγκόσμιους τίτλους.

Ο λόγος γίνεται για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος τη φετινή σεζόν έγινε ο νεότερος πιλότος στην ιστορία της Φόρμουλα 1 που έχει τρεις τίτλους στο παλμαρέ του. Ο Γερμανός με το όχι και τόσο μπρουτάλ παρουσιαστικό δεν χαρίζεται σε κανέναν εντός των γκριντ, κλείνοντας - ιδιαίτερα τη φετινή σεζόν- τα στόματα όλων όσων έχουν αμφισβητήσει την ικανότητα του. Στο τελευταίο γκραν πρι, στο οποίο πανηγύρισε το πρωτάθλημα, διέψευσε όσους τον κατηγορούν πως οι επιτυχίες του οφείλονται στο -τέλειο- μονοθέσιο του, αφού με το πείσμα του και το ταλέντο του ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του κόσμου.

Ίσως το μεγαλύτερο παράσημο για τον Φέτελ να είναι ότι πολλοί τον θεωρούν ως τον διάδοχο του Μίκαελ Σουμάχερ… Ωστόσο, το μέλλον μόνο θα δείξει αν οι συγκρίσεις είναι δίκαιες ή περιττές…
7. Λεμπρόν Τζέιμς (76)
Τον αποκάλεσαν βασιλιά δίχως στέμμα, εκλεκτό (όπως αναφέρει το τεράστιο τατουάζ στην πλάτη του) μόνο στα λόγια και λιγόψυχο όταν τα πράγματα ζορίζουν. Το 2012 ήταν η χρονιά που ο Λεμπρόν Τζέιμς έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις. Όχι με λόγια, βαρύγδουπες δηλώσεις και αλαζονική συμπεριφορά, αλλά με πράξεις μέσα στο γήπεδο. Κυρίως όμως απάντησε στους δικούς του δαίμονες.

Ήξερε πως ο τρίτος τίτλος MVP της κανονικής περιόδου στην τελευταία τετραετία δεν θα αρκούσε για να αποβάλει τη ρετσινιά του underachiever. Έπρεπε να σταθεί στο ύψος του στα δύσκολα, εκεί δηλαδή που παραδοσιακά ήταν απών. Όταν το Μαϊάμι βρέθηκε να χάνει με 3-2 από τους Σέλτικς στους τελικούς της Ανατολής, έγιναν ξανά επίκαιρα ανέκδοτα των προηγούμενων ετών του τύπου ‘Πώς καταλαβαίνεις το κινητό του Λεμπρόν; Δεν έχει ring-tone’. Τα χλευαστικά σχόλια όμως κόπηκαν μαχαίρι, όταν ο Τζέιμς ισοφάρισε σε 3-3 τη σειρά στη Βοστώνη με 45 πόντους και 15 ριμπάουντ, πρόσθεσε άλλους 31 στη νίκη-πρόκριση που ακολούθησε, ενώ στη συνέχεια περιέλαβε τη Θάντερ του Κέβιν Ντουράντ στους τελικούς κερδίζοντας τον πρώτο του τίτλο με γαρνιτούρα το βραβείο του MVP των τελικών.

Τα δάχτυλά του έπαψαν να είναι πια γυμνά, αλλά δεν επαναπαύτηκε στις δάφνες του. Πενήντα μέρες μετά οδηγούσε τη χώρα του στο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο και η ταμπέλα του loser που έφερε μέχρι πρότινος είχε αντικατασταθεί από αυτή του εθνικού ήρωα. Ξάφνου οι συγκρίσεις με τον αξεπέραστο Μάικλ Τζόρνταν άρχισαν και πάλι να μη φαίνονται τόσο ιερόσυλες.

6. Νόβακ Τζόκοβιτς (78)
Μας προσέφερε έναν από τους συγκλονιστικότερους τελικούς σε Γκραν Σλαμ τένις, αλλά και στιγμές γέλιου, όταν φόρεσε την μάσκα του Darth Vader! Να γιατί είναι ανάμεσα στους κορυφαίους του 2012.Μα γιατί να συγκαταλέγεται στη λίστα με τους αθλητές της χρονιάς που φεύγει; Διότι, ο Νόβακ Τζόκοβιτς συνέχισε ό,τι είχε αφήσει το 2011.

Η αρχή του 2012 τον βρήκε στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης. Στην Αυστραλία κλήθηκε για πρώτη φορά να υπερασπιστεί την κορυφή αλλά και την πρωτιά που είχε κατακτήσει και στο προηγούμενο τουρνουά. Και τα κατάφερε... Μετά από περίπου έξι(!!!) ώρες αγώνα ο Σέρβος δεν μάσησε απέναντι στον Ναδάλ και συνέδεσε με νίκη τη συμμετοχή του στον μεγαλύτερο σε διάρκεια τελικό Γκραν Σλαμ που είχε γίνει ποτέ...

Η συνέχεια ήταν εξίσου καλή... Πηγαίνει στο Μαϊάμι όπου θα κατακτήσει και εκεί τον τίτλο απέναντι στον Άντι Μάρεϊ. Στη συνέχεια όμως έρχεται η κάμψη... Θα γνωρίσει την ήττα στον τελικό στο Ρολάν Γκαρός από τον Ναδάλ όπως και στο Γουίμπλεντον από τον Φέντερερ, με αποτέλεσμα να πέσει στη δεύτερη θέση. Ως νο.2 -πια- στην παγκόσμια κατάταξη θα λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς Αγώνες 2012 στο Λονδίνο στο οποίο θα περιοριστεί απλώς στην 4η θέση μετά την ήττα από τον Ντε Πότρο στον μικρό τελικό.

Στο τέλος όμως κατάφερε να πανηγυρίσει άλλη μια μεγάλη νίκη. Ο Τζόκοβιτς επικρατεί του Φέντερερ στους τελικούς του ATP World Tour φτάνοντας στους έξι τίτλους στην σεζόν.Μια χρονιά άκρως θετική για τον Σέρβο ο οποίος ας το παραδεχθούμε... Δεν μας είναι συμπαθής μόνο γιατί σαν Έλληνες μας δένει χρόνια φιλία με τη χώρα του αλλά γιατί δείχνει να έχει κάτι από τη... Μεσόγειο όπως κι εμείς


5. Ντιντιέ Ντρογκμπά (79)
Αν η κουβέντα δεν ήταν γύρω από το ποδόσφαιρο, αλλά οποιαδήποτε άλλη έκφανση της ζωής, η 5η θέση θα ήταν πολύ μικρή για να χωρέσει τα κατορθώματα του Ντρογκμπά την περασμένη χρονιά. Έχοντας ήδη αποφασίσει –υπακούοντας στην τσέπη αλλά και στην τυχοδιωκτική του φύση- να αφήσει την Τσέλσι στο τέλος της χρονιάς, ήξερε πως αυτή ήταν η τελευταία του ευκαιρία.

Στους δύο ημιτελικούς με την Μπαρτσελόνα αλλά και στον τελικό με την Μπάγερν οι «μπλε» εμφανίζονται ως ο φτωχός συγγενής. Ένα παράξενο ασκέρι κουρασμένων βετεράνων στο οποίο ουδείς έδινε τύχη.

Δίνοντας νέο περιεχόμενο σε έννοιες όπως αυταπάρνηση κι αυτοθυσία ο Ντρογκμπά παραδίδει μαθήματα ηρωισμού. Όπως τότε όταν πρωταγωνίστησε στις διαδικασίες τερματισμού του αιματηρού εμφυλίου στην πατρίδα του. Ναι, σ’ εκείνα τα παιχνίδια που για κάποιους κοιμήθηκε ο Θεός ή για άλλους απλά έκλεισε συνωμοτικά το μάτι στον Ντρογκμπά και την παρέα του, δεν αποδόθηκε ποδοσφαιρική δικαιοσύνη. Και λοιπόν; Ποιος το χ…ει το ποδόσφαιρο; Κόντρα στους Βαυαρούς ισοφαρίζει και πετυχαίνει το καθοριστικό πέναλτι που χαρίζει στην αγγλική ομάδα το απόλυτο αντικείμενο ποδοσφαιρικού πόθου. Η ιστορία του αθλήματος ήδη αποφάσισε πού τοποθετεί τον Ντρογκμπά μεταξύ των μεγάλων. Η ψηφοφορία του sport-fm.gr επίσης. Η πραγματική κληρονομιά που αφήνει όμως ο Ιβοριανός είναι εκείνη που θα συζητιέται μετά από χρόνια και στ’ αυτιά των επόμενων γενεών θ’ ακούγεται σαν ψέμα… όπως όλα τα παραμύθια με ωραίο τέλος.

4. Όσκαρ Πιστόριους (117) 
Ο Νοτιοαφρικανός δρομέας θα μπορούσε να βρίσκεται εκτός συναγωνισμού και στην κορυφή της λίστας, όμως κάτι τέτοιο θα ήταν εντελώς ανακόλουθο με τον αγώνα της ζωής του. Γεννημένος χωρίς περόνη, κέρδισε ό,τι στοίχημα έβαλε με τον εαυτό του αντιδρώντας σε κάθε μορφή αποκλεισμού επιβάλλει η «ιδιαιτερότητά» του. Ο Blade Runner εξελίχθηκε σε τοτέμ του Παραολυμπιακού κινήματος, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό.

Ανυπότακτος, ασυμβίβαστος συγκέντρωσε τα βλέμματα όταν συμμετείχε στους «κανονικούς» Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Αν και μόνη η παρουσία του στα κουλουάρ θα μπορούσε να αποτελεί δικαίωση, το πραγματικό κέρδος για τον ίδιο κι όλους τους «παρίες» αυτού του κόσμου, ήταν πως ελάχιστοι τον κοίταξαν με οίκτο ή ως κομμάτι ενός freak show που στήθηκε για τη διασκέδασή τους.

Δίνοντας χειροπιαστό περιεχόμενο στο «Είμαστε όλοι ίσοι, είμαστε όλοι διαφορετικοί», ο Πιστόριους, απόλυτα ταιριαστός στο ανθρωποκεντρικό concept των Αγώνων, μας έδωσε ένα πολύτιμο μάθημα. Όχι ζωής, όπως έσπευσαν να επισημάνουν κοινότυπα διάφοροι, αλλά του πώς οφείλουμε να κρίνουμε τους ανθρώπους. Όταν μάλιστα, ηττήθηκε στους Παραολυμπιακούς και διαμαρτυρήθηκε, άθελά του πρόσφερε μοναδική υπηρεσία στο σκοπό που υπηρετεί. Τσαλακώνοντας έτσι το «φωτοστέφανο» που του είχαν φορέσει τα Μέσα, μας έδωσε να καταλάβουμε πως καμία κατάσταση δεν μετατρέπει αυτόματα έναν άνθρωπο σε άγιο ή τέρας. Ας το έχουμε στην άκρη του μυαλού μας κάθε φορά που ερχόμαστε πρόσωπο με πρόσωπο με οποιονδήποτε έχει ειδικές ανάγκες, προτιμήσεις, γούστα ή χρώμα που διαφέρουν από τα κοινωνικώς αποδεκτά στερεότυπά μας.

3. Μάικλ Φελπς (132) 
Κάποτε υπήρχαν οι άνθρωποι, μετά «γεννήθηκαν» οι θρύλοι και στο τέλος ήρθε ο… Φελπς! Ξεκινώντας να γράψω αυτό το μίνι αφιέρωμα ανέτρεξα σε κείμενο συναδέλφου που γράφτηκε τον Αύγουστο και στο οποίο χαρακτήριζε τον 27χρονο κολυμβητή ως έναν από τους μεγαλύτερους όλων των εποχών. Έ, όχι! Αυτό ήταν! Συγκράτησα τα νεύρα μου και ήρεμα τον ρώτησα «τι είναι αυτά που γράφεις».

Όχι δεν μου αρέσει η λογοκρισία, απεναντίας. Με έπνιξε το δίκιο μου όμως! Ο Μάικλ Φελπς δεν είναι «ένας από τους μεγαλύτερουw κολυμβητές», είναι Ο μεγαλύτερος! 22 Ολυμπιακά μετάλλια με τα 18 εξ αυτών χρυσά δεν τον καθιστούν μόνο τον σπουδαιότερο στο άθλημα, αλλά ίσως τον σπουδαιότερο αθλητή στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων. Το ρεκόρ μεταλλίων που ξεκίνησε να «χτίζει» στο Σίδνεϊ το 2000 και ολοκλήρωσε το 2012 στο Λονδίνο θα μείνει –όπως φαίνεται- για πολλά χρόνια ακατάρριπτο.

Η «βολίδα της Βαλτιμόρης» είπε «αντίο» στην αγωνιστική δράση σε υψηλό επίπεδο και τα δάκρυα των θαυμαστών του θα μπορούσαν να γεμίσουν πολλές… πισίνες.

2. Γιουσέιν Μπολτ (167)
Σιγά που δεν θα έλαμπε! Όχι το άστρο της Βηθλεέμ, αλλά αυτό του Γιουσέιν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός τα έκανε τα θαυματάκια και το 2012. Μπορεί να κατέρριψε μόλις ένα παγκόσμιο ρεκόρ, αυτό στην σκυταλοδρομία των 4χ100μ. στο Λονδίνο (με την βοήθεια των Μπλέικ, Κάρτερ, Φρέιτερ) όμως έκανε και πάλι το τρία στα τρία.

Και σε αυτούς του Ολυμπιακούς, όπως και στο Πεκίνο, στολίστηκε με τρία χρυσά (100μ., 200μ., 4χ100μ.) αποδεικνύοντας ότι είναι ο άρχοντας του σπριντ! Το εντυπωσιακό ωστόσο είναι η άνεση του. Όχι μόνο αυτή με το φακό με τον οποίο αρέσκεται να παίζει σε κάθε ευκαιρία, αλλά και αυτή με την οποία τερμάτιζε πρώτος.

Η αλήθεια είναι ότι ξενερώσαμε ολίγον τι καθότι αν τον… απειλούσε κάποιος (ο Μπλέικ δηλαδή) θα κατάρριπτε το ρεκόρ και στα 100μ. και στα 200μ. Και έτσι όμως ξεχώρισε και με το παραπάνω. Εξάλλου αυτό κάνει ο Μπολτ… σου κόβει την ανάσα!

1. Λιονέλ Μέσι (191)
Πας να ψηφίσεις για το «πρόσωπο της χρονιάς». Και θέλεις να είσαι αντικειμενικός. Σοφότερος από προηγούμενες φορές που πήγες σε… κάλπη. Όταν συμμετέχει ο Λιονέλ Μέσι δεν γίνεται…

Υπάρχουν κάποιοι που δεν γουστάρουν να πηγαίνουν με την πλειοψηφία. Που -ψυχωτικά ενίοτε- δεν μπορούν να συμφωνήσουν με κάτι «που είναι μόδα». Το βλέπεις εξάλλου με τους εχθρούς (κι όμως υπάρχουν) που έχει δημιουργήσει η τελειότητα του ποδοσφαίρου που παίζει η Μπαρτσελόνα.

Την αργεντίνικη… αιτία γι’ αυτό όμως μοιάζει αδύνατο να μην την κατατάξεις στην κορυφή (και) το 2012. Σχεδόν τόσο αδύνατο, όσο οι απόπειρες των προσωπικών του αντιπάλων να τον σταματήσουν.

Διότι εντάξει, να προσπεράσεις το ότι έχει κάνει βαρετή την ψηφοφορία για τη «Χρυσή Μπάλα» (κατακτώντας τη για τρίτη σερί χρονιά τον Γενάρη). Να επιμείνεις ότι το ισπανικό Σούπερ Καπ και το «Copa DelRey» μοιάζουν ελάχιστοι τίτλοι μπροστά σ’ αυτούς που κατακτούσε άλλες χρονιές με την Μπαρτσελόνα.

Και τα 91 γκολ που κατάφερε να πετύχει μέσα στο έτος, να τ’ αφήσεις κι αυτά στην άκρη. Ρεκόρ είναι και μπορεί να το ξανασπάσει του χρόνου. Όταν θυμάσαι το άγχος σου όμως για το αν… χτύπησε (όπως έγινε τον Δεκέμβρη και όπως γίνεται σε κάθε περίπτωση που κατσαπλιάς στόπερ τον έχει ξαπλώσει στο έδαφος) βεβαιώνεσαι: Πρόσωπο αυτής της χρονιάς -και πολλών ακόμα όπως θα λέμε στα εγγόνια μας- ήταν ο Λιονέλ Μέσι… 

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)
Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Έλληνες καλλιτέχνες που «έφυγαν» από κοντά μας το 2012

Αγαπημένοι ηθοποιοί, καταξιωμένοι σκηνοθέτες, άνθρωποι του θεάτρου και του πενταγράμμου «έφυγαν» από κοντά μας το 2012.

Περίεργα ήθη και έθιμα για την Πρωτοχρονιά από όλο τον κόσμ

Η Πρωτοχρονιά γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο με λαμπρότητα και διάφορες παραδόσεις, ανεξαρτήτως της εθνικότητας και του πολιτισμικού υποβάθρου. Τη συγκεκριμένη ημέρα οι άνθρωποι εύχονται ο νέος χρόνος να τους φέρει αγάπη, ευτυχία, υγεία, πλούτο και καλή τύχη και μάλιστα...

Mατσάρα με 10 γκολ ανάμεσα σε Άρσεναλ και Νιουκάστλ (video)


Έσπασαν τα κοντέρ στο «Emirates» από τις... κανονιές των Λονδρέζων, με την Άρσεναλ να διαλύει 7-3 τη Νιούκασλ και να μπαίνει πεντάδα. Και όμως η Νιούκασλ για 70 λεπτα θύμισε κάτι από «Ολντ Τράφορντ», δεχόταν γκολ και ισοφάριζε με τον ...

Γέφυρα κόπηκε στα δύο (video)


Στα δύο "κόπηκε" κυριολεκτικά γέφυρα στο Ίλιον λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Tα ξημερώματα της Κυριακής η γέφυρα κατέρρευσε στο σημείο που βρίσκεται ακριβώς πάνω το ρεύμα της Εσχατιάς...
Δείτε το βίντεο από τον ALPHA

Νόστιμη και δοκιμασμένη Βασιλόπιτα

Υλικά:

Συνταγή Βασιλόπιτα Στέλιου Παρλιάρου για την Πρωτοχρονιά

Ποια είναι τα μυστικά του Στέλιου Παρλιάρου για πετυχημένη Βασιλόπιτα; Διαβάστε τη Χριστουγεννιάτικη συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου.
Δείτε τι γράφει ο Στέλιος Παρλιάρος για τη συνταγή της Βασιλόπιτας:

Βέβαιη η παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας – Σήμερα η οριστική απόφαση!!!

Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να υπάρξει παράταση στην προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας. Ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων, Χάρης Θεοχάρης, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο παράτασης στην...

Τι αλλάζει από το νέο έτος σε τριετίες, συμβάσεις, άδειες και κατώτατο μισθό!

Οι αλλαγές στον κατώτερο μισθό θα τεθούν σε ισχύ τον Απρίλιο. Τις μεγαλύτερες απώλειες θα έχουν όσοι αμείβονται με τον κατώτερο μισθό και δικαιούνται σήμερα επίδομα γάμου. Το επίδομα δεν διασώζεται από την...

Βουλιάζει η αγορά - Σε χαμηλούς ρυθμούς η κίνηση στα καταστήματα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΣΕΕ, η αγορά κινείται σε ρυθμούς πολύ χαμηλότερους της προηγούμενης Κυριακής, που επίσης ήταν ανοικτά τα καταστήματα, ενώ η συνομοσπονδία έχει τοποθετήσει συνεργεία της σε διάφορους εμπορικούς δρόμους, προκειμένου να ...

Lidl: Γιατί κάνουν γιορτές με άδεια ράφια!;


Παραδόσεις εμπορευμάτων με το σταγονόμετρο καταγγέλουν καταναλωτές του Lidl.
Αν και οι μέρες είναι εορταστικές και η κίνηση στα σούπερ μάρκετ είναι αυξημένη, τα ράφια της γερμανικής πολυεθνικής Lidl είναι...

Prombron Black.Dragon: το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο


Ποιο είναι το ακριβότερο αυτοκίνητο στον κόσμο; Ποια εταιρία το κατασκεύασε και πόσο κοστίζει το ακριβότερο αυτοκίνητο;
Το Prombron Black.Dragon, θα κατασκευαστεί σε μόλις 12 μονάδες, με τιμή αγοράς έκαστος περίπου ...

Μοναδικό! Δείτε τι συμβαίνει σε διασταύρωση του Τόκυο μόλις ανάψει πράσινο για πεζούς (video)

Είναι ένα συνηθισμένο σαββατιάτικο απόγευμα στους δρόμους του Τόκυο. Οι πεζοί περιμένουν υπομονετικά να ανάψει το πράσινο φανάρι και να διασχίσουν το δρόμο. Μόλις αυτό γίνεται ...