ΣΙΝΕ

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2013

Στο 1ο τρίμηνο του 2013 το επίδομα σε άνεργους επαγγελματίες


Στελέχη του υπουργείου Εργασίας εκφράζουν την αισιοδοξία τους, ότι οι όποιες δυσκολίες θα ξεπεραστούν και η καταβολή του επιδόματος των ελευθέρων επαγγελματιών θα ξεκινήσει μέσα στο... πρώτο τρίμηνο του 2013, καθώς επισπεύδονται οι διαδικασίες για την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Το επίδομα ανεργίας για τους ελεύθερους επαγγελματίες είχε θεσμοθετηθεί με τον νόμο 3986/2011, «Επείγοντα Μέτρα Εφαρμογής Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015» αλλά δεν έχει δοθεί έως σήμερα, αν και έχουν εισπραχθεί αντίστοιχες εισφορές.

Ο ΟΑΕΕ, έχει εισπράξει σύμφωνα με τους κοινωνικούς εταίρους, 90 εκατ. ευρώ την τελευταία διετία τα οποία όμως έχουν χρησιμοποιηθεί για την καταβολή συντάξεων του Οργανισμού.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Εργασίας υπό τον υπουργό Γιάννη Βρούτση με τις διοικήσεις των Ταμείων των ελευθέρων επαγγελματιών, συζητήθηκε το θέμα και σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, ο κ. Βρούτσης, ανταποκρίθηκε στο αίτημα των διοικητών των Ταμείων, να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση που θα ξεπερνά ενδεχόμενες ασάφειες της υπάρχουσας νομοθεσίες και δυσκολίες που υπάρχουν στην εφαρμογή του μέτρου.

Με την ίδια ρύθμιση θα ορίζεται το ποσό του επιδόματος, η καταβολή του μέσω του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού και τα εισοδηματικά και ασφαλιστικά κριτήρια που θα τεθούν για τη χορήγησή του.

Η ρύθμιση θα παρουσιαστεί στην επόμενη σύσκεψη του υπουργού Εργασίας με τους διοικητές των ασφαλιστικών φορέων, που έχει ορισθεί για την επόμενηΠαρασκευή, ενώ θα συμπεριληφθεί σε «νομοσχέδιο σκούπα», που πρόκειται να καταθέσει εντός του Ιανουαρίου το υπουργείο Εργασίας.

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΛΙΚ ΣΤΟ (Mου αρέσει!)

Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: