ΣΙΝΕ

Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013

Άνοδος της θερμοκρασίας και βροχές σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου

Βροχές στις περισσότερες περιοχές της χώρας, χιονοπτώσεις στα ορεινά και το πρωί σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο, αλλά και ...
γρήργορη βελτίωση του καιρού στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία για σήμερα Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2013. Καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα δυτικά και στο Αιγαίο όπου τα φαινόμενα θα έχουν μεγαλύτερη διάρκεια και ένταση, ενώ νωρίς το πρωί στα βόρεια θα εκδηλωθεί παγετός. Η θερμοκρασία, σε άνοδο, θα κυμανθεί από -2 έως 9 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 1 έως 14 βαθμούς στη Κεντρική Ελλάδα, από 8 έως 15 στη Δυτική Ελλάδα, από 6 έως 16 στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 9 έως 15 βαθμούς στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη, αλλά οι μέγιστες στη Βόρεια Κρήτη θα είναι 2 με 4 βαθμούς υψηλότερες. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί σχεδόν θυελλώδεις εως θυελλώδεις και βαθμιαία τοπικά στα ανατολικά πολύ θυελλώδεις, με εξασθένηση το απόγευμα στα επίπεδα των 6 με 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ισχυροί μέχρι σχεδόν θυελλώδεις με πρόσκαιρη εξασθένηση το βράδυ σε μέτριους. 
Αναλυτικά
Αττική
Θα σημειωθούν νεφώσεις με βροχή η καταιγίδα μικρής διαρκείας κυρίως τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και πρόσκαιρα βορειοδυτικοί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσια και παράκτια τμήματα. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η μέγιστη 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Θα υπάρξουν νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες κυρίως στις θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά κυρίως της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα στα νότια τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές ώρες. Τα φαινόμενα γρήγορα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ, σταδιακά δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 1 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Θα έχουμε νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βόρεια πρόσκαιρες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Θα έχουμε νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία και στα υπόλοιπα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με εξασθένηση στα βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Zougla.gr



ΣΟΥ ΑΡΕΣΕ; ΚΑΝΤΕ LIKE... ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΕ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΣΤΟ


Γίνετε φίλοι μας, στη σελίδα μας στο facebook: http://www.facebook.com/vatolakkiotis
Στείλτε μας τις απόψεις σας, τα άρθρα σας, τις καταγγελίες σας και οτιδήποτε θέλετε στο email: kostasdigos@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: